یک نکته قابل توجه و بسیار مهم در این استان، قله دماوند با ارتفاع ۶۷۸/۵ متری آن است و در نزدیکی آن در ارتفاع کمی کوتاهتر در ۷۹۶ متری استان، دشتگون ورامین قرار دارد. سوادکوه و رشته های فیروزکوه در شمال شرقی استان واقع شده است؛ لواسانات و قره باغ، شمیرانات، حسن آباد و کوه های نمک آبرود در دامنه جنوبی البرز قرار گرفته اند؛ بی بی شهربانو و بخش اعظمی از قصر فیروزه در شرق این استان قرار گرفته است.
استان تهران شاید از نظر جاذبه های دیدنی و گردشگری یکی از ناشناخته ترین مناطق کشور است، از آن جمله می توان به صخره های آدمکی که در چند کیلومتری پایتخت قرار دارد و بسیاری از مردم از آن بی اطلاع هستند، اشاره کرد. این صخره ها در منطقه ای سردسیر در شمال غرب تهران واقع است.
شاید باور نکنید که در فاصله چند کیلومتری پایتخت، طبیعت زیبایی از صخره های آدمکی وجود دارد. اشکال گوناگون این سنگ ها به آدمک جیان معروف است و علت پدیدار شدن آن مشخص نیست. شاید بقایای قلعه ای از زمان قدیم بوده یا شاید هم سنگ های کوه بر اثر هوازدگی و فرسایش به این شکل درآمده اند، اما اگر بحث فرسایش باشد باز هم این سئوال پیش می آید که چرا فقط قسمتی از کوه به این شکل درآمده است.
اما این صخره های آدمکی زیبا میان دو روستا به نام های «وردیج» و «واریش» قرار دارد.
واریش در کوه های البرز و در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح دریا، یکی از روستاهای حریم منطقه ۲۲ است. با رسیدن فصل سرما هوای منطقه به قدری سرد می شود که سکونت در واریش تقریباً غیرممکن می شود و اهالی اینجا را ترک می کنند. در حقیقت اکثر قریب به اتفاق اهالی واریش ساکنان ییلاقی روستا هستند.
واریشی ها هم مثل وردیجی ها همسایه پایین دستشان باغ میوه دارند و بهار و تابستان برای جمع آوری میوه در روستایشان ساکن می شوند.اما اگر خواستید ازاین دو روستا و صخره های زیبای آن دیدن کنید، باید مسیر کیلومتر ۱۷ جاده مخصوص کرج خیابان داروپخش بعد از شهرک دانشگاه را طی کنید، بعد به روستای وردیج می رسید. سپس می توانید آدمک های جیان را ببینید و بعد از طی مسافتی به روستای واریش می رسید.
وردیج بزرگترین روستای حریم شمال غرب تهران به شمار می رود، نزدیک به ۵۰۰ نفر جمعیت ساکن دارد و به همین دلیل، از امکانات بیشتری نیز نسبت به روستاهای دیگر برخوردار است. بچه های این روستا می توانند تا سوم راهنمایی را در همین جا بخوانند و بعد برای ادامه تحصیل به مناطق همجواری چون وردآورد و قلعه حسن خان بروند.
به گفته اهالی، جمعیت این روستا فقط در روزهای تاسوعا و عاشورا چه زمستان باشد چه تابستان به عدد واقعی خود می رسد. جمعیت این روستای ۵۰۰نفره در ایام عزاداری امام حسین(ع) گاه تا ۱۵۰۰نفر می رسد