• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

علت اصلي سوختن غذا!...

parisa

متخصص بخش
يكبار يكي از شاگردان انريكو فرمي اين سؤال رو كه مطرح كرديم پرسيد و جواب در عين ساده بودن جالب بود. مسأله‌ي سوختن غذا و دماي ذوب و جوش به‌ترتيب ظرف حلبي و روغن. شايد يك تناقض باشد كه چرا ظرف قبل از جوش آمدن روغن ذوب نمي‌شود؟ حالا شما كمي فكر كنيد و جواب دهيد
سؤال
نقطه‌ي جوش روغن زيتون از نقطه‌‌ي ذوب حلبي (قلع). مي‌توانيد توضيح دهيد چطور در ظرفي از جنس حلبي ممكن است غذا را با روغن زيتون سرخ كرد؟


جواب
روغن وقتي سرخ مي‌شود، نمي‌جوشد! اين آب است كه باعث مي‌شود غذا بخار‌پز شود. و آب در حال جوشش دماي روغن و ماهي‌تابه را ثابت نگه مي‌دارد. (با اين حال وقتي غذا را براي مدت طولاني رها كنيد،‌بيش‌تر آب خود را از دست مي‌دهد و غذا و همين‌طور ماهي تابه و روغن ممكن است بسوزند.)
 
بالا