• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طالقان طبيعتي دلنشين براي گردشگران

ahmadfononi

معاونت انجمن
طبيعت بهاري شهرستان طالقان با روستاهاي سرسبز و سد پرآب و چشم نواز همزمان با ايام نوروز پذيراي گردشگران است.
100839606995.jpg

به گزارش مهر، طالقان منطقه اي است که زيبايي فصول در آن به گونه اي ديگر رخ مي نمايد و جلوه رنگ هاي سوخته از آفتاب تموز در پس سرسبزي و طراوت بهار آن را به استقبال صفاي پاييز مي کشاند و ابهت بي بديل زمستان؛ وقتي که هر رنگي در برابر سپيدي گسترده بر دامان کوه و دمن رنگ مي بازد.
در يک روز بهاري در پس پيچ و خم هاي اين جاده پر فراز ونشيب، دست نقاش ازل چنان مناظري را رقم زده که ترکيب رنگ هاي آن را تنها مي توان در دل کوه هاي به هم تنيده اين خطه ييلاقي نظاره کرد.

سبز و زرد با صورتي و بنفش چنان در هم آميخته که گويا تو را به ميهماني رنگ ها دعوت مي کند تا آن جا که در کشاکش راه در مرز ميان واقعيت و رويا مي خواهي به درون تابلويي قدم بگذاري که با آبي آسمان گره خورده است.

در فراز راه، آن جا که کوه ها به اعتلاي خود مي رسند و با ابرها به نجوا مي نشينند و چگونه سختي سنگ با نرمي مه در هم مي آميزد و در نشيب جاده، شکوفه هاي بهاري درختان و هواي خرم و تازه که پر است از عطر گياهان خودرو و نسيم خنکي که در يک غروب زيبا در کنار موج هاي نقره اي درياچه بر پيشاني ات بوسه مي زند.

وقتي از کنار اين مزارع، الوان و باغ هاي رنگارنگ به ميان مردم پاک و بي شائبه اي مي روي که با صميميت خود در را به روي تو مي گشايند و شايد با غوطه ورشدن در روزمرگي ها ديگر حتي به خاطر نيز نياورند که در ميان بهشتي از موهبت زندگي مي کنند.

شهرستان طالقان منطقه اي است که با وسعتي حدود هزار و 300 کيلومتر مربع در غرب شهرستان کرج، جنوب البرز غربي و 130 کيلومتري شمال غربي تهران قرار دارد و طبيعت روح نواز آن به عنوان مهم ترين جاذبه منطقه، گردشگران بسياري را به سوي خود جلب مي کند و نزديکي به ارتفاعات علم کوه و تخت سليمان و نيز وجود چند مسير راه پيمايي کم نظير که طالقان را به سواحل درياي خزر مربوط مي کند نيز به جذابيت هاي طبيعي منطقه افزوده است.

قله استوار شاه البرز با ارتفاع چهار هزار و 200متر در بلندترين نقطه مرز طالقان و الموت يا قله هايي چون ساتا، بام، ناز ، کهار، زرينه کوه، لشکرک و کلوان با ارتفاع بين سه هزارو 400 تا چهار هزار و 400 متر در اين منطقه قرار دارد.

غارهايي مانند مرغ بند در ناريان، لکه سنگ در سوهان، خلي زر در ورکش و غارهاي بزج و بادامستان و نيز آبشارهاي سفيد آب، شل بن، قره نو، آسکان، سوهان و کرکبودا ز جاذبه هاي ديدني اين منطقه اند.

در امتداد 105 کيلومتري شاهرود ، رگ حياتي اين سرزمين ديرسال، از کوه پايه هاي شرقي همراه با 15 رودخانه کوچک و بزرگ منطقه که از چشمه سارها و برفاب ها سرچشمه مي گيرند به سمت غرب تا سپيد رود مي رود.

روستاهاي زيبايي که در دامنه هاي جنوبي و شمالي در امتداد رودخانه ها و کنار چشمه سارها پراکنده شده اند چشم هر بيننده اي را به خود را جلب مي کند.

قلعه هاي ارژنگ، منصو ، کيقبا ، دختر، پراچان، فاليس همگي مناطقي هستند که در اغلب کتب تاريخي از آنها نام برده شده است.

علاوه امامزادگان زيادي همچون امامزاده زکريا، ابراهيم، هارون و شاه محمد حنيفه در کنار ارسي هاي گره چين حسينيه جوستان و ساير بناهاي تاريخي برجاي مانده از آسيب هاي طبيعي، حمامي در شهرک ، مرکز طالقان که با فاصله تقريبي 90 کيلومتر از کرج که بزرگ ترين آبادي منطقه است قرار دارد که هنوز پابرجاست.

همچنين تماشاي طلوع زيباي خورشيد از کنارسد طالقان، وقتي که ريزش اشعه آفتاب بر سطح آب، چشم را نوازش مي دهد،‌گردشگران را به ميهماني مردم ميهمان نواز و فرهنگ دوستي مي برد که از ديرباز زمينه ساز طلوع خورشيدهايي چون شاعر و اديب صاحب بن عباد طالقاني، خوشنويس نامي درويش خان اول، هنرمند ونقاش صنيع همايون مرجاني ، دو يار وفادار ميرزا کوچک خان شيخ علي سوهاني و دکتر حشمت طالقاني، نويسنده بزرگ جلال آل احمد، دکتر يحيي پويا و..... در عرصه هاي مختلف اجتماعي بوده اند.

همچنين کمي آن طرف تر ، در روستاي گليرد در ميان خانه هاي مصفايي که عطر خوش ديرينگي در فضاي آن ها آکنده است به منزلي وارد شويم که روزگاراني شاهد به عرصه رسيدن مردي از تبار تاريخ، از تبار ايثار و مقاومت و ازتبار غيرت و مجاهدت بوده است، به خانه اجدادي آيت الله سيد محمود علايي طالقان مبارز نستوه و خستگي ناپذيري که در 15 اسفند 1290 شمسي در آن متولد شد و تا روز 19 شهريور ماه سال 1385 که چشم از جهان فرو بست همواره در راه پايداري حق و حقانيت مبارزه کرد.

طالقان سرزمين مرداني است که آن رمز مردانگي و استقامت را از کوه هاي بلند و راز نستوهي را از دشت هاي فراخ آن آموخته اند.

مردم مهمان نواز طالقان در کنار اين طبيعت بسيار زيبا اين روزها پذيراي شمار زيادي از گردشگران و مسافراني هستند که اين در تعطيلات نوروزي اين منطقه را به عنوان مقصد گردشگري خود انتخاب کرده اند.

بهره برداري از سد بزرگ طالقان موجب آباداني و سرسبزي بيشتر اين منطقه و نيز جذب گردشگران داخلي و خارجي شده است اما کمبود امکانات بويژه امکانات رفاهي براي روستاييان و گردشگران همچنان از مشکلات اين منطقه است.

با استان شدن البرز و قرار گرفتن طالقان به عنوان يکي از شهرستانهاي اين استان، اميد مي رود اين منطقه که روزگاري مهد فرهنگ و تمدن و زيستگاه بزرگمرداني در تمامي عرصه ها بوده است، مسير رشد و ترقي را بپيمايد.
 
بالا