پانته آ
متخصص بخش
یکی از آش هایی که من توی ساوه دیدم طرفدار زیاد داره آش جوی ساوه ای هاست، که بدون سبزی تهیه میشه، راستش من بهش میگم حلیم جو
ولی اسم اصلیش آش جوست. من گاها برای تنوع توی مهمونیام از این آش بجای سوپ استفاده میکنم و البته یه مقدار رقیق تر برش میدارم اونموقع؛ خب این همه مقدمه گفتم حالا بریم سراغ دستور
مواد لازم:
لوبیا قرمز / 1 پیمانه
عدس / 1 پیمانه
جو / 1.5 تا 2 پیمانه
پیازداغ / فراوون
نمک و فلفل / بمقدار لازم
- پیمانه تون هر چی که باشه باید مقدار جو 1.5 تا 2 برابر اون دوتای دیگه باشه. اگه پیمونه تون رو پیمونه ی پلوپز در نظر بگیرید این مقدار برای 4 نفر مناسبه (البته با خوراک متوسط اگه خورنده باشن 3 نفر
) )
- این آش رنگ قشنگشو مدیونه لوبیا قرمزه پس اگه لوبیاتون زیاد قرمز نیست جو رو همون 1.5 پیمونه بریزین اما اگه رنگش مهم نیست همون 2 پیمونه بریزین.
- من جاهای دیگه که خوردم تو این شهر، دیده م که بجای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده کنن اما خب کمرنگتره، پس سلیقه ایه.
طرز تهیه: جو و لوبیا و عدس رو از قبل خوب خیس کنید. بعد هر 3 رو با هم بذارید بپزه وقتی خوب پخت با گوشت کوب حسابی بکوبیدش. من از گوشت کوب برقی استفاده میکنم و خوب نرمش میکنم اما میتونه حبوبات توش معلوم هم باشه، یعنی در واقع تو نوع سنتیش که دیگه با دست نمی تونن اینقدر نرم کنن. بعد نمکشو اندازه میکنید و با پیاز داغ فراوون اما بدون ادویه سرو میکنید. می تونین پیاز داغو توشم بریزین (برادر شوهر من پیاز داغ نمی خوره و ما برای خودمون جدا سر سفره میبریم)
س.ن1: من یه قرص عصاره گوشت هم توش می ریزم.
س.ن2: من با کره ی آب شده سرو میکنم و خیلی خوشمزه میشه و با اینکه مادرشوهرم گفته که به پیاز داغ نباید هیچی بزنم اما من با اجازه شون نمک و یکم زعفرون یا زردچوبه هم میزنم.
اینم عکسش:
اینو با 1.5 برابر جو پختم و لوبیا قرمزه هم خیلی پر رنگ بود
اینم با کره ش
اما درواقع رنگ واقعیش که اینجا میپزن کمرنگتره،حالا بازم که بدرستم میام میعکسم که اونم ببینید
برگرفته از مامی سایت
مواد لازم:
لوبیا قرمز / 1 پیمانه
عدس / 1 پیمانه
جو / 1.5 تا 2 پیمانه
پیازداغ / فراوون
نمک و فلفل / بمقدار لازم
- پیمانه تون هر چی که باشه باید مقدار جو 1.5 تا 2 برابر اون دوتای دیگه باشه. اگه پیمونه تون رو پیمونه ی پلوپز در نظر بگیرید این مقدار برای 4 نفر مناسبه (البته با خوراک متوسط اگه خورنده باشن 3 نفر
- این آش رنگ قشنگشو مدیونه لوبیا قرمزه پس اگه لوبیاتون زیاد قرمز نیست جو رو همون 1.5 پیمونه بریزین اما اگه رنگش مهم نیست همون 2 پیمونه بریزین.
- من جاهای دیگه که خوردم تو این شهر، دیده م که بجای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده کنن اما خب کمرنگتره، پس سلیقه ایه.
طرز تهیه: جو و لوبیا و عدس رو از قبل خوب خیس کنید. بعد هر 3 رو با هم بذارید بپزه وقتی خوب پخت با گوشت کوب حسابی بکوبیدش. من از گوشت کوب برقی استفاده میکنم و خوب نرمش میکنم اما میتونه حبوبات توش معلوم هم باشه، یعنی در واقع تو نوع سنتیش که دیگه با دست نمی تونن اینقدر نرم کنن. بعد نمکشو اندازه میکنید و با پیاز داغ فراوون اما بدون ادویه سرو میکنید. می تونین پیاز داغو توشم بریزین (برادر شوهر من پیاز داغ نمی خوره و ما برای خودمون جدا سر سفره میبریم)
س.ن1: من یه قرص عصاره گوشت هم توش می ریزم.
س.ن2: من با کره ی آب شده سرو میکنم و خیلی خوشمزه میشه و با اینکه مادرشوهرم گفته که به پیاز داغ نباید هیچی بزنم اما من با اجازه شون نمک و یکم زعفرون یا زردچوبه هم میزنم.
اینم عکسش:
اینو با 1.5 برابر جو پختم و لوبیا قرمزه هم خیلی پر رنگ بود

اینم با کره ش

اما درواقع رنگ واقعیش که اینجا میپزن کمرنگتره،حالا بازم که بدرستم میام میعکسم که اونم ببینید
برگرفته از مامی سایت