• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان مهران

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
شهرستان مهران در باختر ايلام واقع شده است. اين شهرستان نگين سبز ايران نام گرفته است و پس از سه دهه در انزوا بودن اينك مهران مي تواند براي هميشه صبح صادق را بر سرزمين هزار و يك شب بتاباند. بيش از چند دهه مرز بين المللي مهران در منتهي اليه باختري كشور و در جنوب شهر ايلام به رغم 220 كيلومتر مرز مشترك با عراق و كم ترين فاصله يك شهر مرزي تا بغداد در انزوا و فراموشي به سر مي برد و حاصل اين انزوا بيش از سه دهه ركود اقتصادي بود. نام مهران در دوران هشت سال دفاع مقدس بر سر زبان ها افتاد. اين گذرگاه تاريخي از دير باز معبر و ممر مراودات تاريخي مردمان دو سوي مرز بوده و حاصل اين مراودات گسترده نزديكي فرهنگي و پيوندهاي خانوادگي و سرمايه‌گذاري هاي مشترك بر اراضي مستعد و نخلستان هاي پر ثمر منطقه است.
مرز مهران مناسب ترين و بهترين راه براي فعاليت هاي توريستي و زيارتي و هم چنين يكي از مناسب ترين و مطمئن ترين مناطق براي فعاليت اقتصادي است. شهر مرزي مهران حدود 12 كيلومتر تا نقطه صفر مرزي فاصله دارد و كم تر از 20 كيلومتر با شهر هاي كرد تبار بدره و زرباطيه عراق فاصله دارد و به عنوان حاقه اتصال مركز استان ايلام با مركز استان واسط و بغداد عراق در طول قرن ها مهم ترين گذرگاه ارتباطي مردمان دو سوي مرز بوده است. در بخش مركزي مهران مخاذن نفت و گاز طبيعي كشف شده و چاه هايي درآن حفر شده است. دشت هاي مهران به خاطر پيوستگي‌كوه و دشت با يك ديگر داراي اهميت استراتژيكي و تاريخي است. اين شهرستان از سه بخش مهران، صالح آباد و ملكشاهي تشكيل شده است. بخش صالح اباد در دشت وسيع هيژدانه واقع شده و در سال هاي پر باران يكي از مناطق حاصل‌خيز استان محسوب مي شود.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

كتيبه تخت خان واقع درمنطقه صالح آباد و در 24 كيلومتري ايلام.
سنگ نبشته دوره آشوري كه شامل خطوط ميخي و نقش سرباز آشوري با كلاه خود و نيز علامت ماه و ستاره كه درمنطقه گل گل ملكشاهي قرار دارد.
آتشكده متعلق به دوره ساسانيان درارتفاعات كوه پشمين بخش ملكشاهي.
قلعه زمستاني والي در كنار رود كنجانچم و در 17 كيلومتري شهر مهران معروف به قلعه كنجانچم.
تپه باستاني چغا آهوان و چغا گلان با قدمت 7300 سال در شهر مهران.
آثار و يادمان هاي دوران دفاع مقدس و نمايشگاه آثار دوران جنگ تحميلي.
غار معروف زينه گان يا غار بهشت كه يك غار رو باز است و در 6 كيلومتري صالح آباد واقع شده است .
مهم ترين زيارتگاه ها و بقاع متبركه اين منطقه عبارت اند از:
زيارتگاه امام زاده علي صالح معروف به خاص علي در بخش صالح آباد.
زيارتگاه امام زاده سيد حسن در 3 كيلومتري شهر مهران.
بقعه پير قتال در مسير جاده بهرام آباد و جاده مرزي مهران.
زيارتگاه سيد محمد عابدمعروف به پيرمحمد در بخش ملكشاهي.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

از صنايع و معادن شهرستان مهران اطلاعات مستندي در دست نيست.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

اقتصاد مهران بيش تر بر پايه كشاورزی است كه كشاورزی هم اغلب به صورت سنتی انجام می گردد. آب كشاورزی از رودخانه كنجان چم تامين می شود و فرآورده های آن را گندم، جو و خرما تشكيل مي دهد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان مهران در درازای جغرافيايی 46 درجه و 10 دقيقه و پهنای جغرافيايی 33 درجه و 7 دقيقه و در بلندی 155 متری از سطح دريا قرار دارد. مهران در كرانه چپ رود كنجان چم قرار گرفته و با مرز عراق بيش تر از چند كيلومتر فاصله ندارد. مهران از شمال به ايلام، از خاور به دهلران، و از باختر و جنوب به عراق محدود است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

مهران در ساحل رودخانه كنجان چم واقع شده و با مرز عراق بيش از چند كيلومتر فاصله ندارد. محل كنونی مهران در گذشته، منصور آباد نام داشت كه در سال 1309 هجری شمسی با تصويب فرهنگستان ايران، مهران ناميده شد. اين شهر همانند شهرهای مرزی ديگر كشورمان در ابتدای جنگ تحميلی به دست عراقی ها افتاده ويران شد، اما سرانجام در سال 1365 به دست نيروهای رزمنده ايران به آغوش ميهن بازگشت و در جريان بازسازی های پس از جنگ دوباره آباد شد. در سال های اخير اين شهر ‹‹نگين سبز ايران›› نام گرفته است.
 
بالا