• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عوارض جانبي كاهش وزن -قسمت دوم

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
عوارض حاصل از رژيم هاي غذائي غلط
سفيدشدن وريزش موها وچين وچروك و شل شدن پوست صورت وبدن از عوارض بسيار شايع اين رژيم ها هستند. ساير عوارض عبارتند از :
پوسيدگي دندانها , پوكي استخوان , افت فشار خون , ضعف بدن وسرگيجه , ناراحتي هاي گوارشي , ضعف اعصاب ،سنگ صفرا و....

آيا ميتوان از عوارض گفته شده پيشگيري كرد ؟
بلي . با داشتن يك رژيم غذائي اصولي با كالري مناسب مي توانيم هم وزن بدن را كاهش دهيم و هم مواد غذائي كافي را به بدن رسانده و از عوارض گفته شده پيشگيري كنيم .

اثرات منفي در دوره هاي تکراري کاهش وزن:
1- خطر افزايش وزن.
2- تجمع چربي در قسمت فوقاني بدن.(چربي احشايي)
3- اختلالات چربي و ليپوپروتئين.
4- مشکلات توليد مثلي). نازائي )
5- اختلالات مواد معدني استخواني.

کاهش وزن از طریق رژیم غذایی همراه با ورزش:
این روش بهترین و اصولی‌ترین روش برای کاهش وزن و داشتن وزن ایده‌آل است.
در این روش از یک رژیم غذایی برنامه‌ریزی شده همراه با ورزش متعادل (مانند پیاده‌روی) استفاده می‌شود. این روش سلامت جسم و روح را به ارمغان می‌آورد و عوارضی مانند ریزش مو و چروکیدگی پوست و … را درپی نخواهد داشت. در طی رژیم باید عادات غذایی گذشته را ترک کنید و به عادات غذایی جدید انس بگیرید که این مهمترین اصل در درمان چاقی است.

با توجه به موارد فوق بهترین و سالمترین راه حل ارائه‌شده در مورد درمان چاقی این موارد می‌باشد:
الف) رژیم غذایی صحیح
ب) ورزش مناسب و کافی
ج) تغییر رفتار و اصلاح عادات بد غذایی

توصيه‌هاي عملي و كاربردي
به نمونه‌اي از نكات و راهكارهاي اساسي تغذيه‌اي براي رسيدن به سطح مطلوب و بهينه آمادگي در زير اشاره شده است كه بكارگيري و اجراي صحيح آن در درجه اول به طور انفرادي و سپس گروهي يا تيمي مي‌تواند متضمن كسب موفقيت و رفع كننده علل ناكامي و شكست‌ها با شد:

• محاسبه و تخمين انرژي مورد نياز (كيلوكالري)

• تأمين انرژي لازم از طريق غذا با در نظر گرفتن نسبت اجراي انرژي تام: پروتئين 15-12%، چربي 30% (با رعايت نسبت 10% اشباع، 10% پلي، 10% مونو)، كربوهيدرات بيش از 55% كه درصد بيشتر آن از نوع كربوهيدرات مركب يا پيچيده باشد، (با حصول اطمينان از تأمين 5/1-8/. گرم پروتئين در كيلوگرم وزن بدن و 600-500 گرم كربوهيدرات در شبانه‌روز).

• رعايت تعادل و تنوع غذايي با تأكيد بر استفاده از گروههاي غذايي و تهيه و تنظيم بر اساس عادات و الگوهاي سازگار.

• تأمين آب، عناصر ، ويتامين‌ها و فيبر غذايي مورد نياز.

• پرهيز از مصرف بي‌رويه نمك در رژيم غذايي، زيرا نمك مي‌تواند عاملي جهت تشديد وضعيت دي‌هيدارسيون باشد.

• پرهيز از مصرف بي‌رويه منابع پروتئيني كه عامل افزايش فعاليت كليه و از دست دادن آب اضافي از بدن و افزايش مصرف چربي همراه آن، از دست دهي كلسيم و در درازمدت پيدايش پوكي استخوان، بيماري كيسه صفرا و افزايش چربي خون مي‌باشد.

• طراحي صحيح برنامه غذايي يا رژيمي

• اطمينان از دريافت مايعات كافي

• حفظ وزن بدني سالم و ايده‌آل از طريق تنظيم ارتباط بين دريافت غذاي متعادل و فعاليت بدني

• انجام مشاوره با متخصصان مربوطه در مواقع ضروري.

 
بالا