• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شهرستان پاوه

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
پاوه از مناطق زيبای‌استان كرمانشاه است كه درگذشته به «اورامانات» معروف بوده است. شهرستان پاوه درشمال باختر كرمانشاه واقع شده است كه از شمال به استان كردستان، از جنوب به شهرستان جوانرود، از باختر به مرز ايران و عراق و از خاور به استان كردستان محدود می‌شود. سازمان كنوني شهر پاوه و بافت محلات موجود آن نتيجه تغيير شكل هسته قديمي شهر و رشد آن طي ربع قرن اخير است. البته عمده تغييرات اين شهر طي سال‌هاي اخير صورت گرفته‌است.بافت‌قالي،گليم،جاجيم،شال‌پشمي‌و گيوه از جمله مهم ترين صنايع دستي اين منطقه به شمار مي‌آيند
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مکان های دیدنی و تاریخی

غار قوری قلعه‌در جنگل های اورامانات – 90 كيلومتری كرمانشاه و مسجد جامع پاوه از جمله مكان‌ةاي تاريخي و ديدني شهرستان پاوه به شمار مي‌آيند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
صنايع و معادن

محصولاتی‌چون گردو، بادام، انگور، انجير‌، فرآورده های دامی، قالی، گليم، و سقز از محصولات صادراتی شهرستان به شمار مي‌آيند.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
کشاورزی و دام داری

بيش‌تر مردم پاوه به علت داشتن آب و هوای مناسب، به كشاورزی و دام‌داری اشتغال دارند. محصولات كشاورزی شهرستان پاوه؛گردو،آلوچه، روغن، پشم، ميوه، توتون، بادام، ‌انگور، انجير، و سقز است. آب كشاورزی از چشمه (سراب هولی) و رود و آب آشاميدنی شهر از سراب هولی فراهم شده است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
مشخصات جغرافيايي

شهرستان پاوه يكي از شهرستان‌هاي كرمانشاه است كه درشمال باختر اين استان واقع شده است و از شمال به استان كردستان از جنوب به شهرستان جوانرود ازباختربه مرز ايران و عراق و از خاور به استان كردستان محدود مي‌شود. مركز اين شهرستان شهر پاوه است كه در َ21 ْ46 طول جغرافيايي و َ03 ْ35 عرض جغرافيايي و ارتفاع 1540 متري از سطح دريا واقع شده است. براساس سرشماري سراسري سال 1375 جمعيت اين شهرستان 918 16 نفر برآورد شده است. پاوه مركز شهرستان پاوه در 124 كيلومتری راه كرمانشاه – پاوه قرار دارد. پاوه در 566 كيلومتری تهران (فاصله هوايی) قرار گرفته است. شهر پاوه در كنار دره خانقاه برافراشته شده و رود دره گلال يا پاوه از جنوب شهر می گذرد. آب و هوای منطقه نسبتا سرد و مايل به اعتدال و نيمه مرطوب است.
 

neda_omid

متخصص بخش گردشگری
وجه تسميه و پيشينه تاريخي

پاوه از مناطق زيبای استان كرمانشاه است كه در گذشته به «اورامانات» معروف بوده است. نام پاوه را به «پاوه» سردار يزدگرد سوم - آخرين پادشاه ساسانی - منسوب می دانند كه جهت جلب حمايت اكراد، روانه اين منطقه‌شدو مورد احترام اهالی قرار گرفت. بعدها به خاطر تجليل از آن سردار، اين ناحيه را پاوه ناميدند، كه در كتاب‌های عربی‌فاوج آمده است. هم چنين معنای كلمه اورامانات از اورتن (اورامان) نام يكی از سرودهای دينی زرتشتيان گرفته شده است. قلعه دژ و پاسگه كه هنوز در پاوه وجود دارند بازمانده و باروی عهد آن سردار است. ظاهرا در محلی نزديك پاوه كه اكنون جنگاه گفته مي‌شود مردم پاوه با سعدوقاص جنگيده‌اند.
 
بالا