• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طرز تهیه بستنی سنتی

Ayda

کاربر ويژه
چند نكته ضروري در مورد تهيه بستني ها:​
1- وقتي خامه به راحتي شكل نمي گيرد، نشان دهنده پرچرب بودن آن است. در اين صورت كمي شير خنك به آن اضافه مي كنيم و خوب به هم مي زنيم، بعد مورد استفاده قرار مي دهيم. علت ديگر ، شل بودن خامه است كه در اين صورت مقداري پودر خامه خشك اضافه مي كنيم.​
2- شير را براي تهيه بستني حتماً بجوشانيد.​
3- اگر كيفيت ثعلب( ماده پودري شكلي است كه معمولاً براي غليظ كردن بستني ها و بعضي از مرباها مورد استفاده قرار مي گيرد) پائين بوده ويا مقدار آن براي تهيه بستني كم باشد، در اين شرايط بستني كشدارنشده و حالت يخي به خود مي گيرد، پس بهتر است به مقدار تعيين شده توجه شود.


مواد لازم


شير-1 كيلو
شكر-250 گرم
ثعلب-30 گرم
گلاب-نصف استكان
زعفران سائيده-يك سوم قاشق چايخوري
خامه-100 گرم



طرز تهيه:​
شير را مي جوشانيم و بعد حرارت آن را ملايم كرده و زعفران حل شده در گلاب را اضافه مي كنيم و شكر و ثعلب مخلوط شده را هم كم كم به آن اضافه كرده، با چنگال مرتب به هم مي زنيم تا شكر و ثعلب در شير حل شود. پس از خنك شدن مايع بستني، آن را در ظرف فلزي ( استيل) مي ريزيم و در ظرف پر از يخ نرم شده قرار مي دهيم و با همزن مرتب به هم مي زنيم تا بستني خودش را گرفته وسفت و كشدار شود. ظرف را در فريزر قرار مي دهيم و بعد از نيم ساعت آن را در مي آوريم و مجدداً با همزن خوب مي زنيم تا بستني آماده شود. موقع سرو مي توانيم آن را در ظرف بستني خوري بريزيم و با يك قاشق سوپخوري شربت آلبالو آن را تزئين كنيم و يا به طريق زير به آن خامه تكه تكه شده اضافه كنيم.​
خامه را با كاردك فلزي يا پلاستيكي به كف سيني به قطر 2 ميلي متر بكشيد و آن را در فريزر و يا يخدان قرار دهيد.پس از سفت شدن آن را با كاردك از سيني جدا كرده و به بستني اضافه كنيد . موقع سرو از پودر پسته هم مي توانيم استفاده كنيم.​
نكات تغذيه اي:​
به علت وجود شير و خامه در بستني، براي افرادي كه به مقدار كم لبنيات مي خورند، مي تواند مفيد باشد ولي خواص شير را نخواهد داشت.​
كل انرژي اين مقدار بستني، 1735 كالري است. اين مقدار اگر توسط 10 نفر ميل شود، سهم هر فرد 5/173 كالري خواهد بود.
 
بالا