• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان فريمان

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
فريمانی‌ها مردمانی متدين، سخت كوش، پاك انديش، مهمان دوست و مهمان نوازند. جمعيت شهرستان فريمان در سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال 1375 هـ . ش، 77.555 نفر بوده است، كه از اين شمار 39.061 نفر مرد و 38.494 نفر زن بوده اند. مهم‌ترين دلايل رشد شهر، وجود سد فريمان در حدود 10 كيلومتري غرب شهر و نيز احداث كارخانه قند در مجاورت شهر است. وجود زمين‌هاي حاصل‌خيز در دوره‌هاي‌مختلف اسباب رشد شهر را فراهم ساخته است چنان‌كه كشت چغندر قند در زمان حاضر اقتصاد شهر را مشخصاً تحت تأثير قرار داده است. مهم‌ترين صنايع دستي اين شهرستان فرش بافي، قاليچه و گليم و كرباس بافي، پارچه هاي ابريشمي، شال گردن، جوراب، دست‌كش، تكه دوزي روي لباس است. صنايع دستي فريمان از ديرزمان داراي اعتبار و شهرت بوده و تنوع زيادي در آن ديده مي‌شود.
از مهم‌ترين صنايع دستي شهرستان فريمان فرش‌بافي است. فرش‌بافي بيش تر روي قاليچه متمركز شده و جنبه صادراتي دارد. گليم بافي نيز از هنرهاي دستي پيشين مردم فريمان به ويژه در نواحي عشايري و روستايي است در بيش‌تر نقاط گليم را پلاس مي گويند بافت آن به وسيله كارگاه‌هاي افقي و در روي زمين است به واسطه رونق فرش‌بافي، گليم بافي، و تهيه نمد، رنگرزي هم رونق دارد. گليم مرغوب از پشم و گونه نامرغوب آن از ر شته پتوهاي كهنه با رنگ آميزي استفاده مي شود. جوراب بافي و بافت ديگر لباس هاي گرم نيز از ديگر صنايع دستي شهرستان فريمان است.هم‌چنين‌ درنقاط‌مختلف اين شهرستان كارگاه‌هاي پارچه بافي سنتي به تهيه كرباس، چادرشب و ملحفه و بافت كرباس هاي سفيد و ظريف نيز مشغول هستند
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

از مكان هاي تاريخي و ديدني شهرستان فريمان اطلاعات مستندي در دست نيست.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

كارخانه‌ي قند فريمان معروف‌ترين و مهم ترين صنعت ماشيني شهرستان فريمان است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

فرآورده های كشاورزی اين شهرستان، گندم، جو، ذرت، چغندرقند، بنشن، زيره سياه و سبز، سيب زمينی،‌ پياز و ميوه است. پرورش دام های گوناگون مانند : گاوهای شيری و گوشتی، مرغ، گوسفند، بز ‌نيز در اين شهرستان رواج دارد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان فريمان، با پهنه ای حدود 2350 كيلومتر مربع در خاور خراسان، از سوی شمال و باختر به شهرستان مشهد، از خاور به شهرستان تربت جام، و از جنوب به شهرستان تربت حيدريه محدود است. شهرستان فريمان توسط كوه های بلند احاطه شده است، كه بلندترين آن در خاور، كوه دال و در باختر كوه يخ آبی و در جنوب، كوه های وقاری است. شهر فريمان، در سر راه تربت جام - تايباد - اسلام قلعه قرار دارد. آب و هوای شهرستان فريمان معتدل است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

واژه فريمان از دو پاره «فر» و «مان» تشكيل شده است. فر، كه ريشه اوستايی و پهلوی دارد، به معنی جلال، شكوه و فروغ خدايی است. مان، صيغه امر از فعل ماندن است. بنابراين واژه فريمان، كه شامل دو پاره فری و مان است، يعنی باشكوه و جلال بمان. شهر فريمان تا سال 1313 هـ . ش، آبادی ای كوچك و محل زندگی طايفه های بربری و تيموری بوده است.
 
بالا