• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شناخت دقیق‌تر رفتار بلورهای مایع با کشف جدید محققان ایرانی

parisa

متخصص بخش
پژوهشگران پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز برای اولین بار در جهان موفق به کشف و ارائه پارامتر ناهمسانگردی برهمکنشی شبکه‌ای در بلورهای مایع شدند.

به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، محمدصادق ذاکرحمیدی، مجری این طرح با بیان این که این دستاورد ارزنده علمی طی سه سال تلاش مستمر ممکن شده است، تصریح کرد: اصلی‌ترین هدف طرح، فرمول‌بندی رفتارهای بلور مایع است و این پارامتر جدید به نام مجری پروژه نامگذاری،

(Z effect (Zakerhamidi effect و در مجله معتبر «بلور مایع» ارائه شده است.

عضو هیات علمی گروه فوتونیک پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز گفت: این دستاورد جدید نشان می‌دهد تفاوت اصلی بلورهای مایع با مواد هم ساختار در پارامتر ناهمسانگردی برهمکنشی شبکه‌ای آنها بوده و مقادیر این پارامتر از الگوی ریاضی خاصی پیروی می کند که می‌توان تمام رفتار ناهمسانگردی مرسوم در بلورهای مایع را به اثر این پارامتر نسبت داد.

ذاکر حمیدی تصریح کرد: بلورهای مایع موادی با رفتار مکانیکی مایعات و رفتار اپتیکی بلورها هستند و به علت کاربرد روزافزون در انواع نمایشگرها، سنسورها، صنایع دارویی و… امروزه مورد توجه بسیاری از محققان قرار دارند.

وی افزود: یکی از مشکلات اساسی در زمینه کاربرد این مواد، نبود شناخت کافی درمورد نوع برهمکنش‌ها و مدل‌های ریاضی مناسب در مورد این مواد است و در این راستا برای انجام تحقیقات بنیادی بر روی این دسته از مواد و دستیابی به مدل مناسب ساختاری در آنها گروه تحقیقاتی بلورهای مایع در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز طی سه سال به بررسی و مدل بندی مربوط به این مواد پرداخته و با کشف و ارائه پارامتر ناهمسانگردی برهمکنشی شبکه‌ای در بلورهای مایع، کمک شایانی به شناخت دقیق‌تر بلورهای مایع و برهمکنش‌های مرتبط کرده‌اند.

به گفته وی، استفاده در صفحات نمایشگر، رهش دارو و انواع شوینده‌ها از جمله موارد کاربردی این طرح پژوهشی است.

محمد صادق ذاکرحمیدی، استادیار پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز چاپ ۴۵ مقاله ISI، پنج مقاله داغ و ارائه بیش از ۶۰ مقاله در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی را در کارنامه خود دارد.

ثبت دو مورد اختراع با تایید علمی با عناوین «پنجره های نوری هوشمند» و «قطبشگر- چاپر نوری»، کسب عنوان پژوهشگر برگزیده جوان سال ۱۳۸۹ در دانشگاه تبریز، اجرای پنج طرح تحقیقاتی، راهنمایی ۱۴ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و مشاوره سه پایان‌نامه دکتری از دیگر کارهای علمی و آموزشی وی در دانشگاه تبریز است.

علم پرس
 
بالا