• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

غذاها و خوراکی های استان مرکزی

پانته آ

متخصص بخش
یکی از آش هایی که من توی ساوه دیدم طرفدار زیاد داره آش جوی ساوه ای هاست، که بدون سبزی تهیه میشه، راستش من بهش میگم حلیم جو :) ولی اسم اصلیش آش جوست. من گاها برای تنوع توی مهمونیام از این آش بجای سوپ استفاده میکنم و البته یه مقدار رقیق تر برش میدارم اونموقع؛ خب این همه مقدمه گفتم حالا بریم سراغ دستور

مواد لازم:

لوبیا قرمز / 1 پیمانه
عدس / 1 پیمانه
جو / 1.5 تا 2 پیمانه
پیازداغ / فراوون
نمک و فلفل / بمقدار لازم

- پیمانه تون هر چی که باشه باید مقدار جو 1.5 تا 2 برابر اون دوتای دیگه باشه. اگه پیمونه تون رو پیمونه ی پلوپز در نظر بگیرید این مقدار برای 4 نفر مناسبه (البته با خوراک متوسط اگه خورنده باشن 3 نفر :)) )

- این آش رنگ قشنگشو مدیونه لوبیا قرمزه پس اگه لوبیاتون زیاد قرمز نیست جو رو همون 1.5 پیمونه بریزین اما اگه رنگش مهم نیست همون 2 پیمونه بریزین.

- من جاهای دیگه که خوردم تو این شهر، دیده م که بجای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده کنن اما خب کمرنگتره، پس سلیقه ایه.

طرز تهیه: جو و لوبیا و عدس رو از قبل خوب خیس کنید. بعد هر 3 رو با هم بذارید بپزه وقتی خوب پخت با گوشت کوب حسابی بکوبیدش. من از گوشت کوب برقی استفاده میکنم و خوب نرمش میکنم اما میتونه حبوبات توش معلوم هم باشه، یعنی در واقع تو نوع سنتیش که دیگه با دست نمی تونن اینقدر نرم کنن. بعد نمکشو اندازه میکنید و با پیاز داغ فراوون اما بدون ادویه سرو میکنید. می تونین پیاز داغو توشم بریزین (برادر شوهر من پیاز داغ نمی خوره و ما برای خودمون جدا سر سفره میبریم)

س.ن1: من یه قرص عصاره گوشت هم توش می ریزم.

س.ن2: من با کره ی آب شده سرو میکنم و خیلی خوشمزه میشه و با اینکه مادرشوهرم گفته که به پیاز داغ نباید هیچی بزنم اما من با اجازه شون نمک و یکم زعفرون یا زردچوبه هم میزنم.

اینم عکسش:

اینو با 1.5 برابر جو پختم و لوبیا قرمزه هم خیلی پر رنگ بود



اینم با کره ش



اما درواقع رنگ واقعیش که اینجا میپزن کمرنگتره،حالا بازم که بدرستم میام میعکسم که اونم ببینید
برگرفته از مامی سایت
 

پانته آ

متخصص بخش
آش ترخینه دوغ

مواد لازم:
ترخینه نصف پیمانه
عدس یک چهارم پیمانه
برنج شکسته 2ق غ
پیاز 2ع
سیب زمینی1ع
زردچوبه نمک فلفل
پیاز داغ نعناع داغ
دوغ دلخواه
شوید و گشنیز
اول خود ترخینه رو چطور آماده کنیم؟
شاید خیلی ها ترخینه خشک رو دیده باشن.که یا مثل کوفته برنجی گرد شده و یا این شکلی هست.

اگر بلغور رو با آب و کمی زردچوبه بپزید و وقتی کم آب شد ( تقریبا مثل برنج کته قبل از دم گذاشتن)
دوغ بریزید ،کمی که بجوشه و طعم دوغ در بافت بلغور نرم نفوذ کنه میتونین ترخینه درست کنین.تو استان مرکزی توی این مرحله میذارن دوغ هم تبخیر بشه و به دلخواه کمی سبزی خشک
معطر هم توش می ریزن مثل شوید یا ترخون (کم) بعد توی سینی پهن میکنن و میذارن خشک بشه و زمستون ازش استفاده میکنن.تو سرمای اراک میچسبه.
طرز تهیه:پیاز رو تفت می دهیم کمی زردچوبه میریزیم. حالا عدس خیس خورده رو میریزیم و اندازه پخت عدس آب میریزیم. وقتی جوش اومد برنج رو هم برای لعاب آش اضافه می کنیم.
اواخر پخت عدس سیب زمینی مکعبی خرد شده رو هم میریزیم(که من نریختم. آقای همسر سیب زمینی تو آش و سوپ دوست نداره) ولی اگه باشه لعاب بیشتری به آش میده.
وقتی مطمئن شدید عدس پخته ترخینه رو اضافه کنید.چون ترخینه که اضافه بشه نمیذاره چیزی بپزه! من از شوید خشک استفاده کردم. به همین خاطر وقتی ترخینه ها نرم شدن شوید ریختم اما
اگر بخواهید از سبزی آش یا شوید و گشنیز تازه استفاده کنید باید قبل از ریختن ترخینه باشه که سبزی نپخته و جیر باقی نمونه.
و اینکه چون بلغور با دوغ جوشیده خودش طعم داره اما اگر آش ترش دوست دارین یا آش دوغ رو می پسندین میتونین کمی دوغ هم به آش اضافه کنین. و دیگه اینکه سعی کنین ترخینه رو خودتون
آماده کنین راحت هم هست. موقع مصرف هم چون به خودتون اعتماد دارین نیازی به شستن نداره .
چون من دیدم کسانی رو که ترخینه میخرن میشورن خیس میکنن و آبش رو (که همون دوغه) میریزن دور.و طعمی باقی نمیذارن:(
اینم آش ترخینه
با نعناع داغ پیاز داغ فراوان که بیشترش توی آش مخلوط میشه میل کنید
برگرفته از مامی سایت1204527295_ash.jpg
 

پانته آ

متخصص بخش
گوشتابه

مواد لازم:نخود 50 گرم
گوشت 100گرم
پیاز 2ع متوسط
ترخون خشک مقداری
نمک فلفل زردچوبه زیره
گوجه میکس شده به میزان دلخواه
طرز تهیه: نخود را بخیسانید و بعد پوست بکنید. گوشت را همراه پیاز زردچوبه فلفل زیره و پیاز خرد شده بکوبید تا له بشه.پیاز دیده نشه و نخود اندازه دال عدس بشه. البته گوشت این غذا رو
همراه کمی دنبه میکوبن تا دیگه روغن تو غذا نریزن.اما من گوشت رو بی دنبه برداشتم و تو این مرحله کمی روغن ریختم تو قابلمه و این مواد رو تفت دادم.وقتی بوی ادویه هاش بلند شد میکس گوجه میریزیم
و کمی تفت میدیم تا بوی خامی گوجه در بیاد.بعد آب میریزیم روش و وقتی جوش اومد ترخون اضافه میکنیم.گوشت که پخته شد نمک غذا را اندازه میکنیم.
این غذا رو با نون سنگک و سبزی خوردن و ماست میخورن
برگرفته از مامی سایت
 
بالا