• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان بناب

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
بناب یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی است که در ناحیه ی جنوب باختری این استان واقع شده است. خاک حاصل خيز به همراه آب فراوان و كاردانی و تلاش مردم این سرزمین زمينه های مساعدی برای كشاورزی و رونق اقتصادی به وجود آورده است. وسعت باغ های ميوه و مزارع غلات، حبوبات و صيفی جات نمایان گر رونق كشاورزی آن است. مجسمه ی دخترک انگورچين وسط ميدان اصلی شهر بناب؛ به گونه ای خاص انسان را متوجه می سازد كه در يک منطقه ی كشاورزی قرار دارد. باغ های ميوه و تاكستان های سرسبز محصولات متعددی دارند و رونق و سرسبزی این ناحیه را سبب شده اند. شهرستان بناب از نظر صنعتی دارای كارخانه های ريسندگی، بافندگی، قالی بافی، پتوبافی، موزاییک سازی، و كارخانه های مواد غذایی است. سراسر خاور بناب را ارتفاعات سهند فرا گرفته و چشم اندازی کوهستانی به منطقه بخشيده است. درياچه اروميه، تالاب ها و جزاير موجود در منطقه از جاذبه های طبيعی اين شهرستان به شمار می روند. وجود كاروان سراها، راسته بازارها و ميدان های بزرگ نیز نشانه ی سابقه درخشان و شكوفايی اقتصاد اين منطقه است. مسجد جامع مهرآباد با مناره ای بلند که نگاه هر تازه واردی را به خود جلب می کند، قلعه معروف ضحاک، تپه های باستانی و گورستان های قديمی از مکان های تاريخی و ديدنی اين شهرستان به شمار می آیند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

سراسر خاور بناب را ارتفاعات سهند فرا گرفته و چشم اندازی کوهستانی به منطقه بخشيده است. درياچه اروميه، تالاب ها و جزاير متعدد موجود در این منطقه از جاذبه های طبيعی شهرستان بناب به شمار می روند. وجود كاروان سراها، راسته بازارها و ميدان های بزرگ نشانه سابقه درخشان اين منطقه است. مسجد جامع مهرآباد با مناره ای بلند که نگاه هر تازه واردی را به خود جلب می کند، قلعه معروف ضحاک، تپه های باستانی و گورستان های قديمی از مکان های تاريخی و ديدنی اين شهرستان به شمار می آیند
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

شهرستان بناب از نظر صنعتی دارای كارخانه های ريسندگی، بافندگی، قالی بافی، پتوبافی، موزایيک سازی، كارخانه برگه و سبزی خشک است كه از اهميت خاصی برخوردار اند. دو معدن نمک آبی و سنگ آهک با ظرفيت ميزان استخراج به ترتيب 30000 و 75 تن در سواحل خاوری درياچه اروميه و شمال دهكده آلقو در حوالی اين شهرستان مورد بهره برداری قرار گرفته است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

بناب در جلگه ای آبرفتی در دامنه های كوهستان سهند و صوفی چای و رسوبات ساحل درياچه اروميه ساخته شده است و دارای آب فراوانی است. بنابراين به لحاظ كشاورزی ازرونق زيادی برخوردار است. خاک حاصل خيز به همراه آب فراوان و كاردانی و تلاش مردم آن زمينه های مساعدی برای كشاورزی و رونق اقتصادی به وجود آورده است. وسعت باغ های ميوه و مزارع غلات، حبوبات، و صيفی جات نشان گر رونق كشاورزی آن است. مجسمه دخترک انگورچين وسط ميدان اصلی شهربناب به گونه ای خاص انسان را متوجه می سازد كه در يک منطقه كشاورزی با باغ های ميوه و تاكستان های سرسبز قرار دارد. غلات، انگور، كشمش، بادام، گردو، برگه زردآلو، از مهم ترین محصولات این شهرستان اند که از نظر اقتصادی بسيار پر اهميت هستند. دام داری و دام پروری نیز از مهم ترين فعاليت های اقتصادی بناب به شمار می آیند. دام داری در اين منطقه از ديرباز به علت موقعيت جغرافيايی و وجود مراتع سرسبز رونق و بازدهی خوبی داشته است. پرورش دام كه توسط عشاير و روستاييان صورت می گيرد؛ بيش تر شامل: گاو، گوسفند،‌ و گوساله است علاوه بر آن پرورش طيور به شيوه های سنتی و صنعتی شامل:پرورش مرغ و خروس، غاز، بوقلمون و اردک می شودكه در حد خودكفايی توليد می شود.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

بناب به معنای سرزمينی است كه ريشه اش در آب و يا نزديک آب است. اين منطقه از ديرباز از مراكز پيشرفته و با سابقه فرهنگی بوده است. اين منطقه قبل از حمله مغول بسيار آباد و پررونق بود. چنان كه ‌درارتفاعات جنوبی گورستان های منطقه قره قشون، آثاری مربوط به قرن های هشتم و نهم هجری به دست آمده است. هم چنين آثار و بقايای بناهای تاريخی نشان گر آبادانی بناب در دوره صفويه است. با وجود اين كه بناب از شهرهای مهم آذربايجان است از نقطه نظر اقتصادی، سياسی و تاريخی پيوسته تحت تاثير مراغه بوده است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان بناب یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی است که در ناحیه ی جنوب باختری این استان واقع شده است. این منطقه از سمت شمال به عجب شیر، از سمت باختر به مراغه، از سمت خاور به دریاچه ی ارومیه و از سمت جنوب به شهرستان ملکان محدود می شود. شهر بناب مركز شهرستان بناب از شهرستان های مهم استان آذربايجان شرقی است كه در كرانه های خاوری درياچه اروميه و در مسير جاده تبريز به مراغه و كردستان و آذربايجان غربی قرار گرفته است. فاصله بناب تا تبريز 114 كيلومتر و تا مراغه 19 كيلومتر و ارتفاعش از سطح دريا 1290 متر است. بناب در درازای خاوری 46 درجه و 03 دقيقه و پهنای شمالی 37 درجه و 20 دقيقه قرار گرفته است. این منطقه آب و هوايی معتدل با تابستانی گرم و مطبوع و زمستانی ملايم دارد. مسیرهای دسترسی به اين شهرستان عبارتند از :
ـ راه آسفالته درجه يک اصلی به سمت شمال باختری تا بخش عجب شير به درازای 25 كيلومتر.
ـ راه آسفالته درجه يک اصلی به سمت شمال خاوری تا شهر مراغه به درازای 10 كيلومتر.
-‌ راه آسفالته اصلی به سمت جنوب تا شهر ملكان به درازای 25 كيلومتر.
 
بالا