• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شمع سازي

eliza

متخصص بخش
نکاتی در ساخت انواع شمع
بیشتر لوازم و موادی را که برای ساخت شمع نیاز است لازم نیست که بخرید، زیرا که بیشتر آنها را می‌توانید در خانه پیدا کنید.

- ظروف
وقتی از قالب‌های فلزی استفاده می‌کنید برای سرد کردن شمع از هر ظرفی که به اندازهٔ تقریبی قالب شما باشد برای حمام آب (وان) می‌توانید استفاده نمائید.

- ظروف برای جوش آوردن آب
برای ذوب کردن موم از ظرفی که باید در آن آب را به جوش آورید استفاده نمائید و این ظرف باید به اندازه‌ای باشد که ظرف محتوی موم داخل آن قرار بگیرد و جنس ظرف باید استیل یا آلومینیوم باشد. سپس ظرف را به اندازه‌ای که لازم است پر از آب کنید. سپس یک بار که موم ذوب شده را در قالب ریختید اطراف ظرف آب را با یک حوله خشک آشپزخانه تمیز کنید.
نکته: از یک ماهی‌تابه هم برای جوش آوردن آب و قرار دادن ظرف محتوی موم داخل آن می‌توانید استفاده نمائید. در این گونه مواقع از یک توری یا سه پایه بین ظرف محتوی موم و ماهی‌تابه استفاده کنید. از یک تکه زنجیر فلزی هم برای قرار دادن زیر ظرف داخل ماهی‌تابه می‌توانید استفاده نمائید.

- قیف
از یک قیف برای دوباره پر کردن قالب می‌توانید استفاده نمائید.

- چکش
از چکش برای شکستن موم به تکه‌های کوچک‌تر و مکعبی استفاده کنید.

- گرم‌کننده مانند بخاری و غیره
از یک بخاری یا بشقاب داغ استفاده نمائید.

- لوازم اندازه‌گیری
از یک ترازوی آشپزخانه برای وزن کردن موم مورد نیاز استفاده کنید.

- قاشق‌های اندازه‌گیری
از قاشق‌های اندازه‌گیری برای اندازه گرفتن مواد از قبیل روغن و رنگ استفاده نمائید.

- ظرف برای ذوب کردن موم
از هر نوع قوطی فلزی مانند قوطی خالی قهوه یا قوطی رب گوجه‌فرنگی می‌توانید برای ذوب کردن موم استفاده نمائید.

- قالب‌ها
از انواع شیشه‌ها، پلاستیک‌ها، لاستیکیها، یا قالب‌های فلزی در شکل و اندازه‌های مورد نیاز از شکل‌های ساده هندسی گرفته تا میوه‌ها و گل‌ها را می‌توانید برای قالب استفاده نمائید.

- روزنامه
سطح کار خود را برای این‌که در خاتمه کار راحت‌تر تمیز کنید روزنامه پهن کنید.

- ماهی‌تابه
ماهی‌تابه را به اندازه‌ای بزرگ بگیرید که ظرفی را که می‌‌خواهید موم را در آن ذوب کنید داخل آن قرار بگیرد.

- حوله کاغذی
از حوله کاغذی برای پاک کردن موم از روی لوازم تا زمانی‌که هنوز گرم است استفاده کنید.

- چاقو
از چاقو برای مرتب و منظم کردن خطوط دراز شمع و تکه کردن فیتیله و حکاکی کردن شمع استفاده می‌شود.

- انبردست
از انبردست برای برداشتن ظرفی که در آن موم را ذوب کرده‌‌ایم و همچنین برای این‌که بخواهیم موم ذوب شده را در قالب بریزیم استفاده می‌شود.

- دستگیره
از دستگیره برای گرفتن دسته وسائل داغ که با آنها کار می‌کنید استفاده می‌شود.

- میله نوک تیز
از یک میل بافتنی بلند، میخ نوک تیز، یا پیچ گوشتی فلزی برای هم زدن عطر یا رنگ استفاده کنید. از نوک تیز میله اغلب برای فرو کردن در وسط شمع و باز کردن اطراف فیتیله می‌توانید استفاده کنید.

- توری فر یا سه پایه
برای قرار دادن داخل ماهی تابه استفاده می‌شود تا ظرف محتوی موم را که می‌خواهیم ذوب کنیم روی آن قرار دهیم و در این گونه موارد آب باید تا نیمه ظرف محتوی موم قرار بگیرد.

- چسب موم
برای چسباندن تکه‌های موم به یکدیگر، یا برای چسباندن تزئینات به شمع استفاده می‌شود. این مایع نرم، و موم چسبنده‌ای است و در شکل جامد در دسترس می‌باشد و مقدار خیلی کمی از آن را می‌توانید روی بخار آب ذوب کنید.

- دماسنج
موم را باید تا درجه حرارت واقعی برای ساختن شمع حرارت دهید. از دماسنج شیرینی‌پزی یا آشپزی به شرطی که مقیاس درجه‌بندی آن مانند دماسنج موم باشد می‌‌توانید استفاده نمائید. (۳۸-۱۰۸ درجه سانتی‌گراد) (۱۰۰-۲۲۵ درجه فارنهایت) و زمانی‌که موم را ذوب می‌کنید به درجه دماسنج توجه داشته باشید و هرگز نگذارید و دنبال کارهای دیگر بروید چون مانند روغن آشپزی فرار می‌باشد.

- کاغذ مومی یا آلومینیوم فویل
روی روزنامه‌ای را که زیر دست برای کار انداخته‌اید کاغذ مومی یا آلومینیوم فویل پهن کنید تا اگر موم ریخته شد به‌راحتی آن را پاک کنید. و این موم را که روی کاغذ مومی و آلومینیوم فویل بر می‌دارید می‌توانید دوباره ذوب نمائید.

- وزنه‌ها
موم از آب سبک‌تر می‌باشد. بنابراین از برگشتن قالب در ظرف آب به‌ وسیله قرار دادن وزنه‌ای سربی یا تکه‌ای زنجیر بلند روی قالب جلوگیری کنید.

- سوزن فتیله
از سوزن‌هائی به طول (۱۰ تا ۲۵ سانتی‌متر) استفاده کنید و در فتیله فرو کنید و فیتله را در ته قالب محکم کنید.

- انواع فتیله
آنچه‌ که موم را به شکل شمع در می‌آورد یک فتیله می‌باشد. برای انتخاب فتیله باید دقت زیادی کنیم و از فتیله‌هائی استفاده کنیم که درست بسوزند. در این‌جا ۴ نوع فیتیله را به شما معرفی می‌کنیم: پهن، شناور، مربع و فتیله‌هائی که وسط آنها سیم وجود دارد. فتیله‌ها معمولاً از قیطان‌های کتانی و نخ‌های مخصوص که آهسته و میزان بسوزند انتخاب می‌شوند، و در انواع و اندازه‌های مختلف وجود دارد و شما باید آنها را مطابق با اندازه و نوع شمع خود انتخاب کنید.
فتیله‌های پهن و مسطح، معمولاً برای شمع‌های غوطه‌ور استفاده می‌شوند.
فتیله‌های مربع، برای شمع‌های پر شونده استفاده می‌شوند.
فتیله‌هائی که وسط آنها سیم قرار دارد، برای شمع‌‌هائی که در ظروف و شمع‌های نذری استفاده می‌شوند.

- روش استفاده از فتیله
اندازه فتیله بستگی به قطر شمعی دارد که می‌خواهید بسازید. هر سانتی‌متر فتیله برای هر سانتی‌متر قطر مورد نیاز است. فتیله‌های کلفت رابرای شمع‌های بزرگ استفاده نمائید. برای ظروف بلند فتیله آماده شده را به وسیله نگهدارنده در وسط ته ظرف قرار دهید.و در حالی‌که فتیله را نگه داشته‌اید موم ذوب شده را بریزید. برای ظروف کوتاه موم ذوب شده را داخل ظرف بریزید و بگذارید تا سفت شود. به وسیله سوزن بلند یک سوراخ در مرکز آن ایجاد کنید و فتیله را قرار دهید برای ظرف متوسط، موم ذوب شده را در ظرف بریزید و بگذارید تا سرد شود و روی سطح یک پرده صخیم فرم بگیرد. سپس فتیله آماده شده را در نگهدارنده داخل شمع قرار دهید.
فتیله‌‌ها را تا حدود ۳/۱ الی ۵/۲ سانتی‌متر قیچی کنید و قبل از قیچی کردن و دوباره روشن کردن اجازه دهید تا خنک شود. وقتی که شعله شمع را خاموش کردید، فتیله را در موم ذوب شده فرو کنید و فوراً آن را راست نگه دارید. این کار باعث می‌شود که فتیله دوده نزند و از دود کردن فتیله هم جلوگیری می‌کند.

- فتیله‌های آماده شده
فتیله‌هائی هستند که برای شمع استفاده می‌کنیم. فتیله آماده شده یا نشده را در موم ذوب شده حدود ۵ دقیقه بخوابانید. سپس فتیله پوشیده شده از موم را بردارید و آن را به‌طور راست روی کاغذ مومی قرار دهید تا خشک شود.

- نگهدارنده فتیله
نگهدارنده‌ها صفحاتی فلزی کوچک، صاف می‌باشند که فتیله را مانند لنگر در ظرف شمع نگه می‌دارد. فتیله را در سوراخ صفحه فلزی فشار دهید و شاخک‌های آن را به‌هم فشار داده تا فتیله را محکم نگه دارد.

نکاتی مهم برای فتیله‌ها
۱. همیشه قبل از استفاده از فتیله‌ها آنها را در موم داغ بخوابانید. فتیله را در موم داغ فرو کنید و سپس آن را راست نگه دارید تا سرد شود.
۲. هرگز اجازه ندهید که آب به فتیله سرایت کند مگر این‌که قبلاً با موم ضخیم شده باشد. آب باعث می‌شود که موم در نخ فتیله نفوذ نکند، و این امر می‌تواند باعث غیر عادی سوختن یا جرقه زدن شعله شود.
۳. همیشه توجه داشته باشید که فتیله درست در مرکز شمع قرار بگیرد، و گرنه شمع از یک طرف به‌صورت کج می‌سوزد و خیلی زود شکل خود را از دست می‌دهد.

__________________


 

eliza

متخصص بخش
شمع مایع تک رنگ شمع سازی کار اسونیه اما یه کم دقت ،هنر و ظرافت می خواد.


طريقه ساخت شمع مايع تك رنگ



- آب


- رنگ پودري پارچه

- پارافين مايع

- فتيله

- طلق

- پارافين پولكي رنگي


مراحل انجام كار:



1- آب را با مقدار بسيار كمي رنگ پودري پارچه مخلوط كنيد.

2- به اندازه سه چهارم ، ظرف را با اين مايع پر كنيد.



3- پارافين مايع را به ارتفاع 2 سانتيمتر روي آب بريزيد.


4- در پايان، شمع را فتيله گذاري كنيد

__________________

 

eliza

متخصص بخش
روش ذوب کردن موم در شمع سازی روش ذوب كردن موم (بن ماری)


ذوب کردن موم تقریباً از یک ساعت نیم تا چهار ساعت طول می‌کشد و بستگی به اندازه ظرف مورد نظر و درجه حرارت دارد

مواد و وسایل لازم:
دو عدد ظرف یکی بزرگتر برای جوش آوردن آب و دیگری کوچک برای ذوب کردن موم که داخل ظرف اول قرار می‌گیرد، چکش، اجاق خوراک‌پزی یا هر وسیله گرم کننده دیگر، قالب، یا ظرف مورد نظر برای شمع، پیچ‌گوشتی، دماسنج، آب


روش کار:
مقدار مومی را که باری (قالب، ظرف شمع) لازم دارید به این ترتیب اندازه بگیرید قالب یا ظرف مورد نظر را پر از آب کنید و آن را اندازه بگیرید. سپس ظرف را خالی کنید و خوب خشک کنید.


موم را به وسیله چکش و پیچ‌گوشتی به تکه‌های کوچک خرد کنید.


تکه‌های موم را داخل ظرف کوچک‌تر که برای ذوب موم در نظر گرفته‌اید قرار دهید.


۴.ظرف زیری را از آب پر کنید (طوری که وقتی ظرف دوم را داخل آن قرار می‌دهید تا نیمه بدنه آن را از آب گیرد).


ظرف را روی حرارت قرار دهید. و دقت کنید که آب ظرف تمام نشود. دماسنج را داخل ظرفی که موم را در آن ذوب می‌کنید قرار دهید و دقت کنید که دماسنج با ته ظرف تماس نداشته باشد.


درجه حرارت را به حد متوسط آورید و اگر آب شروع به تند و سریع جوشیدن کرد درجه حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد و آب به داخل ظرفی که موم را در آن ذوب می‌کنید پاشیده نشود. دقت کنید حرارت را زیاد کم نکنید چون در این‌صورت دقیق نگه داشتن درجه دماسنج برای شما دشوار می‌باشد.


بعد از این‌موم ذوب شد و درجه دماسنج به حد مطلوب رسید، (اگر لازم است) سفت‌کننده را اضافه کنید و رنگ، و عطر را هم اضافه کنید. و با اضافه کردن این عناصر ممکن است که درجه حرارت پائین آید، دقت کنید که حرارت موم را به درجه مورد نظر برگردانید.



شمع مورد نظر خود را درست کنید، به قسمت ساخت انواع شمع ها مراجعه کنید.
__________________





 

eliza

متخصص بخش
طریقه ساخت شمع بستنی
4.gif
طریقه ساخت شمع بستنی


wmbo4487h88j1smhulvi.jpg


وسایل لازم:

- پارافین

- فتیله

- رنگ مخصوص شمع ( زرد ، قهوه ای)

- خلال بادام و پسته

- چتر تزیینی

- قاشق تزیینی


مراحل انجام كار:


1- پارافین مذاب را آن قدرهم بزنید تا به شكل خامه دربیاید.
2- پارافین را داخل ظرف بستنی خوری بریزید.

3- روی بستنی را پارافین مذاب قهوه ای رنگ ( كه كمی سرد شده باشد) بریزید.

4- شمع را فتیله گذاری كنید.

5- در پایان ، شمع را با چتر، خلال بادام و پسته و قاشق تزیین كنید.





 

eliza

متخصص بخش
انواع عطرهاي شمع سازي

عطرها را ممکن است به خاطر این به موم شمع اضافه کنید که وقتی شمع را روشن می‌کنید بوی معطری دهد.

بعد از این‌که موم به درجه ذوب کافی برای ریختن داخل ظرف رسید و آن را از روی حرارت بر می‌دارید عطر مورد نظر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

عطر را برای این در خاتمه اضافه می‌کنیم که تا حد امکان از تبخیر شدن آن جلوگیری شود.

دقت کنید که از اندازه معمولی بیشتر عطر اضافه نکنید چون‌که باعث ابری شدن یا سوراخ شدن شمع می‌شود و جدا کردن شمع را از قالب مشکل می‌کند.
یک پیشنهاد متناوب این‌که معطر کردن موم معطر کردن فتیله به وسیله آغشته کردن با عطر مورد نظر قبل از مرحله آماده‌سازی فتیله می‌باشد.



عطرها به‌صورت مربع‌های موم جامد معطر یا به شکل مایع و یا علف‌های طبیعی موجود می‌باشند.
مربع‌های معطر جامد موم
در انواع عطرها موجود است و مربع معطر را می‌توانید در موم ذوب شده قرار دهید.

عطرهای مایع
قسمت اصلی عطر باید روغن باشد چون روغن تنها چیزی است که سازگاری با موم شمع دارد.

بنابراین اگر از عطر استفاده می‌کنید دقت کنید که رکن اصلی آن روغن باشد و الکل نباشد. و همیشه مقدار کمی از آن را در موم استفاده نمائید.



(حدود ۳ تا ۵ قطره) عطر در ۴۵۰ گرم موم



علف‌های طبیعی
می‌توانید از خشک شده آنها یا تازه استفاده نمائید. شمع‌های معطر شده با علف‌های طبیعی عطر آنها ملایم و فراوان باشد.

عطرهای طبیعی روح و جان انسان را پاک می‌کنند. شمع‌ها را با عطر طبیعی بسازید و علف‌های تازه را در موم ذوب شده هم بزنید و درجه حرارت دماسنج را تا ۱۸۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۵ دقیقه نگه دارید و سپس با استفاده از یک کفگیر مشبک علف‌ها را بردارید (اگر علف‌ها در این مرحله در موم باقی بمانند وقتی شمع را درست کردید آنها در ته شمع ته‌نشین می‌شوند. اغلب علف‌ها وقتی شمع را روشن کنید قابل اشتعال می‌شوند)



شمع‌های مورد نظر خود را طبق توضیحات داده شده درست کنید، و هنر و سلیقه خود را در معرض نمایش قرار دهید.



عطرهای طبیعی شمع‌ها
ادویه مخصوص، دارچین، میخک، اکالیپتوس، گل یاس، اسطوخودوس، کاج، رز

تسکین اعصاب و روان به وسیله عطرها
استفاده لازم از روغن‌های معطر به بالانس بودن تعادل بدن انسان کمک می‌کند و با طبیعت توازن خاصی دارد.
این نوع روغن‌ها را از عصاره‌ گیاهان، درختان، گل‌ها، دانه‌ها، ریشه‌ها و علف‌ها تهیه می‌کنند. این نوع روغن‌ها شامل دوام و قدرت لازم گیاهان می‌باشند.

وقتی که این روغن‌ها مخلوط شدند یک فراورده عالی و لذت‌بخش تولید می‌شود.

این روغن‌ها را باید به مقدار خیلی کم استفاده نمائید. روغن‌های اساسی حدود یکسال‌ دوام دارند. وقتی که شمعی را می‌سازید عطر لازم را بعد از این‌که موم ذوب شد اضافه نمائید.


چند نکته برای روغن‌های ضروری
۱. دقت کنید که این روغن‌ها یا بخارشان داخل چشم شما نشود. اگر این اتفاق افتاد، چشم‌ها را با آب سرد خوب بشوئید.
۲. وقتی که از این روغن‌ها استفاده می‌کنید، الکل مصرف نکنید.
۳. اگر باردار هستید وقتی از این روغن‌ها می‌خواهید استفاده نمائید دقت و توجه کامل را انجام دهید.
۴. اگر دارو مصرف می‌کنید از این روغن‌ها استفاده نکنید.
۵. این روغن‌ها را دور از دسترس بچه‌ها و دید افراد نگهداری نمائید.
۶. این روغن‌ها را در محلی تاریک نگهداری نمائید. چون نور و اکسیژن باعث سریع فاسد شدن آنها می‌شوند.

__________________

 

eliza

متخصص بخش
شمع چامد معمولی


مواد لازم:

*پارافين جامد معمولی يا كريستال
*فتيله
*قالب
*رنگ مخصوص شمع سازی
*روغن مايع يا پارافين مايع

روش ساخت:

ابتدا برای آب كردن قطعاتی از پارافين بايد از روش بن ماری استفاده كنيم. به اين صورت كه درون ظرفی آب ريخته و ظرف ديگری بالای آن قرار داده به صورتی كه ظرف دوم بوسيله بخار آب ظرف اول حرارت ببيند.

پارافين جامد را به اين طريق در ظرف دوم آب می كنيم. وقتی كه پارافين كاملاً حل شد، مقداري رنگ دلخواه به آن اضافه می كنيم.

قالب را بوسيله روغن مايع كاملاً چرب كرده و فتيله آماده شده را از قالب رد كرده و انتهای آن را بوسيله خمير گل چينی، به قالب متصل می كنيم به طوريكه كاملاً سوراخ مخصوص فتيله كاملاً گرفته شود.

حال بوسيله پارافين آب شده قالب را پر می كنيم. برای سرعت بخشيدن به فرايند جامد شدن شمع می توانيد قالب را برای چند دقيقه درون يخچال قرار دهيم. بعد از سفت شدن شمع با جدا كردن خمير گل چينی به راحتی می توان شمع را از قالب بيرون آورد.

__________________
 

eliza

متخصص بخش
تزيينات با شمع

روشن کردن شمع روي ميز شام ، پذيرائي و يا آشپزخانه احساس آرامش زيبائي به شما ميدهد. الان ديگر پائيز رسيده و تاريکي در راه است و شمع بهترين گزينه براي اين شبهاي دراز است.شما وقتي در وان دراز کشيده ايد و يک شمع در حمام روشن کنيد که بوي دلپذيري دارد روح شما را آنچنان نوازش ميدهد که شب با آرامش ميخوابيد و استرس از شما دور ميشود

شمع يکي از اشيايي است که مي توان با مهارت در زيبايي نمودن منزل از ان استفاده نمود . قرار دادن شمع ها به صورت گروهي و در کنار هم تاثير بيشتر و دلنشين تري از استفاده تکي از انها خواهد داشت هم چنين قرار دادن شمع در برابر ايينه جلوه ان را به خصوص در موقع روشن بودن چندين برابر مي کند .

قرار دادن مجموعه اي از شمع هاي هم رنگ با دکوراسيون اتاق خواب در ميز کنار تخت يا بر روي ميز توالت تاثير خيلي زيادي دارد .

يکي ديگر از موارد که زيبايي شمع را صد چندان مي کند قرار دادن مجمو عه اي از قاب عکس هاي خانوادگي و شمع هاي هم رنگ بر روي ميزي در کنار نشيمن با يک روميزي سنتي است .

استفاده از شمع در حمام و توالت نيز جالب توجه خواهد بود .

هم چنين مي توان در مهماني هاي خيلي خاص ظرف تخت شيشه اي را پر از اب نمود و شمع هاي زيباي شناوري بر روي ان قرار داد و در وسط ميز شام از ان استفاده نمود .

بهتر است ظرفهايي که شمع را در ان قرار مي دهيم و به عنوان جاشمعي از ان استفاده مي کنيم را با گل ، دانه هاي اجيل ، دانه هاي قهوه و يا ميوه هاي کوچک پر کنيم . ظر فهاي سفاي ، جام هاي شيشه اي ، برخي از ليوان هاي زيبا مي توانند جا شمعي هاي جالبي باشند .

 

tala2011

New member
سلام مطالبتون تو همه سایتو پیدا میشه اگه مطالب جدید بزارید
باتشکر
 
بالا