• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

عوارض رژیم های فاقد کربوهیدرات

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
[h=2]عوارض رژیم های فاقد کربوهیدرات

احساس ناخوشی

در فاز اول این رژیم تقریباً همه‌ی گلوسیدها حذف می‌شوند. در واقع مصرف گلوسیدها به 20 گرم در روز می رسد یعنی کمتر از 100 کالری. در یک رژیم 1200 کالری این اندازه کربوهیدرات فقط 12 درصد محسوب می‌شود. این در حالی است که متخصصان معتقدند گلوسیدها باید 45 تا 65 درصد کالری های دریافتی را تشکیل دهند.
زمانی که مصرف گلوسیدها به زیر 100 گرم می‌رسد بدن شروع به سوزاندن بافت‌های عضلانی می‌کند تا از گلیکوژن (گلوکزهای ذخیره شده) موجود در آن ها استفاده کند. این روش خوبی برای لاغری نیست. علاوه بر این بدن ما بدون گلوسیدها به سختی می‌تواند تمرکز داشته باشد. به گفته‌ی متخصصان، مغز انسان روزانه به حداقل 130 گرم کربوهیدرات نیاز دارد تا عملکرد خوب و مناسبی داشته باشد.

به خطر افتادن سلامت و بازگشت وزن کم شده

اگر شما دچار اضافه وزن یا چاقی مفرط باشید، مستعد دیابت و یا دیابتی هستید کاهش بارز مصرف گلوسیدها می تواند قند خون و ترشح انسولین تان را پایین بیاورد. میزان تری گلیسیرید و فشار خونتان نیز پایین می آید و این در حالی است که میزان کلسترول خوب خونتان بالا می رود. اما در برابر این فواید آنی مجبورید هزینه بدهید.
زمانی که بدن از بافت‌های عضلانی برای تأمین انرژی مورد نیاز خود برداشت می کند مجبور است کالری زیادی بسوزاند. در نتیجه متابولیسم بدن کند می شود. برای همین هم بعد از حذف گلوسیدها دوباره وزن از دست رفته بر می گردد.

پوکی استخوان

پوکی استخوان که با کاهش تراکم استخوان ‌ها اتفاق می‌ افتد، به خاطر از دست دادن کلسیم در زمان‌ های طولانی روی می ‌دهد. عوامل زیادی در رژیم غذایی باعث پوکی استخوان می‌ شوند. وقتی مقادیر پروتئین مصرفی در رژیم غذایی روزانه بسیار زیاد باشد، کلسیم دفع شده از طریق ادرار افزایش می یابد.
پژوهش‌ ها نشان داده که اگر کسی برای طولانی مدت از رژیم غذایی حاوی پروتئین زیاد و کربوهیدرات کم پیروی کند، ریسک ابتلا به پوکی استخوان در او بالا خواهد رفت. نکته اینجاست که کمبود منابع پروتئین هم باعث پوکی استخوان می‌ شود و به همین علت است که یک رژیم غذایی سالم باید به طور متعادل، شامل همه گروه‌ های مواد غذایی باشد.

خطر بروز مشکلات قلبی

قلب شما نیز در این شرایط در امان نیست. به ویژه زمانی که در این گونه رژیم ها مجبورید تغذیه‌ای سرشار از چربی‌های اشباع شده داشته باشید. اگر این چربی های اشباع شده زیاد مصرف شوند میزان کلسترول بد خون را بالا می برد و اگر سبزیجات کمتری نیز مصرف کنید در این صورت «هموسیستئین» تان نیز بالا می رود. هموسیستئین اسیدآمینه ای است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا می برد.


چربی‌های مضر زیادی دریافت می‌کنید

اگر رژیم اتکینز به سرعت به شهرت رسید و همه گیر شد به این دلیل است که مصرف غذاهایی مانند همبرگر پنیر (البته بدون نان) که در رژیم های دیگر قدغن است در این رژیم بلامانع اعلام شد. در نسخه‌های جدید این رژیم، مانند رژیم های مشابه دیگر، جایگاه خوبی به مصرف چربی های خوبی مانند ماهی و روغن زیتون داده شده است.
اما زمانی که شما از مصرف نان، میوه و سبزیجات و حبوبات صرف‌نظر می‌کنید بیشتر به سمت مصرف محصولات غذایی چرب حیوانی رو می آورید. بالاخره باید یک جوری شکم آدم پر شود!

O1386226411.jpg


رژیم های فاقد کربوهیدرات‌ خطر سرطان را بالا می برند

نتایج پژوهشی که در Annals of Internal Medicine به چاپ رسیده به صراحت عنوان می کند با وجود این که خیلی ها با این نوع رژیم ها وزن کم کرده اند اما این دلیل نمی‌شود رژیم های کم گلوسید را رژیم های سالمی بدانیم.

به عقیده ی محققان رژیم هایی که میزان مصرف کربوهیدرات ها (گلوسیدها) را به حداقل می رسانند و یا منع می کنند و در عوض مصرف پروتئین های حیوانی مانند گوشت را بلامانع می داند خطر ابتلا به سرطان و مرگ و میر را افزایش می دهند. در این پژوهش اطلاعات به دست آمده از 130000 نفر مورد بررسی قرار گرفت و محققان مشاهده کردند
رژیم هایی که در آن گلوسیدها کمترین سهم و پروتئین های حیوانی بیشترین سهم را دارند (در مقایسه با رژیم‌های کم گلوسید سرشار از سبزیجات) خطر مرگ و میر افراد را بالا برده است. متأسفانه این گونه رژیم‌ها خطر ابتلا به سرطان ریه و سرطان کولورکتال را بالا می‌برد.

سنگ ‌های کلیوی

سنگ‌ های کلیه زمانی به وجود می ‌آ‌یند که اسید اوریک و کلسیم اگزالات در کلیه، به صورت کریستال درآمده و به مرور زمان تشکیل سنگ بدهند. تنها فیبرهای نامحلول که در کربوهیدرات ‌ها یافت می ‌شوند، جذب کلسیم را کاهش می‌ دهند و مقدار کلسیم موجود در ادرار را پایین می ‌آورند و از تشکیل سنگ ‌های کلیوی جلوگیری می ‌کنند. توصیه می ‌شود که روزانه حداقل 30 گرم فیبر در رژیم غذایی وجود داشته باشد. این امر در رژیم ‌های حاوی کربوهیدرات کم میسر نیست.
 
بالا