• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

شیوع بیماری HIV باعث ایجاد موج دوم بیماری سل شده است

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
دكتر نيما رضايي مدير بيمارستان مركز طبي كودكان و متخصص ايمنولوژي و عضو هيئت علمي دانشگاه تهران، معاون مركز تحقيقات نقص ايمني در اين رابطه افزود: از آنجا كه برخي از بيماريهاي ژنتيكي در حال حاضر افزايش پيدا كرده‌اند اين بيماري‌ها افراد را مستعد بيماري‌هايي همچون سل مي‌كنند. همچنين بيماري ايدز با ضعف سيستم ايمني بدن باعث افزايش اين بيماري در ميان كودكان شده است.



معاون مركز تحقيقات نقص ايمني در رابطه با مقابله با اين بيماري اظهار كرد: اكنون با پيشرفت بهداشت و انجام واكسيناسيون در بهداري‌ها از ابتلاي اين افراد جلوگيري شده است و هر روز تعداد مبتلايان به سل كمتر مي‌شود.

وي ادامه داد: اين مشكل تنها مختص ايران نيست و يك مشكل جهاني است به طوري كه از 15 سال قبل در كشورهاي آفريقايي به دليل شيوع بيماري HIV با موج دوم سل مواجه بوده‌ايم.



عضو هيئت علمي دانشگاه تهران درباره واكسن بيماري سل يا «ب.ث.ژ» بيان كرد: اين واكسن براي كساني كه نقص ايمني دارند استفاده نمي‌شود زيرا براي آنها خطرناك است.

وي در اين رابطه اظهار كرد: بيماري‌هاي كودكان طي دو سه دهه اخير روند متفاوتي را طي كرده است و بيماريهاي عفوني و مسري مانند آبله مرغان و فلج اطفال كمتر شده و جاي خود را به بيماريهاي شهرنشيني مانند آسم و آلرژي، چاقي كودكان و بيماريهاي ژنتيكي داده است.

مدير بيمارستان مركز طبي كودكان ادامه داد: در دو سه دهه گذشته كساني كه به بيماري ژنتيكي مبتلا مي‌شدند طول عمر كمتري داشتند اما امروزه مي‌توانند مانند افراد عادي از عمر طولاني برخوردار باشند كه مديريت اين بيماران و به سرانجام رساندن آنها يكي از معضلاتي است كه پزشكان ايراني با آن سر و كار دارند.


دكتر رضايي با بيان اينكه كشور ما يكي از كشورهاي پيشرو در عرصه تشخيص پزشكي است، اظهار كرد: اكنون در رشته‌هاي مختلف اين تشخيص به موقع صورت مي‌گيرد به گونه‌اي كه بسياري از بيماران از كشورهاي همسايه براي درمان به كشور ما مراجعه مي‌كنند و اكنون نيازي كه سالهاي گذشته وجود داشت و بيماران ايراني براي درمان به خارج از كشور مي‌رفتند ديگر وجود ندارد.

به گفته وي، درمان بيماري‌هاي مربوط به نقص ايمني، جراحي قلب، ارتوپدي، جراحي مغز و اعصاب و حتي جراحي پيوند استخوان در مركز طبي كودكان صورت مي‌گيرد.


دبير اجرايي همايش بين المللي كودكان با بيان اينكه اكنون 44 سال از عمر بيمارستان مركز طبي كودكان مي‌گذرد، افزود: از سال 89 برنامه راهبردي 5 ساله‌اي براي بيمارستان تدوين شده است كه طبق اين برنامه اين بيمارستان نه تنها در كشور بلكه در كل خاورميانه به عنوان قطب علمي بيماريهاي كودكان شناخته مي‌شود كه در همين راستا اقداماتي انجام شده است كه مي‌توان آموزش پزشكان و آموزش پرستاران و فعاليت همه اعضاي بيمارستان به عنوان يك خانواده را نام برد.

وي ادامه داد: يكي از مواردي كه در اين برنامه پنج ساله لحاظ شده است ثبت خطاهاي پزشكي و دارويي است كه به همين منظور صندوقي راه اندازي شده است كه اين خطاها در آن ثبت مي‌شود و ماهي يكبار در كميته اخلاق پزشكي مواردي كه احساس مي‌شود در آن خدمات مناسب ارائه نشده است مطرح و براي اصلاح آنها بحث مي‌شود.

مدير بيمارستان مركز طبي كودكان در پايان اظهار كرد: از آنجا كه در سال گذشته هيچ مورد شكايتي براي بيمارستان وجود نداشته تقديرنامه‌اي از سازمان نظام پزشكي دريافت كرديم.
 
بالا