• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عمر طولانی تر کرم ها در فضا

parisa

متخصص بخش
تحقیقات جدید نشان می دهد، گونه ای از کرم های مسافر فضا تحت تأثیر تغییرات ژنتیکی در این محیط در مقایسه با سایر خویشاوندان خود عمر بیشتری می کنند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کرم های «کائنورهابدیتیس الگانس» (Caenorhabditis elegans) که از موجودات بسیار مورد استفاده در تحقیقات علمی دانشمندان محسوب می شوند در آزمایشی جدید سفر رفت و برگشتی به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را تجربه کردند.

این گونه کرم به صورت مستمر عازم مأموریت های فضایی می شوند تا تغییرات بیولوژیکی در فضا بر روی آنها مورد آزمایش قرار گیرد؛ این گونه حتی از حادثه انفجار شاتل فضایی کلمبیا در سال 2003 نیز جان سالم به در بردند.

محققان دانشگاه ناتینگهام با همکاری دانشگاه های ژاپن کرم های کائنورهابدیتیس الگانس را پس از یک سفر 11 روزه به فضا مورد بررسی قرار دادند.

این کرم ها پس از سفر به ایستگاه بین المللی توسط شاتل فضایی و بازگشت به زمین بلافاصله منجمد شدند؛ همچنین یک گروه کنترل نیز از این گونه کرم انتخاب و بطور همزمان منجمد شدند.

تحقیقات نشان می دهد، میزان توده «پلی گلوتامین» در ماهیچه کرم های مسافر فضا کمتر از گونه مشابه بر روی زمین است؛ میزان این توده در ماهیچه مشخص کننده سن موجود است.

همچنین محققان موفق به کشف پنج ژن در کرم های مسافر شدند که در هنگام سفر به فضا غیر فعال شده بودند. این پنج ژن نقش سیگنال دهی در سیستم متابولیک و عصبی را بر عهده دارند و عملکرد یک ژن مشابه انسولین در بدن عنوان شده است.

به گفته محققان، این ژن ها نحوه واکنش کرم به محیط فضا و تغییرات سیگنالی برای تطبیق یافتن با یک محیط بیگانه را نشان می‌دهد.

ماهیچه و عضلات در فضا رو به تحلیل می روند و نتیجه مطالعه جدید که در Scientific Reports منتشر شده است، اذعان می‌کند که این کاهش بیشتر از اینکه یک واکنش پاتولوژیک باشد، ناشی از انطباق بدن با محیط جدید است.

ایسنا
 
بالا