• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

صخره های سی پرد استان گیلان از جاذبه های شگفت انگیز این استان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
صخره هاي عظيم سي پرداز زيباترين و شگفت انگيزترين جاذبه هاي طبيعي استان گيلان است که در 26 کيلومتري رحيم آباد و در بين روستاهاي گرمابدشت ، زياز ، سجيران ، رومدشت و طيولا قرار دارند.
به گزارش مهر از رشت ، رودخانه پلورود مسير اصلي و پرآب خود را از اين مکان شروع مي کند و از وسط اين کوه هاي صخره اي عظيم عبور کرده و به تعبيري ديگر آنها را شکافته است.اين کوه ها عروس سپيدي هستند که پيراهن سبز پوشيده و گردنبندي فيروزه اي از رودخانه پلورود برگردن آويخته اند.
اگر اين کوه ها را سه مثلث فرض کنيد يکي در ضلع غربي ديگري در ضلع شرقي و آن يکي در ضلع جنوبي قراردارد، برش شيبي هر سه کوه در مسير رودخانه اي آنها صددرصد است و به عظمت آنها زيبايي خيره کننده اي بخشيده است. تونل بسيار زيباي «سي پرد» در ضلع شرقي عروس داماد قراردارد، جاده هاي مالروي قديم در ضلع غربي و جنوبي کاملا مشهود واز ديدني هاي جذاب اين منطقه است.
به هرحال منطقه رحيم آباد از شمال به بخش کلاچاي از جنوب به استان قزوين و رودبار و از شرق به رامسر و از غرب به املش و سياهکل متصل و در ضلع شمال غربي، غرب و جنوب قله سماموس و در 9 کيلومتري درياي خزر قرار دارد.
آبشار ميلاش ، آب معدني سجيران ، استخرسنگي وَفَر (کوشکو لات) ، جاذبه ورزشي در رودخانه پلورود ، جنگل کاج طبيعي ، روستاي پلام ، جنگل لوروستاي بازنشين ، جنگل لولمان ، راه مالروي قديم و سنگفرش وايگان ، تله کوه بلور (شاه سفيد کوه) ، صخره هاي عظيم سي پرد و جاذبه شگفت انگيز ابررودخانه اي از مناطق عمده طبيعي جذاب رحيم آباد است.
آبشار سحر انگيز ميلاش زيباترين آبشار رحيم آباد
«آبشار سحر انگيز ميلاش» شاخص ترين، بزرگترين و زيباترين آبشار منطقه رحيم آباد است که در يک کيلومتري غرب روستاي ميلاش و در مسير رودخانه ميلاش قرارداشته و از کوه بندبن سرچشمه مي گيرد و درارتفاع 800 متري از سطح دريا و در700 متري غرب رودخانه پلورود قراردارد.
روستاي ميلاش در 30 کيلومتري بخش رحيم آباد و 45 کيلومتري جنوب غربي شهرستان رودسر واقع شده و از روستاهاي دهستان اشکور سفلي است، به غير از اين آبشار منطقه «کهنه سره» از نقاط باستاني روستا بوده و سکونتگاه انسانهاي گذشته به شمارمي آيد.
آبشار ميلاش بعد از باغ فندق عزيز رحيمي در حدود 500 متري بر راه مالرو تکنفره پياده روي جنگلي قديم و جديد ميلاش به لامشکن در ميان درختان جنگلي ممرز، پلت و ميان دره مازي بن و روستاي ميلاش کوچک قراردارد.اين آبشار به ارتفاع 25 متر، عرض هشت متر و مساحت 150 متر است، آب از شيب 85 درجه به پايين با فـشار سرازير مي شود.
در تابستان هفت پره آبي دارد و عمق استخر آن در70 سانتي متر متغير است چون آب آن بصورت پلکاني سقوط مي کند استخري عميق پاي آن ايجاد نشده است.درجه حرارت آب بين 15 تا 20 درجه سانتيگراد متغير است و مساحت حوضچه آن 30 متراست، صخره سنگي ايجاد شده در محدوده آبشار 32 متر است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
آب معدني سجيران و استخرسنگي وَفَر (کوشکو لات) ديگر از مناطق ديدني منطقه رحيم آباد رودسر است که هرساله گردشگران زيادي را بسوي خود فرا مي خواند. استخرسنگي وَفَر از مناطق بسيار شگفت انگيز مهم گردشگري رحيم آباد است که در روستاي کوشکوه دهستان طول لات بخش رحيم آباد شهرستان رودسر و در دو کيلومتري شهر رحيم آباد قراردارد.
اين استخر زيبا در مسير رودخانه کوشکوه قراردارد و در دو کيلومتري از شرق رحيم آباد به رودخانه پلورود مي ريزد، استخرسنگي کوشکوه داراي قدمت بسيار زيادي است و سه نوع ديگر از اين استخر در 20 متري و 70 متري آن قراردارند که به زيبايي و شگفت انگيزي اين اثر طبيعي نيست.
در فصل تابستان از شهر رحيم آباد و روستاهاي اطراف براي شنا به اين استخر مي آيند آب آن خنک و درجه حرارت آن 20 درجه است، اهالي به اين استخر «وفر» مي گويند.
«جنگل کاج طبيعي» از جاذبه هاي گردشگري رحيم آباد شهرستان رودسر است، اين جنگل که در دره پلورود از روستاي سياه کشان تا سي پرد و روستاي طيولا به صورت پراکنده وجود دارد منطقه اي به طول 10 کيلومتر را دربرگرفته است.
درختان کاج وحشي که درميان تخته سنگ ها و در ديواره سنگي شيب کوه ها خود را نگهداشته و رشد مي کنند، وجود اين درختان خود تبديل به يکي از جاذبه هاي توريستي شده است.
درختان تزييني که بدون کمترين هزينه به صورت خودرو رشد مي کنند و باعث زيبايي محيط و تلطيف هواي منطقه شده اند ، اين درختان که در گيلکي به آن «سلم» مي گويند درصورت حفاظت خود به خود دوباره اين منطقه را مي پوشانند و مي توانند برجذابيتهاي توريستي اين منطقه بيفزايند.
جنگل کاج طبيعي از جاذبه هاي توريستي شرق گيلان
جنگل لولمان از ديگر مناطق زيبايي جنگلي است که بين روستاهاي آغوزبن کندسر و شوک در دهستان اشکور سفلي بخش رحيم آباد واقع شده است.اين جنگل در چهار کيلومتري غرب پلورود بين روستاهاي آغوزبن کندسر و شوک واقع شده است، اين جنگل در ارتفاع يک هزار و400متري قراردارد.جاده اصلي و آسفالته از وسط اين جنگل مي گذرد اين جنگل از پاک ترين وزيباترين جنگل هاي رحيم آباد است که مشتاقان بسياري دارد.
جنگلي با پوشش گياهي مرتعي که در نوع خود بي نظير است داراي آب وهوايي خنک و معتدل که در تمام فصل تابستان قابل استفاده است، درختان غالب اين جنگل ممرز، راش و بلوط است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

راه مالروي قديم و سنگفرش «وايگان تله» از ديگر جاذبه هاي طبيعي رحيم آباد است، راه سنگفرش تاشه تله درمنطقه سي پرد دهستان اشکورسفلي مسير باقي مانده راه شاه عباسي است که از گرگان به آستارا کشيده شده است از اين شاهراه، راه فرعي جدا مي شود و از کنار پلورود مي گذرد.
اين راه بين روستاهاي طول لات، زيار خــــان لات، ديمابن دست راست رودخانه تا نيلو ادامه دارد اما راه اصلي از روي پل ديمابن مي گذرد و به پلام و ديورود، سلم داربن و سي پرد مي رسد از سي پرد به دو شعبه مي شود يکي به شوئيل و لسبو و ديگري به سيارستاق و بالا اشکور مي رود.
در حدود 50 سال پيش کاروانسراي در رحيم آباد بود که مردم براي رسيدن به مناطق مختلف اشکورات با پاي پياده يا سوار بر قاطر از اين راه به اشکورات مي رفتند و بالعکس از اشکورات به رحيم آباد مي آمدند، باقيمانده اين راه که امروزه نيز وجود دارد و معلوم نيست به چند صد سال پيش بر مي گردد اما آن چه هست يکي از نقاط توريستي و ديدني رحيم آباد است که تلفيقي از تاريخ و طبيعت است.
جاذبه شگفت انگيز ابررودخانه اي از زيباترين و پرجاذبه ترين شکل طبيعي در دره رودخانه پلورود است، اين پديده در تمام فصول سال در مناطق اشکورات به ويژه ارتفاعات قابل ديدن است.
منطقه اشکورات در ارتفاعات مرکزي البرز و در 20 کيلومتري درياي خزر قراردارند بي نصيب از آب وهواي سيبري و مديترانه اي نيستند و بخار آب و حرکت ابر در اين منطقه بدليل برخورد با البرز ضمن پديد آوردن آب و هوايي معتدل، ريزش باران و رشد گياهان، مناظر طبيعي زيبايي را نيزبا خود به همراه دارد.
ارتفاع سه هزار و 620 متري قله سماموس، قله هاي بزابن، خشچال و گون کول چون سدي در مقابل اين توده ابرها قرار گرفته اند واز طرفي بهترين راه عبور اين ابرها دره ها هستند و چون ماري سفيد خود را درميان دره پلورود به بالا مي کشند.
کوه بلور (شاه سفيد کوه) قله زيباي بلور که به خاطر وجود مقبره اي مقدس بر بلندايش از جايگاهي ويژه در بين مردم منطقه برخوردار است در دامنه هاي شرقي دره زيباي اشکور قرار گرفته است.
چشم انداز شمالي قله در امتداد دره اشکور تا سواحل زيباي خزر ادامه دارد و در جنوب اين قله مي توان قله خشچال را به زيبايي مشاهده کرد که به وسيله خط الراس زيبايش به سيالان که در دوردست ها در شرق قرار گرفته است ، متصل مي شود.
دامنه هاي شرقي کوه بلور به دره مياندشت مي رسند و اين دره سپس به وسيله دره زيباي سيگودره به دره بزرگ جنت رودبار و روستاي کهن لاکتراشان متصل مي شود.
کوه بلور را به نام شاه سفيد کوه نيز مي شناسند که اين اسم لقبي است که در طي ساليان به صاحب مقبره قرار گرفته بر بلنداي اين کوه اطلاق شده است. نام بلور نيز از اين بابت به اين کوه اطلاق مي شود که تمامي پيکر آن از سنگهاي سفيدي تشکيل شده است که باعث برجستگي خاص اين کوه در بين کوه هاي منطقه که اغلب تيره تر به نظر مي رسند، شده اند.
براي صعود به کوه بلور مي توان از رامسر به کلاچاي، از آنجا به رحيم آباد و سپس به انتهاي جاده اشکور و روستاي ميج رفت، از اينجا بايد کوهپيمايي را شروع کرد.
مسيرديگري که بسيار بکرتر و زيباتر بوده و براي کوهنوردان جذابيت بيشتري خواهد داشت مسيري است که از کمي بعد از روستاي لگا در جاده جنت رودبار به اشکور شروع مي شود.
در اين مسير با عبور از کوراسر، سيگودره، دره مياندشت و سلطان چاک مي توان به يال شمالي – جنوبي قله رسيد و از سمت جنوب بر بلنداي آن قرار گرفت.
به هرحال منطقه رحيم آباد به دليل داشتن موقعيت بکر و زيبايي جاذبه هاي طبيعي بستر مناسبي براي توسعه گردشگري است که بايد ضمن معرفي اين جاذبه هاي منحصر به فرد نسبت به ايجاد زير ساخت ها گام هاي موثري برداشت.
 
بالا