معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
غذاي تركي - بورک گل گوشتي ، Kıymalı Gül Böreği
مواد لازم :
خمير يوفكا : ۲ عدد
گوشت چرخ كرده : ۲۰۰ گرم
پياز : ۱ عدد
رب : ۱ قاشق غذاخوري
پنير پيتزا : مقدار كمي ( در صورت دلخواه )
شير و يا ماست : نصف فنجان چايخوري
روغن مايع : يك سوم فنجان چايخوري
تخم مرغ : ۱ عدد
نمك و فلفل به مقدار دلخواه ( در صورت تمايل از زردچوبه و آويشن هم مي توانيد استفاده كنيد )
پياز را كمي تفت مي دهيم ، گوشت چرخ كرده را هم اضافه مي كنيم و حرارت مي دهيم سپس با رب و نمك و ادويه ها ، همه مواد را كمي تفت مي دهيم ( شبيه مايع ماكاروني )، هر كدام از يوفكاها را به ۴ قسمت تقسيم مي كنيم ، سفيده تخم مرغ ، ماست و يا شير را همراه روغن مايع با هم مخلوط مي كنيم و با يك فرچه كمي به سطح خمير يوفكا مي زنيم كه كمي مرطوب شود ، حالا مخلوط گوشت را از قسمت پهناي خمير به شكل درازا پهن مي كنيم و در صورت تمايل از پنير پيتزا هم روي آن مي دهيم و خمير يوفكا را به شكل لوله اي مي پيچانيم و حالا آنرا به شكل حلزوني به دور خودش مي پيچانيم ، بقیه بورک ها را هم به همین شکل آماده می کنیم ُ، حالا سيني فر را چرب كرده و هر كدام از اين بورك ها را كه به شكل گل در آمده را در سيني فر مي چينيم ، به مخلوط شير ، روغن و سفيده تخم مرغ مانده ، زرده تخم مرغ را هم اضافه كرده ، هم مي زنيم و با فرچه روي بورك هاي گوشتي گل شكلمان مي دهيم ، حالا بورك ها را در فري كه از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه مي گذاريم ، وقتي كه زير و روي بورك ها طلايي شد ، غذاي ما هم آماده است.
( اگر دوست داشته باشيد مي تونيد قبل از اينكه بورك گل را داخل فر بگذاريد كمي كنجد هم روي آن بپاشيد )
مواد لازم :
خمير يوفكا : ۲ عدد
گوشت چرخ كرده : ۲۰۰ گرم
پياز : ۱ عدد
رب : ۱ قاشق غذاخوري
پنير پيتزا : مقدار كمي ( در صورت دلخواه )
شير و يا ماست : نصف فنجان چايخوري
روغن مايع : يك سوم فنجان چايخوري
تخم مرغ : ۱ عدد
نمك و فلفل به مقدار دلخواه ( در صورت تمايل از زردچوبه و آويشن هم مي توانيد استفاده كنيد )
پياز را كمي تفت مي دهيم ، گوشت چرخ كرده را هم اضافه مي كنيم و حرارت مي دهيم سپس با رب و نمك و ادويه ها ، همه مواد را كمي تفت مي دهيم ( شبيه مايع ماكاروني )، هر كدام از يوفكاها را به ۴ قسمت تقسيم مي كنيم ، سفيده تخم مرغ ، ماست و يا شير را همراه روغن مايع با هم مخلوط مي كنيم و با يك فرچه كمي به سطح خمير يوفكا مي زنيم كه كمي مرطوب شود ، حالا مخلوط گوشت را از قسمت پهناي خمير به شكل درازا پهن مي كنيم و در صورت تمايل از پنير پيتزا هم روي آن مي دهيم و خمير يوفكا را به شكل لوله اي مي پيچانيم و حالا آنرا به شكل حلزوني به دور خودش مي پيچانيم ، بقیه بورک ها را هم به همین شکل آماده می کنیم ُ، حالا سيني فر را چرب كرده و هر كدام از اين بورك ها را كه به شكل گل در آمده را در سيني فر مي چينيم ، به مخلوط شير ، روغن و سفيده تخم مرغ مانده ، زرده تخم مرغ را هم اضافه كرده ، هم مي زنيم و با فرچه روي بورك هاي گوشتي گل شكلمان مي دهيم ، حالا بورك ها را در فري كه از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه مي گذاريم ، وقتي كه زير و روي بورك ها طلايي شد ، غذاي ما هم آماده است.
( اگر دوست داشته باشيد مي تونيد قبل از اينكه بورك گل را داخل فر بگذاريد كمي كنجد هم روي آن بپاشيد )