خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
يك كارشناس تغذيه با بيان اين كه شيرهاي طعم دار را نميتوان جايگزين شير قرار داد، گفت: برخي از آنها مانند شيركاكائو ميتواند به دليل تداخل در جذب برخي مواد معدني از ارزش غذايي آن كم كند.
يوسف نقيايي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه يزد، گفت: شير و لبنيات جزو گروه اصلي مواد غذايي هستند و براي سلامت كليه گروههاي سني مفيد و مناسب ميباشند. همچنين بهترين ماده غذايي براي نوزادان نيز محسوب ميشود.
وي افزود: از يك سالگي به بعد شير پاستوريزه را ميتوان مصرف كرد و براي يك شخص بزرگسال نيز 2 تا 3 واحد از اين گروه غذايي توصيه ميشود كه هر واحد يك ليوان شير يا ماست و يا دو ليوان دوغ را تشكيل ميدهد.
اين كارشناس تغذيه در خصوص فرآوردههايي همچون بستني كه با شير توليد ميشوند خاطرنشان كرد: بستني را به علت وجود شير در تركيب آن ميتوان در گروه لبنيات قرار داد ولي جانشين كامل شير و لبنيات نخواهد بود.
وي گفت: مصرف روزانه مقدار توصيه شده لبنيات ميتواند فراهم كننده مناسبي از نظر مواد معدني خصوصا كلسيم، ويتامين D و برخي ويتامينهاي خانواده گروه B باشد.
نقيايي در خصوص ساير فرآوردههاي شير همچون شير كاكائو، شير موز و شيرهاي طعم دار خاطرنشان كرد: هيچ كدام از اين محصولات را نميتوان جايگزين هميشگي شير در نظر گرفت و برخي از آنها مانند شيركاكائو ميتواند به دليل تداخل در جذب برخي مواد معدني از ارزش غذايي آن كم كند.
وي در خصوص شيرهاي استريل نيز گفت: با توجه به اين كه برخي از مردم گمان ميكنند اين شيرها مواد افزودني دارند بايد گفت هيچ افزودني به آن اضافه نميشود و مصرف شيرهاي استريل هيچ مشكلي ندارد.
:ناراحت:
:ناراحت: