• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

طرز ساختن تلسکوپ

parisa

متخصص بخش
1398521506.gif

۱ _ عدسی شیعی با فاصله کانونی 100 سانتی متر (داخل عینک سازی بگین +1) اگه 80 یا 60 باشه خیلی خیلی بهتره۲ _ عدسی چشمی با فاصله کانونی 1 سانتی متر یا هر چی گیرتون اومد ولی بیشتر از 5 نباشه۳_ لوله ی پولیکا به طول 80 سانتی متر و قطر کمی کمتر (۱ تا ۲ میلی متر ) از عدسی شیعی راستی خیلی کلفتشو نخرید نازک و و کمی نرم.۴ـ لوله ی پولیکا به طول ۴۵ سانتی متر به قطر لوله ی پولیکای ۸۰ سانتی۵_ مقوای مشکی کدر به عرض 50 سانتی متر و طول هر چی بیشتر بهتر۶ _ زانوی 45 درجه که برا سر لولهی پولیکا۷ _ تبدیل یا نمیدونم چیچیک که بره سر لوله ی پولیکه۸ _ لوله پولیکای با قطر کم که بره سر تبدیل به طول حدود 5 سانتی متر۹ _ چسب۱۰ _ اره۱۱_ آتش برای حرارت زانو و تبدیل۱۲_ یه کمی حوصله و پشتکار و تشویق دیگران و خلاقیت و دقت و ..............همه ی این اندازه ها به اندازه ی فاصله ی کانونیه عدسیاتون بستگی داره.بهتون توصیه میکنم که مطلب کامل بخونین و وسطاش نگین متوجه شدم اگه جاییشم متوجه نشدین تا آخر اگه بخونین میفهمین حتما خیلی از چیزا رو که میخرین بعد ها آخرای مطلب کاربردشو میفهمین پس عجله نکنینو کامل و با حوصله این مطلبوبخونین اگه واقعا قصد داشتین تلسکوپ بسازین و با مشکل بر خوردین ( بعد از خوندن کامل این نوشته ) به من میل بزنینو مشکلتونو بگید (البته خودتون باید ابتکار داشته باشید و بفهمین که چه جوری اندازه ها رو اندازه گیری کنین چون ممکنه ابعاد و فاصله ی کانونیه عدسیاتون مثل مال من نباشه پس این مطب بخونین و خودتون بفهمین که تلسکپتونو چه جوری باید بسازین)اول برین توی یک عینک سازی و بهش بگین یک عدسی با فاصله ی کانونی 100 سانتی متر می خام اگه گفت چی و تعجب کرد بگین هیچی یک عدسی با شماره +1 ( مثبت یک ) میخوام و شیشه ای باشه . راستی 65 میلی متریشم بگیریعنی قطر عدسی 65 میلی متر باشه . باید شیشه ای باشه وگرنه کارتون خراب میشه .عدسی چشمیشم ازش بپرسین شاید براتون ساخت ( اُمرن ) من که هر چی گشتم گیرم نیومد و یک دوربین دو چشمی خراب رو از یکی از فامیلامون گرفتمو عدسی چشمیشو در اوردم. که فاصله کانونیش همونی بود که من میخواستم یعنی 1 سانتی متر که وقتی فهمیدم دقیقا 1 سانتی متر و با اون میتونم یک تلسکوپ با بزرگنمایی 100 برابر بسازم روحم شاد شد . خلاصه که گیر نمیاد لطفا اگه گیرتون اومد از یه جایی بود حتما یک میل به من بزنینو بگین چه جوری گیر اوردینتلسکوپی که من استفاده می کنم عدسی چشمیش 1 سانتی متری ولی میشه عدسیشو عوض کرد من که با عدیس 4 سانتی متری منظورم فاصله ی کانونیشه بیشتر حال میکنم و برای رصد به نظر من بهتر و با کیفیت تر از یک سانتی متری.لوله ی پولیکا رو هم برین دم یه لوله فروشی من که یک لوله فیت عدسیم گیرم اومد شمام حتما گیرتون میاد یکمی قطرش کمتر از قطر عدسی شیعی که خیلی خوبه و باید همین طورم باشه هدود چند میلی متری نه بیشتر و طولشم 80 سانتی متر باشهمقوای مشکی و چسب و .... که نیازی به گفتن نداره فقط حتما باقد مقوا مشکی باشه و براق هم نباشه چون هر رنگی باشه یا براق باشه نور رو داخل لوله منعکس می کنه و کارتون خراب میشه یعنی تصویر بدی داخل تلسکوپ میبینین.
راستی جایی که لوله تنگ میشه و عدسی شیعی رو اون قرار میگیره به یک تبدیل و یک لوله ی دیگه که بره تو اون تبدیل نیاز داریم و تبدیل هم باید به اندازه ای باشه که بره تو لوله ی پولیکای اصلی منظورم از تبدیل یا نمیدونم چیچیک رو میتونین با نگا کردن به تصویر متوجه بشین راستش مطمعا نیستم بهش بگن تبدیل یا نه . اینو هم همون جایی که میرین لوله میخریت باید یخرین یادتون نره یک لوله تنگ تر هم باید بخرین البته 5 سانتی متر بیشتر منی خواهد.( تصویرو نگاه کنین)خوب امیدوارم که تونسته باشید عدسی ها و بقیه چیزایی رو که لازم دارین رو گیبراورده باشید

فیزیک نو خندان.

بالا