• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان پاكدشت

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
پاکدشت یکی از شهرستان های استان تهران است که در ناحیه جنوب خاوری استان واقع شده است. منطقه پاکدشت به علت نزديكی به تهران و بخش های مختلف اقتصادی، از رونق بازرگانی برخوردار است و فرآورده های كشاورزی از قبيل گندم و جو، پنبه، تره بار، گل، محصولات كارخانجات صنعتی و توليدی، توليدات معدنی مانند گچ، شن و ماسه، فرآورده های دامی به خصوص شير گاوداری های صنعتی، تخم مرغ و مرغ گوشتی اقلام صادراتی شهرستان پاكدشت را تشكيل می دهد. در واقع پاكدشت، شهری است كه از جمع سه روستای پست، قوهه و مامازند شكل يافته است و به همين سبب دارای بافتی پراكنده و ناهمگن است. اهالی این منطقه را بيش تر؛ كارگران و كاركنان سازمان های دولتی تشکیل می دهند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

شهرستان پاکدشت از مکان های دیدنی و جاذبه های تاریخی و معماری قابل توجهی برخوردار نیست.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

وجود كارخانه های پارچين و ديگر كارگاه های صنعتی و توليدی و كوره های آجرپزی در منطقه، باعث اشتغال هزاران نفر از اهالی شهرستان پاكدشت شده است. به جز كارخاه های پارچين كه متعلق به سازمان صنايع دفاع بوده، فهرست بقيه كارگاه های توليدی و شركت های موجود به شرح زير است:
ـ ملامين ايرامين
ـ رنگ سازی ايفل
ـ كارخانه نيوارد (درب و پنجره سازی)
ـ كارخانه سيم سازی، كارخانه های كفش، لاستيك سازی، آلومينيوم سازی و ريخته گری و كارخانه توليد ماكارونی و كارگاههای صنعتی اكسايد و …
در قسمت خاور پاكدشت،‌ مسير رودخانه جاجرود دارای معدن شن و ماسه است كه به صورت مكانيكی مورد استخراج و بهره برداری قرار می گيرد. يک معدن سنگ گچ واقع در شمال روستای توچال و معدن سنگ آهک در جنوب روستای مذكور وجود دارد كه توسط شركت كل معادن ايران استخراج و مورد بهره برداری است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

كشاورزی در اين شهرستان از رونق خوبی برخوردار است. برای آبياری زمین های زیر کشت از چاه های ژرف رودخانه جاجرود و در برخی نقاط از كاريز استفاده می شود. رودخانه جاجرود در قسمت خاوری اين شهرستان به محض ورود به جلگه به چندين شعبه فرعی تقسيم شده و زمين های مزروعی را در فصل های بهار و تابستان آبياری می کند. نوع كشت بيش تر آبی و روش آبياری بيش تر جوی بندی است. عمده ترين فرآورده های كشاورزی عبارتند از: گندم، جو، پنبه، تره بار، سبزيجات و پرورش گل. دام داری نيز در منطقه به صورت سنتی و صنعتی رواج كامل دارد. شير،گوشت، تخم مرغ علاوه بر مصارف داخلی شهرستان از جمله صادرات مهم پاكدشت به شمار می رود. كشاورزی، دام داری و صنعت از مشاغل عمده اهالی بوده و بنيان اقتصاد پاكدشت بر آن استوار شده است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

مامازن در شمال خاوری شهرستان پاکدشت واقع شده است و اهالی می گويند مادر كريم خان زند در اين روستا زندگی می كرده است و به همين جهت به مامازند نام گذاری گرديده است. در مورد نام پاکدشت نیز گفته می شود در گذشته های بسيار دور، باتلاقی در اين محل بوده كه به علت آلودگی و داشتن پشه مالاريا و با توجه به عدم پيشرفت بهداشت در آن زمان، باعث شيوع بيماری مالاريا در منطقه می شده است. از اين رو به نام «پلشت» (آلوده) از آن ياد می شده است. ولی با توسعه و ترقی كنونی، پلشت از سال 1987 تغيير نام پيدا كرد و به پاكدشت موسوم شد.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان پاكدشت از خاور به شهرستان دماوند و بخش ايوانكی از شهرستان گرمسار،‌ از باختر به شهرستان ری، ‌از شمال به شهرستان شميرانات و از جنوب به بخش مركزی شهرستان ورامين محدود می شود. شهر پاكدشت مركز شهرستان پاكدشت، از نظر جغرافيايی در 51 درجه و 40 دقيقه درازای خاوری و 35 درجه و 28 دقيقه پهنای شمالی و بلندی 1020 متری از سطح دريا واقع شده است. جاجرود تنها رودخانه مهم و پر آب منطقه است. از طريق جاده اصلی تهران ـ مشهد به درازای 25 كيلومتر به سوی شمال باختری شهر به تهران متصل می شود و از همين راه در فاصله 40 كیلومتری ايوانكی و 71 كيلومتری به شهر گرمسار قرار دارد. هم چنين راه های فرعی، روستاهای شهرستان را به مركز شهرستان پيوند داده است.
 
بالا