• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

سلامت قلب - سلامت جنسی

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان، مردهایی که حداقل 2بار در هفته رابطه جنسی دارند، 50درصد کمتر به حملات قلبی مبتلا می شوند.

making-love-twice-weekنتایج این تحقیق که بر روی 1000 مرد انجام شده، می گوید که *** تاثیرات مستقیمی بر روی سلامت قلب مردان دارد. دانشمندانی که این تحقیق را انجام داده اند، قصد دارند پزشکان را مجبور کنند که به بیمارانی که در معرض حمله قلبی هستند، داشتن رابطه جنسی بیشتر را توصیه کنند.

امروزه در بریتانیا، حمله قلبی (سکته قلبی) بیشترین عامل مرگ افراد به حساب می آید تا جایی که سالانه 270هزار مورد حمله قلبی گزارش شده است.

همواره داشتن رابطه جنسی تاثیرات مفید روحی و جسمی بر افراد داشته است ولی تحقیقاتی که این پدیده را به طور دقیق مشخص کند زیاد انجام نشده است.

اخیرا دانشمندان در امریکا تحقیقات وسیعی را بر روی مردان 40 تا 70 ساله آغاز کرده اند که فعالیت جنسی و سلامت آنها را مورد دقت و بررسی قرار خواهد داد. نام این پروژه “بررسی مسن شدن مردان ماساچوست” می باشد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ترجمه: دکتر زهرا عباس‌پور تميجاني/آيا حمله قلبي، زندگي جنسي را مختل مي‌کند؟

تاثير سکته قلبي بر رابطه زناشويي

اگرچه باور عمومي اين است که زندگي زناشويي افراد بعد از حمله قلبي،‌ مختل مي‌شود‌ اما پزشکان مي‌گويند اين اتفاق لزوما رخ نمي‌دهد....

يک بررسي جديد نشان مي‌دهد که پزشکان مي‌توانند نقشي کليدي در اين زمينه ايفا کنند. به گفته محققان، بسياري از بازماندگان حمله قلبي مي‌ترسند که فعاليت زناشويي، آنها را دوباره به بيمارستان (و حتي به قبرستان) بفرستد اما پزشکان متفق‌القولند که احتمال بروز چنين رويدادي بسيار ناچيز است.


دکتر استيسي تسلر ليندو، متخصص زنان و زايمان و پژوهشگر امور جنسي در دانشگاه شيکاگو در اين باره مي‌گويد:‌ «بيماران فکر مي‌کنند فعاليت زناشويي باعث مرگ‌ آنها مي‌شود و اين نگراني نه تنها به وسيله بيمار مبتلا به حمله قلبي،‌ بلکه همسر او هم ابراز مي‌شود.» او مي‌گويد: «اگر بتوانيد دو طبقه پلکان را بالا رويد يا ورزش در حد متوسطي را انجام دهيد،‌ فعاليت زناشويي براي شما مجاز است.»

ليندو يک بررسي را که بزرگ‌ترين تحقيق در اين مورد تا به حال بوده، سرپرستي کرده و نتايج اين تحقيق را در کنفرانس سالانه انجمن قلب آمريکا اعلام کرده است. اين بررسي شامل هزار و 184 مرد و 576 زن بازمانده از حمله قلبي بود که در يک بررسي بزرگ‌تر ملي شرکت داشتند. ميانگين سني اين افراد 60 سال بود. نيمي از اين مردان و تنها يک‌سوم از اين زنان گفتند توصيه درباره تجديد فعاليت زناشويي بخشي از آموزش آنها هنگام مرخص شدن از بيمارستان بوده است. حتي تعداد بسيار کمتري از اين بيماران در طول سال بعدي در اين زمينه صحبت کرده بودند. بيش از دوسوم اين مردان و 40 درصد زنان حدودي از فعاليت زناشويي در يک سال پس از حمله‌قلبي‌شان گزارش کردند. در صورتي که بيماران با دکترشان در اين مورد صحبت کرده بودند، 30 تا 40 درصد احتمال تجديد اين فعاليت بيشتر مي‌شد.

به گفته ليندو، برخي از اين بيماران گزارش کردند که پس از حمله قلبي‌شان فعاليت جنسي‌شان بيشتر شده است‌ اما چنين وضعيتي در حکم استثنا بوده است.

ادوارد هاورانک،‌ متخصص قلب در مرکز پزشکي بهداشتي دنور و رييس انجمن قلب آمريکا مي‌گويد: «حمله قلبي نبايد افراد را از فعاليت رضايت‌بخش زناشويي باز دارد.» وي مي‌گويد: «خطر حمله قلبي حين آميزش جنسي واقعا بسيار اندک است. ميزان فعاليت جسمي واقعي که حين عمل زناشويي انجام مي‌شود، بسيار کمتر از حدي است که تصور مي‌‌شود. حتي براي برف پاروکردن هم بايد انرژي بيشتري صرف کرد.»

پزشکان مي‌گويند تجديد فعاليت جنسي به محض آنکه بيمار احساس سلامت کرد و توانست فعاليت‌هاي جسمي در حد متوسط را انجام دهد،‌ بي‌‌خطر است. البته به گفته دکتر ليندو، در صورت بروز درد قفسه سينه هنگام آميزش جنسي،‌ بايد فعاليت زناشويي را متوقف و هر چه سريع‌تر با پزشک مشورت کرد.


توصيه‌‌هاي انجمن قلب آمريکا

هزاران فردي که از حمله قلبي يا سکته مغزي جان سالم به در مي‌برند، آموخته‌اند که بيماري قلبي، سکته مغزي يا جراحي قلب به معناي آن نيست که زندگي جنسي رضايت‌بخش اين افراد پايان يافته است. بيماران پس از پايان يافتن مرحله بهبودي متوجه مي‌‌شوند فعاليت زناشويي آنها مانند قبل امکان‌‌پذير است.

باورهاي بي‌پايه بسياري در مورد فعاليت جنسي پس از حمله قلبي يا سکته مغزي بر سر زبان‌هاست. يکي از شايع‌ترين باورها اين است که تجديد فعاليت جنسي در اين بيماران به حمله قلبي،‌ سکته مغزي يا مرگ ناگهاني مي‌انجامد. اين باور کاملا بي‌اساس است. دليلي وجود ندارد که بازماندگان از حمله قلبي يا سکته مغزي نتوانند فعاليت زناشويي معمول‌شان را به محض کسب آمادگي جسمي از سر گيرند. اگر در اين مورد نگراني داريد،‌ با پزشکتان صحبت کنيد.

ترس در مورد کارکرد جنسي و افسردگي اين بيماران ممکن است تمايل يا توانايي جنسي آنها را کاهش دهد. بيماران قلبي يا بازماندگان از سکته مغزي ممکن است پس از دوره بهبودي احساس افسردگي کنند اما اين افسردگي، طبيعي است ‌و در 85 درصد موارد در طول 3 ماه برطرف مي‌شود. اين افسردگي ممکن است مشکلات جنسي قبلي زوجين را تشديد کند. شما و همسرتان مي‌توانيد به چند طريق پس از دوره بيماري آماده فعاليت جنسي شويد؛ اول اينکه مي‌توانيد وضعيت جسمي و بهداشت شخصي‌تان‌ را بهبود ببخشيد و دوم اينکه نسبت به عواطف‌تان تحمل بيشتري به خرج دهيد. البته نوسان‌هاي خلقي در دوره پس از بيماري شايع هستند.

براي احياي رابطه زناشويي‌تان پس از سکته قلبي بايد زماني را انتخاب کنيد که استراحت کرده‌ايد، ‌آرامش داريد و عاري از استرس‌هاي روزانه هستيد و پس از خوردن يک وعده غذاي کامل بايد 1 تا 3 ساعت به بدنتان وقت بدهيد تا غذا خوب هضم شود. بهتر است محيطي آشنا و آرام‌بخش را انتخاب کنيد که عاري از عوامل مزاحم باشد و در صورتي که دکترتان تجويز کرده،‌ داروهاي تقويت توانايي جنسي را پيش از رابطه زناشويي‌تان مصرف کنيد. اما پس از سکته مغزي و فلجي ناشي از آن ممکن است به‌طور کلي احساسات‌تان نسبت به بدنتان تغيير کند. در اين صورت، پزشکان توصيه مي‌کنند که حين رابطه زناشويي، براي آن نيمه از بدنتان که دچار فلج شده، با بالش تکيه‌گاه درست کنيد.

منبع: Aha
هفته نامه سلامت
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
تلگراف: کسانی که از سکته قلبی رنج می برند، باید که برای *** بیشتر تشویق شوند.

انجمن قلب آمریکا می گوید: باید کسانی را که از سکته قلبی رنج می برند را باید تشویق کرد که به روند عادی *** در زندگیشان بازگردند ، چرا که ریسک یک حمله قلبی دیگر بسیار ناچیز است./ این یک راهنمایی غلط بوده است که *** ممکن است آنها را هیچان زده کند، و آنها را به بیمارستان بازگرداند یا بکشد./ آنها می توانند به محض اینکه ورزش های عادی را تحمل کنند، *** را آغاز کنند./

telegraph.co.uk
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
وقوع حملات قلبی و یا جراحی در بیماران قلبی بعضاً ملاحظات ویژه ای را در سبک و سیاق زندگی روزانه آنان ایجاد میگردد که نقطه مشترک همه این ملاحظات ، پرهیز از انجام فعالیت هایی است که انجام آن ممکن است پیامدهای منفی برای فرد به همراه داشته باشد. یکی از ملاحظات بیماران قلبی و یا همسران آنان ، کم و کیف رابطه جنسی بعد از محرز شدن مشکل قلبی است . به نظر عمده متخصصین امور بهداشتی معمولاً انجام فعالیت های جنسی میتواند همچون گذشته ادامه پیدا کند و تنها در 2 درصد از افراد مبتلا به بیماریهای قلبی انجام رفتار جنسی ممنوع شده است . چنانچه میدانیم در طول فرایند رابطه جنسی و علی الخصوص هنگام ارگاسم ضربان قلب افزایش میابد و از حد نرمال 72 بار در دقیقه ناگهان به 120 الی 130 مرتبه در دقیقه ارتقا یافته فشار خون به شکل قابل توجهی افزایش میابد . این طپش قلب چیزی مشابه بالارفتن از پله های یک ساختمان دو طبقه و یا بلند کردن یک وزنه 20 پوندی است .لذا میبینیم که انجام رفتار جنسی نوعی مشغولیت بدنی را لازم دارد که ضمن آن وظیفه قلب تشدید میگردد ، لیکن چنانچه مراقبت های جانبی در جهت کاهش احتمال خطر انجام گردد معمولاً انجام رفتار جنسی میتواند به قوت خود باقی بماند این مراقبت ها شامل موارد زیر است :

.سعی کنید قبل از برقراری رابطه جنسی غذای سنگین میل نکنید

سعی کنید قبل از برقراری رابطه جنسی نوشابه الکلی به مقدار زیاد ننوشید

سعی کنید نقش فعال تر رابطه جنسی را همسربر عهده گیرد

داروهای خود را در کنار بستر و در نزدیکی خود قراردهید

با استرس به برقراری رابطه جنسی مبادرت نورزید

همواره محیطی ریلکس و آرام را برای برقراری رابطه جنسی انتخاب کنید

از سویی یک از پیامدهای مشکلات قلبی در ایندسته از بیماران ، تجربه ناتوانی جنسی در مردان است .از آنجایی که منظور از پدیده نعوظ در مرد ، پر خون شدن آلت تناسلی به منظور برقراری رابطه جنسی است ، هر گونه مشکلی پیرامون سیستم گردش خون و شبکه عروقی میتواند در کم و کیف نعوظ نقش مهمی ایفا نماید. بر اساس نتایج تحقیق " مطالعات مردان ماساچوست " 44 درصد از مردانی که دچار بیماریهای قلبی هستند دچار ناتوانی جنسی نیز میباشند. از این رو گفته شده است که آلت تناسلی آینه قلب و تندرستی آن و از طرفی تندرستی قلب آینه صحت آلت تناسلی در مرد است.

لازم به ذکر است که عده ای ازمبتلایان به ناتوانی جنسی به منظور رفع مشکل خود ازقرص وایاگرا استفاده مینمایند که در این راستا باید رعایت نکات زیر را بدانها خاطر نشان ساخت :



استفاده از این دارو در افراد مسن ، خصوصا کسانی که از داروهای خاصی مثل نیترات ها ( که در داروهای بیماران قلبی استفاده می شود) استفاده می کنند، باید با نظر مستقیم پزشک مربوطه و تجویز او صورت گیرد ، در غیر این صورت می تواند مخاطره آمیز باشد.

- در صورتی که در خلال نزدیکی علائمی مثل منگی ، گیجی ، تهوع ، یا دردهای قلبی ( درد سینه، احساس سفتی و فشار در سینه، کرختی ، گزگز و درد در قفسه سینه یا شانه و فک تحتانی ) درمصرف کننده پدید آمد، از ادامه فعالیت جنسی باید خودداری کرده و سریعا به پزشک بایدمراجعه کرد.


- مصرف بیشتر از یک قرصی وایاگرا در روز توصیه نمی شود.

- دارو را باید دور از نور و رطوبت در دمای زیر ۳۰ درجه سانتیگراد، درون جعبه در بسته نگهداری کرد


- با توجه به احتمال بروز عوارض قلبی شدید ناشی از مصرف این دارو توصیه می شود که فقط تحت نسخه پزشک مصرف شود.

مهم ترین نوصیه این میتواند باشد که : هیچگاه از سر تفنن یا کنجکاوی این دارو را مصرف نکنید



با مشورت با پزشک معالج و همچنین مشاوره با یک *** تراپیست از سایر متد و روشهایی که به منظور ناتوانی جنسی بکار گرفته میشود آگاهی یابید.



علاوه بر رعایت نکات فوق ، به بیماران قلبی توصیه میگردد قبل از هر گونه تصمیمی پزشک معالج خود را در جریان گذاشته اطلاعات صحصیح و ویژه ای را که شاید منحصراً باید رعایت گردد از متخصصینِ ذی صلاح دریافت دارند.

شاد و پیروز باشید وشعار همیشگی را در گوش که " *** بهتر ، زندگی بهتر".

دکتر مریم محبی

رواندرمانگر و *** تراپیست
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
افزايش فعاليت‌های جنسی برای قلب مردان مضر است

افزايش ترشح هورمون‌هاي جنسي در مردان، خطر مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي را در آنان افزايش مي‌دهد.مردان بيش از زنان از اين لحاظ در معرض خطر....


افزایش ترشح هورمون‌های جنسی در مردان، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی را در آنان افزایش می‌دهد.

دانشمندان تاكید كردند؛ مردان بیش از زنان از این لحاظ در معرض خطر و مرگ هستند.

این یافته طی جلسه‌ای در دپارتمان علوم قلبی - عروقی در دانشگاه لیسستر ارائه شد.

براساس مطالعات، این مضرت مردانه ممكن است مربوط به تاثیرات خاص جنسی هورمون‌های مردانه باشد كه به طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند.

دراین تحقیق 933 مرد با متوسط سن 19سال طی برنامه تحقیقاتی انجمن قلب و عروق مردان جوان مورد بررسی و آزمایش قرارگرفتند.

پژوهشگران روی نحوه تعامل هورمون‌های جنسی شامل استرادیول، استرون، تستوسترون و اندرواستندیون با سه فاكتور اصلی خطرزای بیماری قلبی از جمله كلسترول، فشارخون و وزن، تحقیق و بررسی كردند.

آنها دریافتند كه دو نمونه از این هورمونهای جنسی یعنی استرادیول و استرون كه با هم استروژن نامیده می‌شوند با افزایش میزان كلسترول بد و نیز كاهش مقدار كلسترول خوب در مردان ارتباط دارد.

این ارتباط نشان می‌دهد كه هورمون‌های جنسی خاص در واقع فاكتورهای خطرزایی مهمی‌در بروز بیماری قلبی در مردان حتی قبل از ظهور علائم بیماری عروق كرونری یا سكته مغزی هستند.

این پژوهش به طور مفصل در مجله "تصلب شرائین" به چاپ رسیده است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
رابطه فعاليت جنسي و بيماري قلبي

يکي از مشکلات بحث‌انگيز در ميان بسياري از افراد جامعه و کادر پزشکي، مساله فعاليت جنسي در مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي است....

زمان شروع و از سرگيري فعاليت جنسي در کساني که به حمله حاد قلبي دچار شده‌اند، از ابهامات اساسي در اذهان پزشکان و بيماران آنهاست. از طرف ديگر ارتباط ناتواني جنسي با انواع بيماري‌هاي قلبي قابل طرح و بررسي مي‌باشد. شايع‌ترين مشکل در خصوص مرداني است که تحت درمان جراحي باي‌پس عروقي قلبي، تعويض دريچه و باز کردن عروق کرونر با بالون قرار گرفته و يا دچار حمله حاد انفارکتوس قلب (mi) شده‌اند. بيشتر بيماران نگران فعاليت جنسي و يا تمايل جنسي يا ناتواني جنسي هستند. ترس و نگراني از ناتواني جنسي و ترس از بروز يک حمله حاد سکته قلبي (mi) متعاقب فعاليت جنسي باعث ايجاد اضطراب در بيماران مي‌گردد و اين امر موجب خودداري آنها از فعاليت جنسي مي‌شود که مي‌تواند عميقا کيفيت زندگي را متأثر نمايد. به طور کلي بيماران قلبي‌عروقي از نظر ارايه يک راهکار علمي براي شروع فعاليت جنسي به سه دسته با ريسک پايين، متوسط و بالا تقسيم مي‌شوند. خوشبختانه بيشتر بيماران جزو گروه اول بوده و با ايمني بالا مي‌توانند به شروع فعاليت جنسي ترغيب شوند و يا درمان‌هاي دارويي لازم را براي ناتواني جنسي دريافت نمايند. در هر سه دسته اين بيماران احتمال بروز عوارض خطرناک در حين فعاليت جنسي پايين‌تر از ميزاني است که بيماران يا ساير پزشکان تصور مي‌کنند. در برخي بررسي‌ها فقط در 19 درصد از بيماران مبتلا به سکته قلبي، فعاليت جنسي به عنوان عامل براي شروع سکته قلبي موثر بوده است. در ضمن بررسي‌ها نشان داده است که ارايه مشاوره‌هاي لازم در مورد فعاليت جنسي به‌طور قابل‌ملاحظه‌اي در بهبود عملکرد جنسي بيماران تاثير گذاشته و دريافت اطلاعات کافي در خصوص شروع دوباره فعاليت جنسي از نگراني‌هاي بيماران در دوره پس از سکته قلبي کاسته است. از آنجايي که فعاليت جنسي يک نياز براي افراد و راهي جهت رهايي از استرس‌هاي رواني و کاهش احساس تنهايي است اما بيماران قلبي، اغلب اين فعاليت را براي سلامتي خود تهديدکننده مي‌دانند و از شرکت در اين فعاليت پرهيز مي‌کنند. به دليل اهميت ارتباط جنسي به عنوان يک عامل ايجاد و حفظ ارتباط صميمانه در زندگي زناشويي، بيماران مي‌توانند تحت مشاوره با يک متخصص قلب و دريافت آموزش‌ها و تکنيک‌هاي لازم مثل نزديکي بعد از يک دوره استراحت (هنگام صبح يا يک و نيم ساعت پس از صرف غذا)، استفاده از داروي نيتروگليسيرين به عنوان پيشگيري و يا وضعيتي که هر دو طرف در حالت راحت باشند، به فعاليت جنسي خود ادامه دهند. علايمي که در صورت بروز آنها در طي يا پس از مقاربت، نياز به اطلاع دادن به پزشک دارد عبارت‌اند از:

تنگي‌نفس يا افزايش ضربان قلب براي 15 دقيقه پس از مقاربت، خستگي بيش از حد، درد قفسه سينه و بي‌خوابي پس از مقاربت. در مورد داروها نيز مي‌توان با متخصص قلب مربوطه مشورت نمود تا داروهايي تجويز شود که حتي‌الامکان، عارضه ثانوي جنسي کمتري داشته باشند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مقاربت پس از بيماري
بسياري از افراد نگران اين مسأله هستند كه آيا مقاربت پس از بيماري‌هاي بزرگ و عمده مثل حمله قلبي يا سكته مغزي، بي‌خطر است يا خير. مقاربت آسوده و آرام، تقريباً به انرژي معادل بالا رفتن از دو طبقه پله نياز دارد؛ پس اگر از عهده اين مقدار فعاليت بر مي‌آييد، بعيد است كه مقاربت برايتان مشكل‌ساز باشد. در صورت وجود هرگونه شك، پزشك مي‌تواند راهنماي شما باشد. يكي از مسايل ديگر، نگراني درباره تغيير چهره و تصوير جسمي پس از جراحـي اسـت. چنـين حالتـي مثلاً موقعـي اتفـاق مـي‌افتد كه فردي جراحي روده انجام داده و حالا دهانه خروجي روده (استوما) روي پوست شكمش قرار گرفته و يا زني كه جراحي پستان انجام داده است. در اين شرايط، مشاوره مي‌تواند در تطابق و كنار آمدن با تغييرات بدن مفيد باشد. در صورت ابتلا به بيماري‌هاي ناتوان‌كننده مثل آرتريت روماتوييد، درد مي‌تواند باعث مشكلات مقاربت شود. شايد لازم باشد حالت‌ها و وضعيت هاي جنسي مختلفي را امتحان كنيد تا وضعيت راحت‌تر براي خودتان پيدا كنيد. انجمن‌هاي حمايتي مرتبط با اين مسايل نيز مي‌توانند به شما درباره نحوه مقابله با اين مشكلات كمك كنند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
حمله قلبی،فشار خون بالا و فعاليت هاي جنسي


امروزه نه تنها پزشکان فعالیتهای جنسی را برای کسانی که زمانی به حمله قلبی دچار شده اند مضر نمی دانند بلکه آنرا توصیه هم می نمایند.
موقعی که شخص دفعتا دچار حمله قلبی شد و در بستر بیماری افتاد بعیدترین موضوعی که ممکن است از خاطرش بگذرد همانا فعالیت جنسی است. در دوران نقاهت هم همینطور است بخصوص آنکه این بیماران اغلب سنشان در حدودیست که مسائل جنسی چندان طرف توجهشان نمی باشد.
ولی همینکه شخص سلامتی خود را بازیافت و در مسیر عادی زندگی قرار گرفت بتدریج درصدد تحمیل آنچه را که از دست داده است می افتد و از آن جمله است فعالیتهای جنسی. تا این اواخر کسی که دچار حمله قلبی شده و از آن رهائی یافته بود در اینکه آیا پزشک معالجش بوی اجازه فعالیت جنسی خواهد داد یا خیر تردید داشت. اغلب اوقات این سوال را هم نمی کرد زیرا پیش خود فکر می نمود که فعالیت جنسی باعث افزایش فشار و ناراحتی قلب معیوب او خواهد شد و لذا بایستی این قسمت از فعالیتهای حیاتی خود را برای چندین ماه و حتی برای همیشه ترک نماید البته این طرز فکر از طرف اطباء معالج بوی تلقین شده است.
از جمله باو گفته اند که فشار زیاد و هیجانی که در جریان اعمال جنسی ایجاد می شود منجر به افزایش فشار خون و ناراحتی ناگهانی قلب می گردد و لذا بهترین کار برای او ترک آن اعمال است. امروزه بر عکس گذشته اطباء نه تنها آنرا منع نمی کنند بلکه تجویز هم می نمایند درست است که در جریان اعمال جنسی افزایش فشار خون و سرعت نبض و کار قلب قابل توجه و تامل است ولی باید دانست که اولا تا این حد افزایش فعالیت قلب و عروق برای قلب و دستگاه عروقی قابل تحمل است و ثانیا زندگی جنسی عادی بی شک نتایج مفیدی از جهت رفع فشار داخلی دارد. مضافا با این که احساس ارامش و تسکینی که چه از جهت روحی و چه جسمی پس از اعمال جنسی پیدا می شود خود مانع از ایجاد فشار ناشی از محرومیت جنسی مداوم است.
در نظر بعضی افراد فعالیت جنسی وسیله ایست برای درک احساس رجلیت و تفوق جنسی برای عده ای انجام اعمال جنسی راهی است که بوسیله آن شخص سایر محرومیت های اجتماعی و فردی خود را جبران می نماید و در بعضی از اشخاص زندگی جنسی نه فقط به منظور ارضاء میل درونی آ«هاست بلکه باعث تغذیه و رشد و تکامل غرور مردی آنها نیز می گردد.
صرفنظر از عامل محرک و موجود- میل جنسی یکی از ارکان اساسی زندگی شخصی طبیعی است و چنانچه شخصی را مجبور نمیند از فعالیت جنسی دست بکشد در این صورت او خود رادر دنیائی که خالی از هر گونه جنب و جوش جسمی و فکری است حس خواهد کرد.
این قبیل اشخاص فعالیتهای جنسی را می توانند پس از گذشت 6-8 هفته بعد از رفع حمله قلبی شروع نمایند ولی البته گاهی لازم است مدت بیشتری از این کار پرهیز نمایند، از طرفی اگر شخص بعد از مقاربت دچار تنگ نفس و خستگی شدید می گردد بایستی مدتی از اقدام و تکرار آن اجتناب کند تا وضعش بهتر شود.
ضرفنظر از این که زندگی جنسی سبب ارضاء احتیاجات روانی و تعادل درونی شخص می گردد، از طرف دیگر طریقی است که شخص پس از باز یافتن سلامتی خود را بزندگی نزدیک تر می بیند.
در واقع برای بعضی اطلاع از اینکه می توانند اعمال جنسی خود را انجام دهند خیلی به نظر مهمتر از این می آید که بدانند می توانند مجددا سرکار خود برگردند.
زیرا علامت نوید بخشی است و می رساند که شخص از مرگ خیلی فاصله گرفته و به زندگی برگشته است و بالنتیجه از کلیه مواهب حیات برخوردار است.
برای شخصی که زمانی به حمله قلبی دچار شده هیچ نکته ای نوید بخش تر از این نیست که بداند پس از گذشت مدتی می تواند زندگی عادی داشته باشد و از جمله اینکه از نظر جنسی هم مثل سابق متمتع خواهد شد

مردان مبتلا به فشار خون گاه با کمی میزان تستسترون مواجهند و از آنجایی که تستسترون هورمون جنسی مردانه ای است که نقش مهمی در بر انگیختگی جنسی دارد بنابراین کم بودن آن میتواند رفتار جنسی فرد را تحت تاثیر خود قراردهد

فشار خون بالا و فعاليت هاي جنسي

مسلما فشارخون بالا بر فعاليت جنسي مبتلايان تاثير مي گذارد. پس بهتر است با اين مشكل بالقوه و راه حل هاي آن آشنا شويم. فشار خون بالا اغلب هيچ نشانه و علائمي ندارد. اما تاثير آن بر فعاليت جنسي ممكن است مشهود باشد. فشار خون بالا در حاليكه سريعا سلامت فرد را تهديد نمي كند، اما بي ترديد بر رضايت جنسي فرد بي تاثير نيست.

به گزارش گروه ترجمه سلامت نيوز،اين ارتباط سوء تاكنون تنها در مردان ثابت شده است . زناني كه اغلب در فعاليت جنسي خود دچار مشكل هستند، عامل فشار خون بالا مقصر نبوده است.
فشار خون بالا با گذشت زمان ، بر ديواره رگ هاي خوني آسيب وارده كرده و باعث مي شود شريانها سخت و باريكتر شود . در نتيجه جريان خون محدودتر شده و اين بدان معناست كه خون كمتري در آلت تناسلي مردان جريان مي يابد. همين مسئله سبب مي شود كه قابليت نعوظ در بسياري از مردان كاهش مي يابد. اين شايع ترين مشكل در مرداني است كه فشار خون آنها هنوز كنترل نشده است. حتي وقفه اي كوتاه در توانايي نعوظ سبب بروز اضطراب و نگراني مي شود و اين نگراني مكرر سبب مي شود كه فرد از آميزش جنسي به طور كلي احتراز كند. در نتيجه ارتباط فرد با شريك جنسي اش دچار اختلال خواهد شد. فشار خون بالا همچنين انزال و ميل جنسي را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. بعضي مواقع داروهاي درماني براي فشار خون بالا چنين تاثيرات سوءي به دنبال دارد. اگر فشار خون بالا فعاليت جنسي زنان را نيز تحت تاثير قرار دهد اين گونه مي توان توجيه كرد كه جريان خون به منطقه واژن كاهش يافته ، خشكي واژن و عدم توانايي به اوج لذت را به دنبال خواهد داشت.

از جمله داروهاي درماني براي فشار خون بالا كه معمولا توانايي جنسي را تحت تاثير قرار

مي دهد عبارتند از:


1- داروهاي ديورتيك يا مدر: اين داروها جريان خون را به آلت تناسلي كاهش مي دهد و در نتيجه امكان نعوظ از بين مي رود. اين داروها ماده معدني روي را نيز در بدن كم مي كند. د رحاليكه اين ماده براي توليد هورمون جنسي تستسترون لازم است.
2- داروهاي بتابلوكر: اين داروها عكس العمل سيستم عصبي كه مسئول نعوظ است را تحت تاثير قرار مي دهد. اين داروها همچنين مانع اتساع رگ هاي خوني آلت تناسلي شده و در نتيجه نعوظ امكان پذير نخواهد شد.

باتوجه به اين حقيقت بهتر است براي كاهش تاثيرات سوء اين داروها ، دقيقا مطابق با تجويز پزشك دارو را مصرف كنيد. اگر اين كار كمك موثري نكرد با پزشك خود در اين رابطه صحبت كنيد. از جمله داروهاي فشار خون كه كمتر به فعاليت هاي جنسي فرد اثر مي گذارد عبارتند از:
1- بازدارنده آنزيم مبدل آنژيوتنسين
2- بلوكرهاي كانال كلسيم
3- بلوكر هاي دريافت كننده آنژيوتنسين 2
4- بلوكر هاي آلفا

همچنين براي كمك بيشتر به پزشك ، ليست كامل داروهايي كه مصرف مي كنيد را ارائه دهيد. شايد بعضي از تداخلات دارويي باعث بروز اين مشكل شده است.
مصرف بعضي داروها مثل وياگرا، لويترا، تادالافيل براي افزايش قابليت نعوظ در صورت تجويز پزشك بلامانع است. اما اين داروها را نبايد با داروهاي نيتراتي كه براي درد قفسه سينه تجويز ميشود، همزمان مصرف كنيد، زيرا باعث افت شديد فشار خون مي شود.
بهتر است با پزشك خود صادق باشيد. اگر مبتلا به فشار خون بالا هستيد بدين معنا نيست كه بايد از فعاليت هاي جنسي احتراز كنيد. بنابر اين با پزشك خود مشورت كنيد. هر چه قدر پزشك راجع به شما بيشتر بداند، بهتر مي تواند تجويز كند. سلامت عمومي خود را نيز ارتقا دهيد. عدم مصرف دخانيات، رژيم غذايي سالم، تمرينات بدني منظم و كاهش وزن باعث كاهش فشار خون مي شود و به طبع فعاليت جنسي شما ارتقا مي يابد.



تستوسترون و تمايلات جنسي در مردان مسن

تحقيقاتي كه در برزيل انجام گرفته است نشان داده است كه اكثر مردان مسني كه دچار ناتواني جنسي ميگردند داراي سطحي نرمال از تستوسترون در داخل خونشان ميباشند.هنگامي كه مردي از ناتواني جنسي شكايت ميكند تقريبا تمام دكترها براي سنجش تستوسترون برايشان آزمايش خون را تجويز مي نمايند. اما تقريبا در اكثر موارد اين ناتواني در اثر ديابت يا تصلب شرايين رخ ميدهد و فقط در موارد ناچيزي علت اين ناتواني تومورهاي مغزي و يا كمبود تستوسترون تشخيص داده مي شود. از اين رو تمام مرداني كه به نوعي دچارعدم توانايي در رسيدن به حالت نعوظ و يا نگهداري آن هستند بايد براي تعيين ميزان كلسترول و همچنين قند خون(آزمايشhba1c) خود آزمايش بدهند. همچنين آزمايشاتي براي تشخيص سطح تستوسترون و همچنين معلوم نمودن اين امر كه آيا توموري در مغز وجود دارد يا خير؟ لازم ميباشد.اكثر قريب به اتفاق مرداني كه به ناتواني جنسي دچار مي باشند بايد از رژيم هاي غذايي محدود از كالري و غذاهاي پر چربي وكربوهيدراتهاي تصفيه شده پيروي نمايند همچنين مصرف داروهاي كاهنده قند و كلسترول خون در مواردي لازم مينمايد

زندگی جنسی و پیر شدن

بسیاری از افراد از جمله خود سالمندان بر این باورند که دوران پیری، دوران غیرجنسی است. تعداد زیادی از اشخاص مسن که میل جنسی در آنها شدید است، احساس گناه یا شرم میکنند یا خود را غیرطبیعی میدانند.
تحقیقات پزشکی ثابت میکند که برخلاف این پیشداوریهای فرهنگی، اکثر سالمندان قادرند روابط جنسی داشته باشند. با تغذیه مناسب، استفاده از پروتئینها و هورمونها می توان از نظر فعالیت جنسی در سطح مناسبی قرار داشت.
مسئله یائسگی یکی از مسائل بسیار حساس زندگی زنان است. اگر چه بعضی زنان به عوارضی دچار میشوند که باید به پزشک مراجعه کنند، اما دلیلی بر قطع روابط جنسی نیست حتی به دلیل عدم نگرانی از بارداری و بدون استفاده از وسایل جلوگیری احساس آرامش بیشتری خواهند داشت.

در مردان مسن تر ، بيضه ها و آلت کوچک مي شوند و سطح آندروژنها کاهش مي يابد . اختلال نغوظ در بيماريهاي قلبي – عروقي ، اختلالات اعصاب ، ديابت يا حتي بيماريهاي تنفسي که تحمل فعاليت را کاهش مي دهند ، ديده مي شود .
ميل و فعاليت جنسي کاهش پيدا مي کند ، ولي از بين نمي رود . استفاده از لغزان کننده هاي محلول در آب مي تواند از مقاربت دردناک جلوگيري کند . براي جبران کاهش لغزندگي واژن مي توان از استروژن موضعي استفاده کرد که عوارض جانبي استروژن سيستميک را ندارد . براي درمان اختلال نغوظ ناشي از بيماريهاي قلبي – عروقي، اعصاب ،غدد درون ريز يا رواني، چند روش درماني وجود دارد .استفاده از پمپهاي مکش پنيس، تزريق موضعي يا تجويز داروهاي محرک عروق در مجراي ادرار، يا استفاده از داروي خورکي سليدنافيل سيترات (ویا گرا) در برخي از بيماران موثر بوده است . سيلد نا فيل سيترات در بيماراني که داروي نيترات خوراکي مصرف مي کنند منع مصرف دارد.
در صورت اختلال شديد ،در فعاليت جنسي بيمار به اورولوژيست ،ارجاع داده ميشود . برنامه مرتب ورزش روزانه هم در زنان و هم در مردان موجب تقويت عملکرد جنسي مي شود .
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
ترجمه: سيامك حبيبي/محققان آمريكايي مي‌گويند
سـلامـت جـنـسـي و قـلـبـي رابـطـه دارنـد

اگر پزشكتان درباره زندگي زناشويي‌تان سوال کرد‌، آن را نشانه خوبي بدانيد؛ زيرا احتمالا او در حال بررسي همه عوامل موثر بر سلامت قلب شماست....

يكي از تازه‌ترين تحقيقاتي كه در مجله طب سالمندي ماساچوست در آمريکا به چاپ رسيده، حاکي از آن است که در مردان- حتي آنهايي که نعوظ طبيعي دارند- كمبود تعداد روابط زناشويي (كمتر از يک بار در ماه)،‌ ممکن است نشانه‌اي هشداردهنده براي ابتلا به بيماري قلبي باشد. اين پژوهشگران به پزشکان توصيه مي‌کنند که از سوال کردن از بيماران مردشان در مورد فعاليت زناشويي آنها به‌عنوان شيوه‌اي احتمالي براي يافتن بيماري قلبي- عروقي پنهاني استفاده کنند. ارتباط ميان فعاليت جنسي و بيماري قلبي در زنان چندان واضح نيست. بررسي «ابتکار عمل سلامت ملي زنان» در آمريکا نشان داده است که عدم رضايت از فعاليت زناشويي با ابتلا به بيماري‌هاي عروقي ارتباط دارد‌ اما با حمله قلبي ارتباطي ندارد.

فعاليت جنسي و دستگاه قلبي- عروقي از راه‌هاي متعددي به هم ارتباط پيدا مي‌کنند. انسداد و آسيب شريان‌هاي دستگاه تناسلي مي‌تواند نعوظ در مردان و نرم‌‌شدن واژن در زنان هنگام آميزش زناشويي را مختل کند. بيماري قلبي مي‌تواند باعث شود برخي از افراد در فعاليت جنسي بيش از حد خسته يا افسرده شوند. همچنين اين وضعيت باعث مي‌شود همسر اين بيماران نيز از فعاليت جنسي پرهيز کنند زيرا نگرانند اين کار به حمله قلبي يا پيامدهاي بد در همسرشان بينجامد. گاهي داروهايي که به‌طور معمول در مبتلايان به بيماري قلبي مصرف مي‌شود مانند مسدودکننده‌هاي گيرنده بتا مانند پروپرانولول و داروهاي ضدافسردگي (براي رفع افسردگي پس از حمله قلبي) ميل جنسي را کاهش مي‌دهند.

اگر درباره عدم تمايل به آميزش جنسي يا کارکرد جنسي‌تان نگران‌ هستيد، با پزشک‌تان در اين مورد صحبت کنيد. زندگي زناشويي شما بخش مهمي از سابقه پزشکي شماست و پزشک ممکن است بتواند به رفع مشکلات‌تان در اين مورد کمک کند. اگر پزشکتان به نگراني‌هاي شما در اين مورد توجهي ندارد يا هنگام صحبت در اين مورد راحت نيست، مي‌توانيد از او بخواهيد شما را به متخصصي که به‌طور تخصصي در زمينه مشکلات جنسي کار مي‌کند،‌ بفرستد. اين باور عمومي که فعاليت جنسي بيماري قلبي را تشديد مي‌کند، امروزه مورد ترديد جدي قرار گرفته و اغلب مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي در دوره نقاهت مي‌توانند فعاليت زناشويي طبيعي خود را آغاز کنند. ترس از آسيب‌رساندن به قلب،‌ بيش از هر عامل ديگري که مستقيما به سلامت قلب مربوط است، مي‌تواند زندگي زناشويي شما را مختل کند.

منبع: Harvard Health's Watch
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
نقش اميزش جنسي در سلامت قلب

زندگي زناشويي فعال و پر شور احتمال مرگ ناشي از حملات و بيماري هاي قلبي در مردان را به نصف كاهش مي دهد.
به گزارش سلامت نیوزرسيدن به اوج لذت (سه تا چهار مرتبه در هفته) نقش بارزي در پيشگيري از حملات قلبي و سكته مغزي دارد.
اين نوع تاثير در زنان ناشناخته است اما به طور كلي مي توان گفت كه داشتن شور جنسي و ارتباط زناشويي سرشار از عشق براي حفظ سلامت كل بدن لازم است. اين فرايند بهترين ورزش ممكن است كه باعث مصرف 85 كالري در نيم ساعت مي شود.
اگر انجام آميزش به سختي صورت مي گيرد مي تواند علامت جدي در مورد مشكلات قلبي باشد.براي مثال محققان معتقدند كه عدم توانايي نعوظ احتمال بروز حملات قلبي را افزايش مي دهد.
منبع : پارسی طب
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
گفتگو با دکتر منوچهر قاروني درباره تاثير داروهاي قلبي بر فعاليت زناشويي - دکتر هومن خليقي
درد قلبي، مشکل جنسي و مصيبت پزشکان


مرد ميانسالي را در حال هذيان گفتن به اورژانس بيمارستان آوردند. همراهان بيمار مي‌گفتند که داروهاي فشارش را نخورده و به اين حالت دچار شده؛ در وضعيت نيمه هوشيار که با انگشتان خود به نقاط نامعلومي اشاره مي‌کرد و از حالت‌هايش مشخص بود که به علت افزايش شديد فشار خون، مغز او تحت فشار قرار گرفته است. پس از اقدامات اوليه درماني، شرح حال دقيق‌تري از او گرفتم و با کسب اعتماد بيمار و گفتگو درباره مشکلات او، متوجه شدم که به علت عوارض ناشي از مصرف برخي از قرص‌هاي ضد فشار خون و داروهاي قلبي که شامل ناتواني در انجام دادن فعاليت زناشويي بود، اين بيمار داروهاي خود را قطع کرده و متاسفانه او را با فوريت افزايش فشار خون در حد کماي ناشي از آسيب مغزي به بيمارستان آورده‌اند. از اين دست موارد کم نيستند. عوارض ناشي از داروهاي قلبي و فشار خون ممکن است شامل اختلال در فعاليت زناشويي باشد که هم براي مردان و هم براي زنان به وجود مي‌آيد اما نشانه‌هاي آن متفاوت است. در اين زمينه گفتگويي کرده‌ايم با دکتر منوچهر قاروني، متخصص قلب و عروق و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران که از نظرتان مي‌گذرد...


سلامت : کدام داروهاي قلبي موجب اختلال فعاليت زناشويي مي‌شوند؟
تقريبا مي‌توانم بگويم بيشتر داروهاي قلبي موجب اختلال نعوظ مردان بيمار و کاهش ميل به فعاليت زناشويي در زنان بيمار مي‌شود. البته منظورم بيماران قلبي تحت درمان است.



سلامت : کدام داروها بيشتر اين گونه اختلالات را ايجاد مي‌کنند؟
سردسته اين داروها، پروپرانولول است اما داروي نيتروگليسرين و داروي لوزارتان و داروهاي ديگر از گروه بلوک‌کننده گيرنده بتا مانند آتنولول هم ممکن است موجب بروز اختلال فعاليت زناشويي شوند.



سلامت : چرا؟ علت ايجاد چنين اختلالاتي چيست؟
علت اين موضوع برمي‌گردد به اختلالي که اين داروها در سيستم هورمون‌هاي جنسي ايجاد مي‌کنند. در حقيقت اين داروها موجب افزايش هورمون‌هاي زنانه در مردان و افزايش هورمون‌هاي مردانه در زنان مي‌شود و به همين علت در هر دو جنس يعني مردان و زنان باعث بروز اختلال فعاليت زناشويي مي‌شود که در مردان مبتلا به بيماري‌هاي قلبي تحت درمان با اين داروها بارزتر است اما در زنان کمتر تشخيص داده مي‌شود چون زنان، کاهش ميل به فعاليت زناشويي خود را به افزايش سن، يائسگي و بيماري قلبي نسبت مي‌دهند و همچنين کمتر تمايل به بازگو کردن آن با پزشک خود دارند اما مصرف اين داروها در مردان به اختلال در نعوظ منجر مي‌شود و بيمار سريع‌تر متوجه اين موضوع مي‌شود و راحت‌تر مشکل خود را با پزشک خود در ميان مي‌گذارد.



سلامت : تصور مي‌کنيد چرا برخي از افراد مانند مرد ميانسالي که در ابتداي گفتگو توصيفش کردم، به چنين مشکلاتي دچار مي‌شوند؟
ببينيد، علتش اين است که بيمار را مي‌ترسانيم. نبايد به بيمار اطلاعات اضافه که تنها موجب دردسر او مي‌شود، ارايه کرد چون اتفاقي مشابه آنچه به آن اشاره کرديد، مي‌افتد يعني بيمار از ترس ابتلا به اختلال فعاليت زناشويي يا ناتواني، دست به خود‌درماني مي‌زند و مصرف داروهاي خود را قطع مي‌کند. ما اصولا اين عارضه را براي بيماران قلبي که تحت درمان با داروهايي که پيشتر به آنها اشاره شد قرار دارند، بازگو نمي‌کنيم مگر اينکه بدانيم از نظر آموزشي، ظرفيت آن ايجاد شده يا خودمان آموزش‌هاي لازم را به او بدهيم. معمولا براي بيماران بسيار نگران و بيماراني که احتمال مي‌دهيم داروهاي خود را با دانستن اين عوارض قطع مي‌کنند، کمتر از عوارض داروها مي‌گوييم و سعي مي‌کنيم ارتباط خود را با بيمار بيشتر کنيم تا در صورت بروز عوارض ناخواسته دارويي، کمک موثري به آنان برسانيم. البته با برخي موارد فوريت‌هاي دارويي آشناي‌شان مي‌کنيم اما بعضي عوارض در حد فوريت نيستند و صرفا در کيفيت زندگي تاثير مي‌گذارند که ابتدا بايد آگاه‌سازي و سپس راهنمايي کرد.



سلامت : و در صورت بروز مشکل اختلال در فعاليت زناشويي، چه بايد کرد؛ به‌ويژه که بيماران قلبي با قطع مصرف در معرض خطر بيشتري قرار دارند؟


سوال خوبي است که بيماران را هم از نگراني در مي‌آورد. در صورت بروز اختلال فعاليت زناشويي با مصرف داروهاي قلبي و فشار خون، به بيمار مي‌گوييم که در زمان نزديکي، يک نوبت از مصرف داروي مثلا پروپرانولول يا نيتروگليسرين خود را قطع کند و براي مردان از داروهايي مانند سيلدنافيل يا همان واياگرا استفاده مي‌کنيم. براي زنان هم البته با توجه به اينکه مشکل حادي به وجود نمي‌آيد داروي خاصي وجود ندارد اما اگر تصور مي‌کنند که کيفيت زندگي و روابط‌شان با همسرشان تحت تاثير قرار گرفته است، مي‌توانند با نظر پزشک از داروهاي ضدهورمون مردانه استفاده کنند؛ گو اينکه تاکيد مي‌کنم در بيشتر موارد به اين کار نيازي نيست.
 
بالا