• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان ری

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
ری يكی از نقاط باستانی و تاریخی ايران بوده و در ناحیه جنوب استان تهران واقع شده است. شهرستان ری از نظر كشاورزی بسيار فعال و غنی است. كارخانه های صنعتی و توليدی زیادی نیز در این منطقه مستقر شده که نيروهای قابل توجهی را به خود جذب کرده است. جاذبه های تاريخی شهرستان ری بر جاذبه های طبيعی منطقه غلبه دارد و این به سبب تاریخ کهن این منطقه است. قدمت طولانی و سابقه کهن ری سبب شده که آثار تاريخی بسيار قديمی مانند باروی ری برين ( که مربوط به سده های پیش از ميلاد است) در اين شهر وجود داشته باشد. آستانه مقدس حضرت عبدالعظيم (ع) نیز که مهم ترین اثر تاریخی و مذهبی استان تهران به شمار می آید، در این منطقه واقع شده است. آتشگاه های قديمی، تپه های باستانی، قلعه های قديمی و دیگر مناطق تاريخی از مهم ترین ديدنی های شهرستان ری به شمار می آیند که از قدمت تاريخی و اهميت فراوان برخوردار اند. بازرگانی، صنعت گری،‌ كشاورزی و دام داری از مشاغل اصلی اهالی شهرستان ری به شمار می رود.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

ری تنها منطقه باستانی استان تهران است که دارای آثار تاريخی و مکان های ديدنی زيادی است. این منطقه قطب توسعه توریسم مذهبی استان تهران نیز به شمار می آید. جاذبه های تاريخی شهرستان ری بر جاذبه های طبيعی منطقه غالب است. قدمت طولانی و سابقه کهن ری سبب شده که آثار تاريخی بسيار قديمی مانند باروی ری برين - که مربوط به سده های قبل از ميلاد است- در اين شهر وجود داشته باشد. آستانه مقدس حضرت عبدالعظيم (ع) يکی ازمهم ترين آثار تاريخی و مذهبی شهرستان ری است. آتشگاه های قديمی، تپه های باستانی، قلعه های قديمی و مناطق تاريخی از ديگر ديدنی های شهرستان ری هستند که از قدمت تاريخی و اهميت فراوان برخوردار هستند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

كارخانه های صنعتی و توليدی مستقر در شهرستان ری نيروهای زيادی به خود جذب نموده و شامل گونه های زير می شود: پالايشگاه بزرگ تهران، فرآورده های نفتی، چيت سازی، ريسندگی، بافندگی، توری سازی، خودرو و کاميون سازی، سيمان، صنايع غذايی،‌ ابزار سازی، آجر پزی و شيشه سازی و ...
مصنوعات نخی، پشمی، چرمی و سنگ های معدنی از جمله ديگر صنايع اين شهرستان است.
معادن فعال شهرستان ری عبارتند از:
ـ منگنز محمد آباد واقع در 40 كيلومتری جنوب شهر ری و جنوب خاوری كهريزک.
ـ‌ سولفات دو سود فشاپويه در 28 كيلومتری جنوب خاوری حسن آباد.
ـ كوارتزيت غنی آباد 5 كيلومتری خاور شهر ری، حاشيه جنوبی كوه بی بی شهربانو.
ـ سنگ آهک لپه زنگ 19 كيلومتری خاور شهر ری.
ـ سنگ آهک دولت آباد 2 كيلومتری سرپل سيمان (ميدان شوش به شهر ری) جنوب كارخانه سيمان ری.
ـ سنگ آهک صفایيه و چاه حمزه 4 كيلومتری خاور پل سمنان.
ـ سنگ آهک بی بی شهربانو 5 كيلومتری خاور شهر ری.
هم چنين در مسير رودخانه كرج؛ معادن شن و ماسه موجود است كه در چندين نقطه استخراج و مورد بهره برداری قرار می گيرد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

شهرستان ری از نظر كشاورزی بسيار فعال بوده و 50 درصد کشاورزی آن به روش صنعتی و بازمانده ی آن به روش نيمه صنعتی و سنتی انجام می گيرد. فرآورده های كشاورزی شامل: گندم،‌ نباتات علوفه ای، پنبه، چغندر قند، ذرت و تره بار است. از لحاظ باغ داری، بالغ بر 2000 هكتار از زمین های شهرستان ری را تاكستان پوشانده و 2000 هكتار آن شامل سيب، گوجه، آلو، زرد آلو و گلابی است. جهت آبياری زمين های زير كشت و باغ ها از چاه های ژرف و نيمه ژرف و قنات ها استفاده می شود.
دام داری و دام پروری در اين شهرستان بسيار گسترده و فعال بوده و شامل: گاوداری، گوسفند داری و مرغ داری های صنعتی است. گاوداری به صورت صنعتی و نيمه صنعتی و سنتی بوده و شامل گاوهای دو رگ و بومی است. جهت مصارف گوشتی نيز گاوداری پروار بندی رواج دارد. در بخش گوسفند داری نيز تعداد گوسفندان و بزهای دام داران نيمه متحرک (نيمه كوچ رو) اين شهرستان چشم گير است. اين دام ها در فصل های پاييز و زمستان در محل نگه داری شده و در فصل های بهار و تابستان جهت تعليف و چرای دام به مراتع اطراف سد لار برده می شوند. در قسمت مرغ داری های صنعتی تعداد قابل ملاحظه ای مرغ داری صنعتی در سطح شهرستان ری وجود دارد كه ساليانه حدود يازده ميليون مرغ گوشتی و بيش از دو ميليون مرغ تخمی و مادر پرورش می دهند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

در حدود 3000 سال ق. م سلوكوس، نام ‹‹اورويوس›› را بر ری نهاد. در زمان اشكانيان اين نام به ‹‹ارساكيا›› و ‹‹ارشكيه›› تغيير يافت و در زمان حكومت ساسانيان به ‹‹ری›› تبديل شد. ری يكی از نقاط باستانی ايران است. آثاری كه از ری به دست آمده به هزاره چهارم پيش از ميلاد می رسد و از نظر قدمت به دو بخش تقسيم می شود:
الف ـ ری باستانی كه در جنوب چشمه علی، ميان بارويی بزرگ كه در روزگاران پيش از اسلام (4000 ق. م) احداث شده بود، قرار داشت و به ری برين يا ری عليا معروف بود.
ب ـ ری سده های واپسين كه در جنوب خاوری بخش نخستين يا ری عليا در جنوب كوه بی بی شهربانو واقع شده بود و به ری زيرين يا ری سفلی معروف بود.
اقوام آريايی مهاجر با ورود به ايران، در دشت ها، جلگه ها و ديگر مكان های خوش آب و هوا اقامت گزيدند. اين قوم هنگامی كه به دشت ری رسيدند، شهر ری را جهت قلعه سازی انتخاب كرده ميدانی بزرگ را در آن بنا نهادند. سپس جهت نگهبانی و حفاظت از آن مكان آتش مقدس را در ميان ميدان بر افروختند. شهر ری به تدريج توسعه و گسترش يافت. شمال شهر ری به علت داشتن هوای بهتر، محل اسكان ملوک، شاهزاده گان، امراء و اشراف بوده است. در آن روزگار به خاطر حفاظت از شمال شهر بارو و حصار عظيمی در پيرامون شمال شهر احداث و در جنوب نيز خندقی ژرف حفر شد. مردم اين شهر با آمدن سپاهيان اسلام به دين اسلام گرويدند، كه بيش تر آنان اهل تسنن بودند و در نيمه ی اول سده دوم هجری به مذهب شيعه روی آوردند. ری در دوره اسلامی،‌ پناه گاه فرمان داران بنی اميه بود. اين شهر از كشمكش های مذهبی آسيب بسيار ديد و در سال 617 هـ. ق مردم آن، در تاخت و تاز مغولان قتل عام شدند. هنوز آثار حمله ددمنشانه مغولان از بين نرفته بود كه ری بار ديگر در سال 786 هـ . ق به دست سپاهيان تيمور به ويرانه ای بدل شد و از آن پس، ديگر روی آبادی به خود نديد. ويرانه های ری قديم هنوز نزديک شهر كنونی ری باقی است. شهر ری از قديم مركز و كانون علم و ادب بوده و لذا در زمان های مختلف شخصيت های علمی و دانشمندان بزرگی چون ابوالفتح رازی و محمد زكريای رازی فيلسوف و پزشک نامی از آن برخاسته اند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان ری از شمال به تهران، از خاور به شهرستان ورامين، از جنوب به استان قم واز باختر به شهرستان های كرج و ساوه محدود می شود. شهر ری مركز شهرستان ری از نظر جغرافيايی در 51 درجه و 26 دقيقه درازای خاوری و 35 درجه و 36 دقيقه پهنای شمالی و بلندی 1062 متری از سطح دريا واقع شده است. مهم ترين رودخانه هايی كه در محدوده ی شهرستان ری جريان دارند؛ رودخانه های كرج، جاجرود،‌ شور و سرخه حصار هستند. به طور كلی شهرستان ری در ناحيه دشتی استان تهران واقع شده و تنها كوه بی بی شهربانو در شمال خاوری و كوه آزاد در 21 كيلومتری جنوب باختری آن قرار گرفته است. شهرری در مسير راه آهن تهران ـ مشهد و تهران ـ بندر تركمن و در 15 كيلومتری ايستگاه راه آهن تهران قرار دارد. سابر مسیرهای دسترسی به این منطقه عبارتند از:
1ـ راهی به سوی جنوب باختری كه از كنار درياچه قم می گذرد و 125 كيلومتر از شهر ری تا قم فاصله دارد.
2ـ راهی به سوی جنوب خاوری از طريق بزرگ راه به درازای 40 كيلومتر که به شهر ورامين می پيوندد.
3ـ بزرگ راه تهران ـ قم
4ـ جاده كمربندی كه بزرگ راهش مهم است و جاده قديم كرج و بزرگ راه در 4 كيلومتری تهران ـ كرج واقع است.
5ـ راه های روستايی كه به شهر منتهی می شوند.
 
بالا