• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عمر زیاد باتری آرزوی دست نیافتنی این روزها

ناهید

متخصص بخش

عمر باتری زیاد در این روزها تبدیل به آرزویی برای دارندگان تلفن های هوشمند شده؛ مسئله ای که آینده این صنعت به آن وابسته است

تلفن های هوشمند طی سال های اخیر به شکل چشمگیری پیشرفت کرده اند. اگر تلفن های حاضر را در کنار نمونه های هوشمندی که در پنج سال اخیر به بازار وارد شده اند قرار دهیم به این نتیجه می رسیم که پیشرفت فناوری در آنها با گذشته قابل مقایسه نیست. حالا سوال اصلی اینجاست که با وجود زمینه های مناسب برای پیشرفت تلفن های هوشمند و نیاز کاربرها چرا این دستگاه های همه کاره در زمینه باتری آنطور که بایدو شاید پیشرفت نکرده اند.

امروز قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که دلایل اصلی عدم پیشرفت مناسب تلفن های هوشمند در زمینه باتری ها چیست. دلایلی که شاید تا حدودی مشخص کند که اصلی ترین دلیل این عقب ماندگی، ساختار فعلی تفن های هوشمند، مسیری است که تولید کننده ها در پیش گرفته اند.



رقابتی کهنه

با معرفی هر تلفن هوشمند لیستی از امکانات جدید آن همچون پردازنده های چند هسته ای، حافظه های قدرتمند و دوربین و موارد جانبی همچون کنترل صدا و ... ارائه می شود. در کنار تمامی این موارد شاید عجیب ترین نکته ای که با معرفی تلفن های هوشمند از سوی شرکت های تولید کننده منتشر می شود، ظرفیت و عمر باتری است. در سالیان دور باتری تلفن های همراه به عنوان آخرین دغدغه کاربر در زمان خرید محسوب می شد اما اکنون با توجه به نوع سیستم عامل تلفن های هوشمند این مسئله به عنوان یکی از اصلی ترین نکات موجود در زمان انتخاب یک تلفن هوشمند به حساب می آید.

با این حال اگر سرعت پیشرفت بخش های مختلف تلفن های هوشمند را در نظر بگیریم با این مسئله روبرو می شویم که باتری به شدت از دیگر رقبای خود عقب مانده است. البته این به معنی پیشرفت نکردن باتری ها نیست بلکه هر روز محققان نوع های جدیدی از باتری را طراحی می کنند. باتری هایی که با توجه به دلایل ارائه شده در ادامه متن کارایی مناسبی از خود در زمان استفاده کاربر به نمایش نمی گذارند.



مسیر انحرافی

یکی از تلفن هایی که نسبت به دیگر رقبای هوشمند در زمینه باتری عملکرد بهتری را از خود به نمایش درآورده، آی فون است. محصولات اپل از سال های دور تاکنون تمرکز بسیاری روی عمر باتری داشته و در این زمینه به عنوان استاندارد شناخته می شوند. از لپ تاپ و پخش کننده های موسیقی گرفته تا تلفن هوشمند این شرکت همگی در زمینه عمر باتری در جایگاه بالاتری نسبت به دیگر محصولات موجود در بازار قرار می گیرند. با اینحال چرا با وجود پیشرفت های شکل گرفته در تلفن هوشمندی همچون آی فون 5 این محصول اختلاف نسل های قبل را آنچنان افزایش نداده است. دلیل اصلی این امر چیزی جز مسیر انتخاب شده از سوی شرکت های تولید کننده تلفن های هوشمند نیست.

یکی از اصلی ترین نکاتی که مورد توجه تولید کننده های تلفن قرار دارد، اندازه و وزن این دسته از محصولات فناوری محور است. اپل در زمان معرفی آی فون 5 به این مسئله اشاره کرد که این تلفن یکی از باریک و سبک ترین تلفن هایی است که وارد بازار می شود. اینچنین شد و در ادامه باز هم فرصت برای پیشرفت در زمینه باتری به وجود نیامد. اگر با پیشرفت فناوری ساخت آی فون اندازه آن تغییر نمی کرد بدون شک عمر باتری آی فون 5 دیگر مشکل خاصی نداشت.



تمامی توضیحات ارائه شده تنها نشان از این دارند که وضعیت تلفن های هوشمند در زمینه عمر باتری به هیچ وجه راضی کننده نیست. باید فکری اسامی برای پیشرفت این قسمت از تلفن های هوشمند کرد. در حال حاضر تنها راه حل موجود با توجه به در دسترس نبودن باتری بسیاری از تلفن های استفاده از ساختاری متفاوت با اندازه بزرگتر یا تغییر اساسی در فناوری ساخت باتری هاست. اگر فناوری به کار رفته در باتری ها به همین شکل تغییر اساسی به خود نبیند تا چند سال آینده وضعیت وخیم تر شده و مشکلات اساسی برای کاربرها به وجود می آید. در نتیجه شرکت های سخت افزاری با ارائه محصولی جدید و سختار شکن در زمینه باتری می توانند از دیگر رقبا سبقت گیرند.



Zoom

مسئله دیگری که تاثیر بسزایی در کاهش عمر باتری تلفن های هوشمند به خصوصنمونه های آندرویدی داشته به سیستم عامل استفاده شده در آنها ارتباط پیدا می کند. تلفن های هوشمند حتی در زمانی که کاربر از آنها استفاده نمی کند. مشغول به کار بوده و انواع و اقسام فعالیت های مختلف همچون به روز رسانی، هماهنگ سازی و دریافت اطلاعات را در پس زمینه انجام میدهند.

نکته قابل توجه این است که به خاطر ساختار بازتر سیستم عامل آندروید نسبت به تلفن های هوشمند اپل این گوشی ها در زمینه باتری عملکرد ضعیف تری دارند. حتی اگر تلفن آندرویدی شما به صورت آماده به کار باشد تعداد زیادی برنامه در پس زمینه آن مشغول به کار هستند که باتری را به مرور استفاده کرده و شرایطی را به وجود می آورند که دیگر دیدن اخطار اتمام باتری برای استفاده کنندگان این تلفن ها به امری روزمره تبدیل می شود. اینجاست که بخش اعظمی از رسالت تلفن های هوشمند مبنی بر کامپیوتر همراه و کوچک از بین رفته و تبدیل به لپ تاپ هایی می شوند که کاربر باید همیشه شارژ آنها را همراه داشته باشد.
 
بالا