معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
غذای اسپانیایی پيستو مانچهگو
پيستو مانچهگو
اين غذاي گياهي از منطقه لامانچا كه در مركز اسپانيا قرار دارد آمده است. ريشه اين غذا به احتمال زياد مراكشي است و به دوران تسلط كارتاژها بر اسپانيا بازميگردد.
در دستور سنتي اين غذا خبري از گوجهفرنگي و فلفل نيست، چون تا قرن شانزدهم و كشف آمريكا خبري از اين دو گياه در اروپا نبوده است.
اين غذا را با نان سرخ شده سرو كنيد و اگر گياهخوار نيستيد آن را با تخممرغ آبپز، نيمرو يا ماهي سرخشده سرو كنيد.
مواد لازم برای 4 تا 6نفر:
1 - نيمي از روغن را در يك تابه روي شعله متوسط داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا نرم شود. سپس از تابه خارج كنيد.
2 - باقي روغن را اضافه كنيد، شعله را زياد كرده و بادمجان و زيره را در آن سرخ كنيد، پس از 8 دقيقه يا هنگامي كه بادمجانها روغن به خود جذب كرده و نرم شد، گوجهفرنگي را اضافه كنيد. شعله را كم كنيد و صبر كنيد تا آب گوجهفرنگي تبخير شود.
3 - كدو، فلفل و آويشن را اضافه كرده و نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد، پس از 10 دقيقه يا هنگامي كه كدوها نرم شد سركه را اضافه كرده و غذا را سرو كنيد.
نکات
1- در روش سنتي طبخ اين غذا سبزيجات را آنقدر ميپزند تا كاملا له شود.
2- بهتر است فلفل دلمهايها را ابتدا كباب كرده و پوست بكنيد، سپس به غذا اضافه كنيد.
3- اين غذا را به عنوان اردور و به صورت سرد هم سرو ميكنند.
پيستو مانچهگو
اين غذاي گياهي از منطقه لامانچا كه در مركز اسپانيا قرار دارد آمده است. ريشه اين غذا به احتمال زياد مراكشي است و به دوران تسلط كارتاژها بر اسپانيا بازميگردد.
در دستور سنتي اين غذا خبري از گوجهفرنگي و فلفل نيست، چون تا قرن شانزدهم و كشف آمريكا خبري از اين دو گياه در اروپا نبوده است.
اين غذا را با نان سرخ شده سرو كنيد و اگر گياهخوار نيستيد آن را با تخممرغ آبپز، نيمرو يا ماهي سرخشده سرو كنيد.
مواد لازم برای 4 تا 6نفر:
- روغن مايع يا زيتون: 100 ميليليتر
- پياز قرمز متوسط: 2 عدد، ساطوري
- سير: 4 حبه، ورقهورقه
- زيره سياه: يك قاشق چايخوري
- بادمجان قلمي: 3 عدد، نگيني
- گوجهفرنگي متوسط: 4 عدد، پوستكنده و ساطوري
- كدو متوسط: 3 عدد، نگيني
- فلفل دلمهاي قرمز: 2 عدد، ساطوري
- آويشن: يك قاشق چايخوري
- سركه قرمز: 2 قاشق غذاخوري
- نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
1 - نيمي از روغن را در يك تابه روي شعله متوسط داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا نرم شود. سپس از تابه خارج كنيد.
2 - باقي روغن را اضافه كنيد، شعله را زياد كرده و بادمجان و زيره را در آن سرخ كنيد، پس از 8 دقيقه يا هنگامي كه بادمجانها روغن به خود جذب كرده و نرم شد، گوجهفرنگي را اضافه كنيد. شعله را كم كنيد و صبر كنيد تا آب گوجهفرنگي تبخير شود.
3 - كدو، فلفل و آويشن را اضافه كرده و نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد، پس از 10 دقيقه يا هنگامي كه كدوها نرم شد سركه را اضافه كرده و غذا را سرو كنيد.
نکات
1- در روش سنتي طبخ اين غذا سبزيجات را آنقدر ميپزند تا كاملا له شود.
2- بهتر است فلفل دلمهايها را ابتدا كباب كرده و پوست بكنيد، سپس به غذا اضافه كنيد.
3- اين غذا را به عنوان اردور و به صورت سرد هم سرو ميكنند.