• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

غربالگري و تشخيص به موقع افسردگي در بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد ضروري است

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يک فوق تخصص روماتولوژي طي مقاله‌اي، با اشاره به شيوع 2/22 درصدي افسردگي در مبتلايان به آرتريت روماتوئيد شرکت کننده در يک مطالعه، به غربالگري و تشخيص به موقع افسردگي در اين بيماران توصيه کرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، واحد علوم پزشکي ايران، دکتر بتول زماني استاديار دانشگاه علوم پزشکي کاشان، طي مقاله‌اي بيماري آرتريت روماتوئيد را شايع‌ترين بيماري التهابي مزمن دانسته و گفته است: با توجه به شيوع بالاي افسردگي در مبتلايان به آرتريت روماتوئيد و قابل درمان بودن و اثرات مفيد آن در درمان، غربالگري و تشخيص به موقع افسردگي در اين بيماران مهم بوده و توصيه مي‌شود.

اين فوق تخصص روماتولوژي در ادامه با اشاره به اين‌که بيماري‌هاي مزمن و ناتوان کننده از جمله عوامل خطر ابتلا به افسردگي هستند و به طور متقابل بر هم تاثير دارند، افزود: مطالعه‌اي با هدف تعيين فراواني اختلالات افسردگي در مبتلايان به آرتريت روماتوئيد مراجعه کننده به کلينيک روماتولوژي به تعداد 81 نفر، از خرداد ماه 1386 تا شهريور ماه 1387 انجام و بيشترين شيوع افسردگي در رده سني 41 تا 50 سال(1درصد) مشاهده شد.

وي ادامه داد: در اين مطالعه 7 درصد مردان و 4درصد زنان، 8 درصد افراد داراي وضعيت اقتصادي پايين و 3 درصد افراد داراي وضعيت اقتصادي بالا، 7 درصد متاهلان دچار افسردگي بودند، اما هيچ يک از افراد مجرد به افسردگي مبتلا نبودند.

دکتر زماني با بيان اين‌که پرسشنامه "بک" و مصاحبه باليني توسط روانپزشک، راه‌هاي ارزيابي اين بيماران بوده که نيز از نظر متغيرهايي مانند سن، جنس، محل سکونت، وضعيت اقتصادي، طول مدت بيماري، دفورمي مفاصل و تعداد مفاصل درگير با هم مقايسه شدند، افزود: 7 درصد افراد با دفورمي مفاصل و 9 درصد افراد فاقد آن، دچار افسردگي بودند.
 
بالا