• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

صورت فلکی “دلفین”

parisa

متخصص بخش
صورت فلکی دلفین ( Delphinus ) از کوچکترین صورتهای فلکی آسمان است که به لحاظ شکل مشخص آن ، از دیر زمان مورد شناسایی قرار گرفته است. زمان رسیدن به نصف النهار 24 شهریور و مساحتش 189 درجه مربع میباشد.

در اساطیر خیلی کهن حیوانات ، دلفین به عنوان دوست و نجات دهنده خدایان و انسانها معرفی شده است. برای یافتن صورت فلکی دلفین در آسمان ، می‌توان ابتدا ستاره آلفای دجاجه (دنب) را پیدا کرد و سپس در 30 درجه‌ای جنوب آن و بین ستاره‌های آلفای عقاب (طایر) و چهارگوش بزرگ اسب بالدار آن را یافت. با کمی تأمل می‌توان بدن کمانی شکل دلفین را با بخش بادبادکی ریز و همچنین دم آن را به سادگی تشخیص داد.

zimg_001_375.jpg

ستاره‌ها

از ستاره آلفا بهنام ذنب الدلفین و بتا به اسم ثانی الدلفین در کاتالوگ منتشره در سال 1814 در رصدخانه پالرمو (Palermo Observatory) نام برده شده است. طیف ستاره آلفا از نوع B9 V ، قدر 3.8 و به فاصله 170 سال نوری از ما قرار گرفته است. ستاره بتا دارای طیف F5 III ، قدر 3.8 و فاصله 110 سال نوری می‌باشد.

اجرام عمقی آسمان

NGC6934 یک خوشه کروی با قدر 9 در پهنه‌ای به قطر 1.5 دقیقه قوسی و فاصله 54000 سال نوری است.
bigbangpage.com
 
بالا