دختر مهتاب
متخصص بخش آموزش خیاطی
سوفله توت فرنگی
تخم مرغ
خنک....................................................... 4 عدد
پودر قند ............................................................... 150 گرم
اسانس توت فرنگی ............................................... یک قاشق چایخوری
کره یا مارگارین مذاب یا روغن مایع..............................40 گرم
آرد قنادی .............................................................130 گرم
توت فرنگی سفت و رسیده ....................................180 گرم
شکر برای پاشیدن روی سوفله
طرز تهیه:
یک عدد قالب پیرکس یا سرامیک زیبایی که گنجایش 5 پیمانه آب را داشته باشد آماده کرده، کنار بگذارید. قالب را به هیچ عنوان چرب نکنید.
فر را روی حرارت 180 درجه ی سانتیگراد روشن کنید.
توت فرنگی ها را بشوئید، کاملاً خشک کنید و به قطعات ریز تقسیم کنید.
زرده و سفیده ی تخم مرغ ها را سوا کرده، در دو کاسه ی جداگانه بریزید.
سفیده ها را با همزن بزنید تا پفکی شود.
هر وقت اثر پایه های همزن را روی آن مشاهده کردید، یک سوم از کل پودرقند را کم کم به آن اضافه کرده، هم بزنید تا کاملاً سفت شود؛ طوریکه اگر ظرف را برگرداندید، سفیده تکان نخورد. ظرف سفیده را تا زدن زرده ها درون یخچال نگه دارید تا سفیده آب نیندازد.
زرده ها را با باقیمانده ی پودرقند بزنید
تا کاملاً کرم مانند و کشدار شود، طوریکه غلظت آن حباب های هوا را نگه دارد. همزن را خاموش کرده، کنار بگذارید.
سفیده ی زده شده را به ظرف زرده انتقال داده، به وسیله ی لیسک به خورد هم بدهید، طوریکه پف سفیده نخوابد.
کره ی آب کرده یا روغن مایع و اسانس را به مخلوط اضافه کرده، آنها را نیز به خورد خمیر بدهید.
آرد الک شده را در چند نوبت به مایه اضافه کرده، در انتها توت فرنگی ها را به آن اضافه کرده، با دقت هم بزنید تا همه جا یکنواخت پخش شوند.
خمیر آماده شده را درون قالب بریزید، رویش را با پشت قاشق غذاخوری صاف کنید و شکر را روی آن بپاشید.
سوفله را به مدت نیم ساعت الی 40 دقیقه بپزید تا رویه ی آن ترک بخورد.
تست پخت سوفله به وسیله ی خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امکان پذیر است .
سوفله را به صورت نیمه گرم یا خنک سرو کنید.
تخم مرغ
خنک....................................................... 4 عدد
پودر قند ............................................................... 150 گرم
اسانس توت فرنگی ............................................... یک قاشق چایخوری
کره یا مارگارین مذاب یا روغن مایع..............................40 گرم
آرد قنادی .............................................................130 گرم
توت فرنگی سفت و رسیده ....................................180 گرم
شکر برای پاشیدن روی سوفله
طرز تهیه:
یک عدد قالب پیرکس یا سرامیک زیبایی که گنجایش 5 پیمانه آب را داشته باشد آماده کرده، کنار بگذارید. قالب را به هیچ عنوان چرب نکنید.
فر را روی حرارت 180 درجه ی سانتیگراد روشن کنید.
توت فرنگی ها را بشوئید، کاملاً خشک کنید و به قطعات ریز تقسیم کنید.
زرده و سفیده ی تخم مرغ ها را سوا کرده، در دو کاسه ی جداگانه بریزید.
سفیده ها را با همزن بزنید تا پفکی شود.
هر وقت اثر پایه های همزن را روی آن مشاهده کردید، یک سوم از کل پودرقند را کم کم به آن اضافه کرده، هم بزنید تا کاملاً سفت شود؛ طوریکه اگر ظرف را برگرداندید، سفیده تکان نخورد. ظرف سفیده را تا زدن زرده ها درون یخچال نگه دارید تا سفیده آب نیندازد.
زرده ها را با باقیمانده ی پودرقند بزنید
تا کاملاً کرم مانند و کشدار شود، طوریکه غلظت آن حباب های هوا را نگه دارد. همزن را خاموش کرده، کنار بگذارید.
سفیده ی زده شده را به ظرف زرده انتقال داده، به وسیله ی لیسک به خورد هم بدهید، طوریکه پف سفیده نخوابد.
کره ی آب کرده یا روغن مایع و اسانس را به مخلوط اضافه کرده، آنها را نیز به خورد خمیر بدهید.
آرد الک شده را در چند نوبت به مایه اضافه کرده، در انتها توت فرنگی ها را به آن اضافه کرده، با دقت هم بزنید تا همه جا یکنواخت پخش شوند.
خمیر آماده شده را درون قالب بریزید، رویش را با پشت قاشق غذاخوری صاف کنید و شکر را روی آن بپاشید.
سوفله را به مدت نیم ساعت الی 40 دقیقه بپزید تا رویه ی آن ترک بخورد.
تست پخت سوفله به وسیله ی خلال چوبی بلند یا ابزار مخصوص امکان پذیر است .
سوفله را به صورت نیمه گرم یا خنک سرو کنید.