• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عكاسي از خوراكي ها

Reza

متخصص بخش اسکریپت
عكاسي از خوراكي ها
آيا تا به حال پيش آمده كه بخواهيد از خوراكيها عكس هاي اشتها بر انگيزي بگيريد. ولي عكس حاصل آن چيزي مي خواستيد نشده است. پس به شما توصيه مي كنم اين مقاله از سلسله مقالات آموزش عكاسي « ياد بگير دات كام » را مطالعه كنيد. در اين مقاله قصد داريم به شما كمك كنيم عكس هاي حرفه اي از خوراكي ها بگيريد بدون اينكه احتياج به تجهيزات خاصي داشته باشيد.
food2.jpg

زمان را در نظر داشته باشيد.
بخاطر داشته باشيد خوراكي ها آب مي شوند، خشك مي شوند، چروك مي شوند يا كم رنگ يا بد حالت مي شوند. بنابراين زمان قسمتي از صحنه شماست. مطمئن شويد كه ميز را به آراستگي چيده ايد. دستمال سفره، ليوان، ظروف نقره و هر چيزي كه در شكل دادن سفره نقش دارد را فراموش نكرده ايد. وقتي از سفره و ميز خود مطمئن شديد حال نوبت مي رسد به ظرف قهرمان! كه قرار است غذا در آن قرار بگيرد. حال آخرين تنظيمات نور را انجام دهيد و از نظم و ترتيب سفره اطمينان حاصل كنيد. وقتي همه چيز تكميل شد نوبت غذاست كه بياوريد و عكس زيباي خود را بگيريد.

چيدن سفره
سفره اي ساده بچينيد كه واقعاً حرفه اي به نظر برسد ولي نبايد از غذايي كه مي خواهيد عكس بگيريد غاقل شويد. سعي كنيد بشقاب، كاسه ليوان، قاشق و چنگال شما با يكديگر و با غذايي كه قرار است سرو شد متناسب باشد.

نور پردازي
سعي كنيد از نور طبيعي استفاده كنيد. نوري كه از پنجره و از يك پرده سفيد نازك مي گذرد براي عكاسي از خوراكي ها بسيار مناسب است.


آرايش هاي مختلف براي عكاسي از خوراكي ها

نزديك شويد
تصوير خود را از سوژه پر كنيد و به اندازه كافي زوم كنيد. اين كار سبب مي شود پشت زمينه شما مات شده و جلب توجه ناخواسته نداشته باشيد. در اين حالت اگر يك سه پايه داشته باشيد كمك بزرگي خواهد بود.

تمركز روي سوژه
نزديك شويد و روي آن قسمت خاص از ظرف زوم كنيد. در اين حالت فقط قسمتي از غذا ديده مي شود و بقيه قسمت هاي آن تار مي شود.

در برداشتن چيدمان سفره
صندلي هاي گرانقيمت، ليوان هاي زيبا و چيدمان ميز را در تصوير خود بگنجانيد. در اين آرايش بايد به اندازه كافي با ميز فاصله داشته باشيد.تا بتوانيد از كل سفره يا ميز عكس بگيريد. نكته اي كه وجود دارد اين است كه غذا بايد قسمت برجسته عكس شما باشد. در اين نوع عكاسي نور طبيعي بهترين نوري است كه مي توانيد استفاده كنيد. ولي ممكن است اين نور در دسترس شما نباشد يا به اندازه كافي نباشد. در اين حالت منبع نور خود را به سقف يا ديوار سفيد بتابانيد و از بازتابش آن استفاده كنيد. تا از ميزان درخشندگي هاي ناخواسته كم كنيد.

عكس خود را ويرايش كنيد.
بعد از اينكه از غذاي مورد نظر عكس گرفتيد. هنوز فرصت داريد روي عكس كار كنيد قسمت هاي اضافي آن را حذف كنيد. درخشندگي، كنتراست و... آن را تنظيم نماييد.
 

B a R a N

مدير ارشد تالار
فوت‌وفن عکاسی از غذا

برترین ها: مثلی هست که می گوید «هر شکست پلی است برای پیروزی!» پس شکست خوردن همیشه هم بد نیست.

همه ما حق انتخاب داریم: می توانیم در نتیجه شکست های خود بداخلاق باشیم و همیشه ناله کنیم و غر بزنیم و از همه چیز شاکی باشیم. یا می توانیم شاد و پرهیجان باشیم و به دیگران نزدیک شویم. شکست هم می تواند انسان ها را به هم نزدیک کند. به طور مثال، وقتی در برف لیز می خوریم و زمین می افتیم، می توانیم خجالت بکشیم و عصبانی شویم که دیگران ما را نگاه می کنند. یا می توانیم بخندیم و باعث خنده ناظران این اتفاق هم بشویم.

این مساله در زندگی آنلاین و مسایل تکنولوژیک هم مصداق دارد. تقریبا همه کاربران اینستاگرام دوست دارند بهترین بخش های زندگی خود را به تصویر بکشند و با دیگران به اشتراک بگذرند. یا کاربران توئتر، همیشه مسایل عالی را توئیت می کنند. اما گاهی با تغییر نگاه به مسایلی که اشتباه پیش می روند، می توانیم به دیگران نیز دید متفاوتی ببخشیم.

به طور مثال، من میخواستم این کیک زیبای موز و بلوبری را خیلی دقیق و درست برش بدهم و یک تکه سالم از آن خارج کنم و سپس عکس بگیرم. اما این امر میسر نشد و تکه کیک خرد شد. من ناامید نشدم. قسمت برش خورده را خالی کردم، کمی میوه بلوبری داخل سوراخ گذاشتم و عکس کاملی از کیک گرفتم.

برشی که روی کیک ایجاد شده است صاف و درست نیست اما من به جای اعتراض و ناامیدی، سعی کردم شرایط را بهتر نمایش دهم و نتیجه عکسی شد که در پایین می بینید.

194205_438.jpg


من وقتی این کیک شکلاتی را پختم و تزئین کردم، ابتدا بی خیال عکاسی از آن شدم زیرا هنگام ریختن شکلات روی آن خرابکاری کرده بودم. مایع شکلات بسیار غلیظ بود و آن طور که می خواستم از کناره های کیک به سمت پایین سرازیر نمی شد. به همین دلیل کمی کیک را گرم کردم شاید شکلات کمی نرم شود و به سمت پایین بیاید که اوضاع بدتر شد. به همین دلیل، به جای اینکه ناامید و خسته شوم، از قسمتی که سالم تر بود عکس گرفتم تا با دوستانم در اینستاگرام به اشتراک بگذارم. در این عکس هم کمی خرابکاری من دیده می شود اما مسلما کسی متوجه آن نخواهد شد.

194206_499.jpg


عکس های زیر هر دو تصویر یک کاپ‌کیک هستند . اما نمونه سمت راست به هیچ عنوان هوس برانگیز و زیبا دیده نمی شود و حس کتاب های آشپزی را به بیننده القا می کند. بنابراین، برای نمایش بهتر این کیک خوشمزه، کمی عقب بروید و و در پس زمینه کادر خود نیز از خوراکی یا وسایل مرتبط استفاده کنید تا عکس زیباتر دیده شود. باید طوری کادر ببندید که روی کیک فوکوس و تصاویر پشت، تار شوند.

194207_827.jpg


همان طور که در عکس بالا می بینید لایه های کیک شکسته و کج و معوج شده اند. من همه هدفم این بود تا لایه های مختلف این کیک را به تصویر بکشم اما کیک ها ناامیدم کردند. البته این ناامیدی خیلی طول نکشید، زیرا سمت دیگر کیک کاملا سالم بود و می شد خیلی راحت عکس زیبایی از آن گرفت.

194208_499.jpg


وقتی در مورد غذا یا کیک های قالبی خرابکاری می کنید، به جای اینکه از تکه خرد و له شده عکس بگیرید از باقی کیک که سالم است عکاسی کنید. یا اگر بخشی از شکلات روی کیک به هم ریخته و نامرتب شده است، سعی کنید از بخش سالم آن عکس بگیرید.

همیشه حتی در سوژه های به هم ریخته و خراب هم به دنبال قسمت های سالم باشید تا عکس های زیبایی بگیرد. زندگی کوتاه تر از این است که مدام غر بزنید و اعتراض کنید و به خود بد بگذرانید.
 
بالا