دانشمندان موسسه علمی وایزمان موفق به شناسایی یک بوی جدید شدند که به « حس شامه سفید» موسوم است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این بوی سفید درست مانند صدای سفید - ترکیبی از فرکانسهای صوتی مختلف، نور سفید و طول موجهای مختلف - مخلوطی از بسیاری از ترکیبات بودار محسوب میشود.
در حقیقت دانشمندان دریافتند که کلید ساخت این عطر، خود ترکیبات آن نبوده، بلکه مقادیر زیاد آنهاست.
به گفته محققان هر چه تعداد این عطرهای مختلف در دو ترکیب بیشتر باشد، حتی با وجود متفاوت بودن این اجزا، بوی آنها بیشتر به هم شبیه میشوند.
تقریبا تمام بوهای جهان واقعی از ترکیبی از اجزا بدست میآیند. انسانها میتوانند این ترکیبات را از یکدیگر متمایز کنند اما باید ابتدا بوها را از ترکیب جدا کنند.
ترکیب طول موجهای مختلف که طیف بصری انسان را به یک اندازه گسترش میدهند، نور سفید را به وجود میآورد. ترکیب فرکانسهای مختلف که طیف شنوایی انسان را به یک نسبت وسعت میدهند، صدای سفید را ایجاد میکنند و اکنون محققان موفق به استفاده از همین معادله در ساخت بوی سفید شدهاند.
این بوی جدید قابل توصیف نبوده و دانشمندان بهترین راه برای توصیف آنرا بوئیدن این عطر خواندهاند.
نتایج این پژوهش در مجله مجموعه مقالات علمی آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این بوی سفید درست مانند صدای سفید - ترکیبی از فرکانسهای صوتی مختلف، نور سفید و طول موجهای مختلف - مخلوطی از بسیاری از ترکیبات بودار محسوب میشود.
در حقیقت دانشمندان دریافتند که کلید ساخت این عطر، خود ترکیبات آن نبوده، بلکه مقادیر زیاد آنهاست.
به گفته محققان هر چه تعداد این عطرهای مختلف در دو ترکیب بیشتر باشد، حتی با وجود متفاوت بودن این اجزا، بوی آنها بیشتر به هم شبیه میشوند.
تقریبا تمام بوهای جهان واقعی از ترکیبی از اجزا بدست میآیند. انسانها میتوانند این ترکیبات را از یکدیگر متمایز کنند اما باید ابتدا بوها را از ترکیب جدا کنند.
ترکیب طول موجهای مختلف که طیف بصری انسان را به یک اندازه گسترش میدهند، نور سفید را به وجود میآورد. ترکیب فرکانسهای مختلف که طیف شنوایی انسان را به یک نسبت وسعت میدهند، صدای سفید را ایجاد میکنند و اکنون محققان موفق به استفاده از همین معادله در ساخت بوی سفید شدهاند.
این بوی جدید قابل توصیف نبوده و دانشمندان بهترین راه برای توصیف آنرا بوئیدن این عطر خواندهاند.
نتایج این پژوهش در مجله مجموعه مقالات علمی آکادمی ملی علوم منتشر شده است.