• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شورنخود و کچالو افغانی -

پانته آ

متخصص بخش
kachalo.jpg

مواد لازم برای آشپزی آکا


۱- نخود

۲- کچالو ، سیب زمینی

۳- مرچ و نمک

۴- چاشنی ها دوست دارید .



طرز تهیه :

1- نخود را شسته قبلا تر میکنیم . بعدا نخود راآبپز در بین دیگ عادی با دیگ بخار نرم میکنیم .

۲- کچالو را چند آب شسته در بین دیگ با آب روی حرارت میگذاریم . کچالو را تا وقتی حرارت میدهیم . کارد به خوبی داخل کچالو فرو برود !

۳- آب کچالو را صاف کرده میگذاریم سرد گردد .پوست کچالو را برطرف کرده با کارد تا کچالو تراش رنده میکنیم .

۴-ابتدا نخودرادربین نیم کاسه هاکشیده بعدا بالایش قدری کچالو رنده شده را رویش می اندازیم .

مرچ نمک و چاشنی را علاوه نموده نوش جان کنید .
 

پانته آ

متخصص بخش
پلوی افغانی

برنج را خیس کرده و آبکش می کنیم سپس خلال هویج، پرتقال، پسته و بادام را با هم مخلوط می کنیم. گوشت را با نمک و زردچوبه می پزیم بعد به همراه پیاز سرخ شده، دارچین و فلفل...
sahp-157.jpg

مواد لازم برای آشپزی آکا
گوشت گوسفندی با استخوان= نیم کیلوگرم
برنج =یک کیلوگرم
کشمش= در صورت تمایل یک پیمانه
پیاز سرخ شده= دو عدد
هویج خلال و پخته شده= یک پیمانه
خلال پرتقال پخته شده= نصف پیمانه
خلال بادام و پسته= نصف پیمانه
دارچین= یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن= به میزان لازم

طرز تهیه:
برنج را خیس کرده و آبکش می کنیم سپس خلال هویج، پرتقال، پسته و بادام را با هم مخلوط می کنیم. گوشت را با نمک و زردچوبه می پزیم بعد به همراه پیاز سرخ شده، دارچین و فلفل به مواد بالا اضافه می کنیم. برنج آبکش شده را در قابلمه ریخته لابه لای آن از مواد گوشت قرار می دهیم و روی آن روغن ریخته و دم می کنیم.
نکته : این برنج کمی شیرین است و اگر دوست داشته باشید می توانید یک پیمانه کشمش پلویی را هم تفت داده و روی برنج با زعفران تزئین کنید.

منبع: آشپزآنلاین
ویرایش و تلخیص: آکاایران
 

پانته آ

متخصص بخش
بولانی ماشی - آکاایران
bolani.jpg

مواد لازم برای آشپزی آکا


۱- آرد ترمیده (صفر سه) یک کیلو

۲- ماش ماش دو پیمانه

۳- روغن

۴- نمک

۵- پیاز دو عدد

۶- آب



طرز تهیه

آرد را با آب شیر گرم نمک و دو قاشق روغن مایع خمیر نماید .خمیر بولانی باید زیاد سخت نباشد . راحت هموار گردد . خمیر را بگذارید استراحت نماید . مقداری ماش را شسته آب پز طبخ نماید . روغن را داغ نموده پیاز را ریزه نموده با روغن سرخ نماید . آب ماش را بر طرف نموده روی روغن و پیاز علاوه نماید .مقداری آب بالای آن ریخته بگذارید ماش با روغن و پیاز مخلوط گردد . ماش تهیه شده را از روی حرارت دور نموده بگذارید سرد گردد . ذغاله های کوچک از خمیر برداشته مدور نازک هموار نموده و به مناصفه خمیر ماش را هموار نموده و بولانی را شکل نیم دایره محکم ببندید هنگام بریان نمودن باز نشود .

بعد پر نمودن بولانی ها را پشت و روی در بین روغن سرخ نموده و نوش جان نماید .
 

پانته آ

متخصص بخش
- آشک گوشتی افغانی

مواد لازم برای
۱- آرد ترمیده ۱۰۰۰ گرام
۲- تخم یک عدد
۳- گوشت سرخی ۷۵۰ گرام
(کوفته شود .)
۴- پیاز دو عدد
۵- سیر
۶- نمک
۷- نعناع
۸- رب رومی دو قاشق کلان
۹- روغن
۱۰- چکه یا قورت
۱۱- آب
۱۲ - لوبیا سرخ
۱۳- کوری یا زردچوبه

خمیر آشک

۱- آرد را با آب شیر گرم تخم و نمک ۲۰گرام روغن مایع خمیر کنید. برای دقیقه۳۰ بگذارید.بعدا ذغاله های کوچک از خمیر برداشته درجه اول بعداً دوم بعد سوم و بعداً درجه چهارم خمیر را نازک هموار نموده چهارگوشه و یا مدور برش نماید . انگشتان دست را با آب تر نموده یک طرف خمیر برش شده زده و مقداری نیم قاشق خورد گوشت تهیه شده در بین آن گذاشته سر آشک را با محکم ببندید .

مواد داخل آشک

۲.. گوشت کوفته شده را نمک سیرو مصالحه بزنید.

لعاب روی آشک

۳.. روغن را داغ نموده رومی و سیر لعاب نموده و نمک را نیز بالای آن علاوه نموده بمانید به روغن بیاید. لوبیا را نیز نرم کرده آب اش را برطرف کنید و بالای لعاب آماده شده بریزید. ویا از کنسرو لوبیا استفاده نماید .
۴- چکه را نیز با سیر کوبیده شده ، آب سرد و نمک در حل کنید .
۵- یک دیگ بزرگ آب وقدری نمک علاوه نموده بالای حرارت قرار دهید . بگذارید آب به غلیان بیاید .
۶- خمیر را توسط ماشین نازک نموده بعداً به شکل دلخواه ی خود شما چارکنجه و یا گرد خمیر را ببُرید. گوشت را در بین خمیر ها برش شده قرار داده و محکم بسته کنید. همه آشک ها را در بین تکری آرد پاش داده و بیچیند.
همین که تٌکری پر شد روی آن را با دستمال پاکیزه بپوشانید. که آشک ها خشک نشوند. همین که پرکردن آشک تمام شد. به احتیاط آشک ها را به دیگ آب جوش بی اندازید. غوری ها را چکه بزنید.همین که از پخته بودن آشک مطمین شدید . توسط آشک صاف آب ان را برطرف کرده آشک ها را در بین غوری بریزید و روی آشک ها را چکه بی اندازید.
لعاب آماده شده را نیز انداخته ومصالحه های را خوش دارید . مثلاً نعناع مرچ سرخ ... پاش داده نوش جان کنید.
منبع:همشهری آنلاین
ویرایش و تلخیص:آکاایرانf08f02.jpg
 
بالا