• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان تنكابن

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
شهرستان باصفا و زيباي تنكابن با جنگل‌هاي معروف دوهزارو سه هزارو ده ها اثر طبيعي چون رودخانه‌ها، آبشارها، چشمه‌ها، دهكده هاي زيباي توريستي و ... منطقه‌شناخته شده‌اي در سرتاسر ايران است. شهرستان تنكابن در باختر استان مازندران و همسايگي شهرستان زيباي رامسر واقع شده و از جاذبه هاي متعدد گردشگري برخوردار است.صنايع دستي علاوه بر تامين اقتصادي مردم؛از مهم ترين جاذبه‌هاي گردشگري اين ناحيه به شمار مي‌آيند. از مهم ترين صنايع دستی تنکابن می‌توان سبدبافی، جاجيم بافی، گليم بافی، شمد، پارچه های كتانی، ظروف چوبی و سفال و‌ بافتن جوراب های پشمی را نام برد. كشاورزي و باغ‌داري اساس اقتصاد شهرستان تنكابن را تشكيل مي‌دهد. سواحل زيباي درياي مازندران، جنگل هاي بي شمار و سبز اين شهرستان، درياچه هاي موجود دراين شهرستان، رودخانه ها و چشمه هاي پرشماري كه در مناطق دور ونزديك اين ناحيه پراكنده شده اند، پارك هاي طبيعي متعدد چون پارك محلی خشكه داران و غارهايي چون غار خرم آباد تنها بخشي از ديدني هاي اين شهرستان زيبا را تشكيل مي‌دهند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

سواحل زيباي درياي مازندران، جنگل هاي بي شمار و سبز اين شهرستان، درياچه هاي موجود دراين شهرستان، رودخانه ها و چشمه هاي پرشماري كه در مناطق دور ونزديك اين ناحيه پراكنده شده اند، پارك هاي طبيعي متعدد چون پارك محلی خشكه داران و غارهايي چون غار خرم آباد تنها بخشي از ديدني هاي اين شهرستان زيبا را تشكيل مي‌دهند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

انواع صنايع مرتبط با كشاورزي و باغ‌داري در شهرستان تنكابن رواج دارد. كارخانه هاي كمپوت و كنسرو سازي، كارخانه هاي چاي و برنج كوبي و... از انواع صنايع اين منطقه هستند كه در ارتباط با پايه هاي اقتصادي اين منطقه برپا شده اند. از معادن اين شهرستان اطلاعات مستندي در دست نيست.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

كشاورزي و باغ‌داري اساس اقتصاد شهرستان تنكابن را تشكيل مي‌دهد. آب كشاورزی شهرستان تنکابن از رودها و چشمه تأمين می‌شود و محصولات كشاورزی آن برنج، گندم، جو، سبزيجات، تره بار، گل گاوزبان، گياهان زينتی، چای، مركبات، كيوی، فندق، گردو، گلابی، سيب، آلو، آلوچه و انجير هستند.باغ هاي متعدد مركبات در سرتاسر ناحيه تنكابن پراكنده هستند. و انواع مركبات، برنج، چای و كيوی مهم‌ترين صادرات اين شهرستان را تشکيل می دهند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان تنكابن يكی از شهرستان های استان مازندران از نظر جغرافيايی در 52 درجه و 50 دقيقه‌ی درازای خاوری و 49 درجه و 36 دقيقه ی پهنای شمالی و 20 متر پايين تر از سطح دريای آزاد قرار دارد. شهر تنكابن درمسير راه رشت – چالوس واقع شده و از شمال به دريای مازندران، از خاور به چالوس، از جنوب به سلسله جبال البرز و از باختر به شهرستان رامسر محدود مي‌شود. براساس آخرين تقسيمات كشوري در سال 1377 مساحت اين شهرستان بالغ بر 989و1 كيلومتر مربع است. براساس آخرين آمار جمعيتي در سال 1375 جمعيت اين شهرستان بالغ بر 030و174 نفر بوده كه از اين رقم بالغ بر 650و33 نفر جمعيت مركز شهرستان تنكابن بوده است.مسيرهاي درسترسي به تنكابن عبارتند از:
راه های ارتباطی تنكابن عبارتند از :
راه تنكابن – رامسر به درازای 20 كيلومتر
راه تنكابن – چالكرود به درازای 40 كيلومتر
راه تنكابن – شانه تراش به درازای 43 كيلومتر
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

تنكابن پيش از اين جزو گيلان به شمار مي‌آمده وحد خاوری آن به نمك آبرود می‌رسيده است. «خرم‌آباد» (شهسوار) حاكم نشين نواحی قشلاقی و «دو‌هزار» حاكم نشين ييلاقی آن محسوب می شد. آثار و اشيايی كه در ناحيه كلاردشت و تپه های اطراف آن بر حسب تصادف به دست آمده، نشان می‌دهند كه اين منطقه در دوره‌های گذشته، آباد و از تمدن ويژه‌ای برخوردار بوده است. تنكابن يا شهسوار درگذشته های دور «رستمدار» هم خوانده می شد. پادوسبانان تا زمان شاه عباس اول حكومت محلی اين منطقه را در اختيار داشتند. از دوران صفويه تا سال 1209 هـ . ق كه آغاز سلطنت آقا محمد خان است، اين شهر «فيض» ناميده شد. در دوره قاجاريه اين شهرستان را تنكابن ناميدند. پس از سقوط قاجاريه و با روی كار آمدن پهلوی اول، اين شهر شهسوار و با وقوع انقلاب اسلامی مجددا تنكابن شد. تنكابن امروزی شهری آباد و ديدنی است.
 
بالا