• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان خوی

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
خوی یکی از شهرستان های استان آذربایجان غربی است که در ناحیه ی شمال این استان واقع شده است. شهرستان خوی به واسطه شرايط خاص جغرافيايی دارای چشمه های آب معدنی متعددی است که اين چشمه ها از جاذبه های طبيعی منطقه به شمار می آيند. خوی منطقه ای كشاورزی محسوب شده و آب مورد نياز آن از رودها و چاه های عميق تامين می شود. وجود مساجد قديمی، کليساها، بازار قديمی خوی، قلعه های قديمی، برج ها، کاروان سراها، حمام ها و اماکن قديمی حکايت از پيشينه ی غنی تاريخی اين منطقه دارد. سفرنامه نويسان در تعريف اين منطقه نوشته اند "هنگامی كه به شهر خوی می رسيم صحنه دگرگون می شود؛ مسافر از دور نوک ساختمان ها و گنبدهای زيبای اين شهر را در هوا معلق می بينند. اگر ورود مسافران هم زمان با فرا رسيدن پاييز باشد عطر گل های وحشی و منظره ميوه ها بهترين ياد آور خرمی و زيبايی اين شهر است. ديدن روی مردمانی سر خوش و شاداب و خوشدل و خوش بيان، به مسافران نويد می دهد كه در اين جا به سرزمين متمدنی گام نهاده اند". خوی سرزمين مردمانی خوش رو و صبور است كه آوازه مهمان نوازی آن ها در سرتا سر منطقه شهره است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

شهرستان خوی به واسطه شرايط خاص جغرافيايی دارای چشمه های آب معدنی متعددی است که اين چشمه ها از جاذبه های طبيعی منطقه به شمار می آيند. وجود مساجد قديمی، کليساها، بازار قديمی خوی، قلعه های قديمی، برج ها، کاروان سراها، حمام ها و اماکن قديمی حکايت از پيشينه غنی تاريخی اين منطقه دارد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

صنایع این شهرستان به دو گونه ی کارخانه ای و دستی رواج دارد. صنايع دستی رونق خاصی دارد و قالی بافی و گليم بافی مهم ترين صنايع اين منطقه است. تبديل پشم به نخ، دباغی پوست و جاجيم بافی نیز از ديگر صنايع دستی خوی محسوب می شود. عمده ترين صنايع کارخانه این این شهرستان را نیز؛ صنايع غذايی، نساجی، چاپ و انتشارات، چرم سازی، تهيه اشيای فلزی و چوبی‌، وسايل حمل و نقل و صنايع غير فلزی معدنی تشکیل می دهند. هم چنين بیش ترین معادن اين شهرستان؛ معادن نمک و سنگ نمک است که در کارخانه های اطراف تبدیل می شوند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

خوی منطقه ای كشاورزی محسوب شده و آب مورد نياز آن از رودها و چاه های عميق تامين می شود. گندم، جو، چغندر قند، آفتابگردان، توتون، ‌تنباكو، گياهان علوفه ای، بنشن، ‌سيب، انگور، گلابی، انار و…. مهم ترين محصولات اين شهرستان به شمار می آیند. دام داری نیز در کنار کشاورزی از مشاغل اصلی مردم این ناحیه محسوب می شود. دام داری در این ناحیه به صورت سنتی رواج دارد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

خوی در زبان كردی به معنای نمک است و به واسطه وجود معادن نمک؛ این منطقه، به نام خوی معروف شده است. خوی را كه به علت استقرار در محلی پست اصطلاحا«خوی چوخوری» نيز می نامند، در طول تاریخ ‌از اهميت نظامی و تجاری ويژه ای برخوردار بوده است. خوی امروزه يكی از مناطق مهم استان آذربايجان غربی بوده و دارای آثار تاريخی متعددی است. محل اوليه خوی «چورس» كنونی يا «دروازه ماكو» بوده كه در اثر حمله مغولان منهدم و ويران شده است. شهرستان خوی تاريخچه نسبتا طولانی دارد. اين منطقه هنگامی اهميت يافت كه جنگ معروف چالدران بين شاه اسماعيل صفوی و سلطان سليم خليفه عثمانی، در منطقه سيه چشمه در گرفت. بعدها فتح علی شاه با راهنمايی ژنرال گاردان حصار محكمی اطراف آن بنا نهاد. پيش از اسلام شعبه ای از بزرگ راه معروف ابريشم كه خاور را به باختر متصل می نمود، از خوی عبور می كرد. در صدر اسلام نيز راهی كه سرزمین های عربی را به ماورای خزر، ارس، اردبيل و مركز آذربايجان وصل می كرد، از خوی می گذشت.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

خوی یکی از شهرستان های منطقه ی آذربایجان غربی است که در ناحیه ی شمال این استان واقع شده است. مرکز این شهرستان در 44 درجه و 58 دقيقه درازای خاوری و 38 درجه و 33 دقيقه پهنای شمالی در ارتفاع 1180 متری از سطح دريا واقع شده است. شهرستان خوی از شمال به شهرستان های ماکو و چالدران؛ از جنوب به شهرستان سلماس از خاور به مرند در استان آذربايجان شرقی و از باختر به مرز ايران و تركيه محدود می شود. خوی در 130 كيلومتری شمال اروميه و در مسير راه اصلی مهاباد - مرز بازرگان قرار گرفته است. شهر خوی در جلگه ای قرار دارد كه رود قطور چای مناطق جنوبی و رود الند مناطق باختری آن را آبياری می كند. آب و هوای این منطقه معتدل و خشک است. راه های دسترسی به این منطقه عبارت اند از:
- راه اصلی به سوی خاور خوی - تبريز به درازای140 كيلومتر.
-راه اصلی به سوی جنوب خوی - اروميه به درازای 130 كيلومتر.
-راه فرعی به سوی شمال خاوری خوی - قره ضيا ء الدين به درازای 48 كيلومتر.
-راه فرعی به سوی باختر خوی - مزر ايران و تركيه به درازای 60 كيلومتر.
-راه فرعی به سوی شمال باختری خوی - سيه چشمه به درازای 110 كيلومتر .
-راه آهن سراسری تهران – تركيه.
 
بالا