در تمام جوامع دنیا رسوم هایی وجود داره که به اونها احترام گذاشته میشه و اونی که امروز مورد نظر ماست دیدو بازدید است و فضایی که برای این کار مورد نیاز است .
در فضای شهری مساجد، فضاهای فرهنگی و آموزشی و واحدهای همسایگی این نیاز رو برطرف می کنه. اما در خانه فضاهای عمومی شامل پذیرایی، غذاخوری و ورودی است که این فضاها وسیله ارتباط اعضای خانواده با افراد فامیل، دوستان و همسایگان رو فراهم میکنه.
ورودی
نحوه دسترسی و ورود به خانه بخش مهمی از طراحی است .
ورودی اولین جایی هست که ساکنان خانه و میهمانان با اون مواجه می شوند. ورودی خانه باید خوانا و دعوت کننده و جاذب و زیبا باشد تا در لحظه اول ورود تاثیر خوشایندی بر شخصی که وارد می شود داشته باشد و معرف ارشهای کل خانه و ساکنان آن باشد. طراحی فضای ورودی قبل از رسیدن به بنا از خارج ساختمان و جلوخان ورودی شروع می شود و پس از عبور از فضای مکث قبل از در ورودی به فضای ورودی رسیده و به بخشهای مختلف دسترسی پیدا می کنید.
ورودی خانه باید ضمن تامین دسترسی مناسب به خانه، حریم داخلی خانه را از فضای عمومی جدا کند و امکانات مربوط به ورود، تعویض لباس، درآوردن کفش امکان استقبال و مشایعت میزبان را تامین کند، زیبا و فاقد فضاهای بلا استفاده باشد
فضای پذیرایی
در خانه های کوچک فضای پذیرایی با فضای نشیمن ادغام شده . این فضا جزو فضاهای رسمی و بیرونی خانه است و باید دقت شود که در ایام عادی بتواند در خدمت نیازهای خانواده باشد. وسعت پذیرایی حداقل می بایست ۱۲ متر باشد و بسته بسته به شرایط اقتصادی و نیاز خانواده می تواند افزایش یابد.
فضای پذیرایی باید با ورودی و غذاخوری ارتباط نزدیک داشته باشد. این فضا نیاز به نور و تهویه طبیعی و منظر مناسب دارد. کیفیت فضای پذیرایی به خوبی می تواند گویای فرهنگ و ارزشهای خانواده باشد . باید دقت شود این فضا با حوزه اتاق خواب ها ترکیب نشود.
غذاخوری
بعضی خانواده ها که در پذیرایی از مهمان از سفره استفاده می کنند، از فضای پذیرایی به عنوان غذا خوری نیز بهره می برند اما بعضی خانواده ها ممکن است علاوه بر فضای غذاخوری خانوادگی، به طور مستمر از فضای غذاخوری نیز برای صرف نهار یا شام استفاده کنند. فضایغذاخوری باید دید و منظر خوبی داشته باشد و مبلمان مناسب در آن در نظر گرفته شده باشد. با توجه به کارکرد این فضا در موقع شام نورپردازی آن نیز حائز اهمیت است .
میز غداخوری و بوفه برای نگهداری ظروف و مواد غذایی مورد نیاز و از لوازم اصلی این فضا هستند. فضای غذاخوری باید با پذیرایی و آشپزخانه ارتباط نزدیک داشته باشد.
منبع : خیشخان
آخرین ویرایش: