پانته آ
متخصص بخش
اسم فارسی : سینگونیوم ، پنجه غازی اسم انگلیسی : پنجه غازی Goose foot plant اسم علمی : syngonium vellozianum S.vellozianum مترادف با S.podophyllum اسم خانواده : Araceae سینگونیوم برگهای زیبای و خوش فرمی داره که به خاطر شباهتی که به پای غاز داره بهش میگن پنجه غازی. زادگاه اصلی این گیاه آمریکای مرکزی هست. از نظر نیاز نوری بگم که هر چتد به سایه مقاومه اما نیاز به نور غیر مستقیم داره تا برگهای خوشرنگ تری تولید کند. برگهای سینگونیوم عمر طولانی و ماندگاری بالایی دارند اما گیاه در طول سال برگهای زیادی تولید نمی کند طبق چیزی که در منابع گفته حدود 6-7 برگ تولید میکند.البته من این گفته را زیاد قبول ندارم چون چیزی که من میبینم خیلی بیشتر از این حرفاست. من بعد از قلمه گیری چندتا از برگهایی بزرگ را جدا کردم و تو آب گذاشتم و توی طاقچه خونه گذاشتم خیلی قشنگ شده.
همین ریشه های هوایی که بر روی ساقه رونده سینگونیوم تولید می شود می تواند جای دیگر هم مفید باشد مثلا شاید شما بخواهید گیاه را عمودی تربیت کنید . یک چوب یا لوله ایی که روی تنه آن خز پوشیده شده را در وسط گلدان قرار دهید و ساقه را به خزه ها تکیه دهید اینجوری ریشه ها در خزه های که البته هم باید مرطوب باشند رشد کرده و از آن بالا می رود. سینگونیوم به اینکه خاک زیادی خیس باشه کمی حساس هست. یکی از روش هایی که پیشنهاد شده اینه که یک زیر گلدانی پر از سنگریزه زیر گلدان قرار دهید و اب توی آن بریزید و یا اینکه گلدا بزرگتی انتخاب کنید و گلدان حاوی گیاه را در آن بگذارید و حدفاصل دو گلدان را خزه بزارید و خیس کنید تا همیشه یک رطوبت ملایمی باشد. البته من که اینکارا نکردم و تقریبا هفته ایی یکبار بهش آب دادم و مشکلی هم پیش نیامده است.
دامنه دمایی 15-21 هست اما خوب تو گرمای 50 درجه بوشهر و شرجی 95% هم زنده مانده و به خوبی رشد کرده و فقط برگها رنگ سبز خودشون را از دست دادند و در طول گرما تقریبا سفید شدند اما با خنک شدن هوا رنگ برگها برگشت. این گیاه خاک خیلی سبک را می پسندد.ترجیحا خاکبرگ تنها یا ترکیبی از خاکبرگ و پیت و اگر خواستید پرلیت استفاده کنید. سینگونیوم تولید ساقه های رونده ایی میکنه که در محل اتصال برگ به ساقه یعنی همان گره تولید ریشه های هوایی میکند که کار ما را برای تکثیر این گیاه آسان می کند. دقیقا کاری که من کردم.یک ساقه رونده را جدا گردم و به چند قسمت تقسیمش کردم.همین ریشه های هوایی که بر روی ساقه رونده سینگونیوم تولید می شود می تواند جای دیگر هم مفید باشد مثلا شاید شما بخواهید گیاه را عمودی تربیت کنید . یک چوب یا لوله ایی که روی تنه آن خز پوشیده شده را در وسط گلدان قرار دهید و ساقه را به خزه ها تکیه دهید اینجوری ریشه ها در خزه های که البته هم باید مرطوب باشند رشد کرده و از آن بالا می رود. سینگونیوم به اینکه خاک زیادی خیس باشه کمی حساس هست. یکی از روش هایی که پیشنهاد شده اینه که یک زیر گلدانی پر از سنگریزه زیر گلدان قرار دهید و اب توی آن بریزید و یا اینکه گلدا بزرگتی انتخاب کنید و گلدان حاوی گیاه را در آن بگذارید و حدفاصل دو گلدان را خزه بزارید و خیس کنید تا همیشه یک رطوبت ملایمی باشد. البته من که اینکارا نکردم و تقریبا هفته ایی یکبار بهش آب دادم و مشکلی هم پیش نیامده است.