• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فراخوان جشنواره های ملی ملکوت (مهلت تا 15دی)

R0xanA

متخصص بخش گرافیک و مالتی مدیا
[h=2]جشنواره های ملی ملکوت





4.png



1- « تالیف کتاب» : براساس محورهای علمی که در آیین نامه بخش«تالیف کتاب» ذکر شده است؛
2- « مقاله نویسی» : برمبنای موضوعات پیشنهادی که در آیین نامه بخش«مقاله نویسی» ذکر شده است.؛
3- « خلاصه نویسی» بر مبنای کتاب قرآن در قرآن (در دو سطح سطح عالی نخبگانی، سطح میانی فرهیختگان)؛
4- « وبلاگ نویسی» بر اساس محورهای جشنواره(محورهایی که در آیین نامه بخش«وبلاگ نویسی» آمده است)؛
5- « هنرهای تجسمی» شامل) شعر، داستان نویسی، نقاشی، گرافیک، پوستر) مرتبط با محورهای جشنواره؛
6- « مسابقه اینترنتی» بر اساس منابع اصلی جشنواره؛
7- « مسابقه مکاتبه ای» بر اساس ویژه نامه ملکوت و کتاب قرآن شناسی؛
8- « مسابقه پیامکی» بر اساس منبع نشست های تخصصی و ویژه نامه های جشنواره.


نگرش اسلام به آینده بشریت ، برقراری تمدن تکپارچه جهانی براساس آموزه های اسلام و حرکت به سوی ایجاد و تقویت مستمر احساس حضور خدا در تمام جوانب زندگی است.
ازآنجائی که هویت تمدن ، زندگی جمعی در سیستم های به هم پیوسته است ، برای تمدن سازی نیاز به سیستم سازی است ، و هر اندیشه تمدن ساز برای تحقق تمدن مورد نظرش چاره ای جز طراحی و اجرای نظام ها و سیستم های به جریان اندازنده ی ابعاد مختلف زندگی ندارد. سیستم های آموزشی ، رسانه ای ، فرهنگی ، امنیتی ، دادگستری ، اقتصادی ، مدیریتی ، حکومتی ، خانوادگی ، غذائی ، تولیدی ، توزیعی ، خدماتی ، معماری و شهری و … که براساس فرآنیدها و معادلات ارتباطی تعریف شده در گزاره های دین فعال شده باشند، می توانند با به هم پیوستگی خود ، تجلی دهنده تمدن اسلام شوند.
از سوی دیگر فرآیند تمدن سازی فرآیندی تدریجی و نیازمند بسترسازی دراز مدت است ؛ و تا نگرش نخبگان و دید عمومی به ضرورت سیستم سازی ، و در سیستم سازی به ضرورت فرآیندسازی ، و در تعریف فرآیندها به اهمیت داده ای دین معطوف نشود، فضای حرکت به سوی تمدن اسلامی شکل نخواهد گرفت.
جریان تولید علم ، نهضت نرم افزاری که بارها با ادبیات مختلف در فرامین رهبر کبیر انقلاب و نیز مقام معظم رهبری تکرار شده است ، زیرساختی است که فضای حرکت به سوی تمدن سازی را فعال می کند . حوزه های علمیه ، در این جریان عهده دار ترسیم نقشه راه و ارائه شاخص های راهبردی هستند ، و این شاخص ها باید به گونه ای ارائه شوند که متخصصین علوم تجربی و انسانی بتوانند برای طراحی سیستم های زندگی استفاده کنند.
یکی از ثمرات گرانسنگ حوزه علمیه شیعه ، در عصر کنونی حضرت آیت الله علامه جوادی آملی ( دامت برکاته ) هست که سال هاست با اندیشه منظومه ای و کاملا سیستمی به فهم دین روی آورده و در پرتو تبیین و تفسیر قرآن کریم و روایات اسلامی در قالب علم معقول و منقول به تولید علم دینی پرداخته است.شناخت نیازهای جامعه بشری و ارائه پاسخ برخاسته از منبع وحیانی وعقلانی آن نیاز ، با رویکرد تمدنی ، از مهمترین مبانی روشی حضرت علامه جوادی آملی می باشد.
براین اساس و به استناد نقشه مهندسی فرهنگی کشور و بویژه بند 9 و 13 از فصل دوم « مبانی ، ارزش ها و اصول » که فرهنگ اسلامی را فرهنگ تمدن ساز و جهانی و حفظ اصلاح و ارتقای آن را وظیفه حوزه و روحانیت برمی شمرد ، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء طرح جامع مطالعات منظومه ای علوم به منظور تمدن سازی اسلامی ( طرح ملی ملکوت ) را به اجرا گذاشته است . طرح ملکوت در ابعاد و رویکردهای متفاوت و با جامعه هدف مختلف ، خواهد کوشید تا به منظور بسترسازی و ظرفیت سازی جهت تحقق تمدن اسلامی ، اندیشه ناب اسلامی را در حوزه های مختلف علوم اسلامی براساس مبانی مفسر و فقیه و فیلسوف حضرت علامه جوادی آملی ، در لایه های مختلف جامعه از سطح نخبگانی گرفته تا سطح عمومی و عامه افراد جامعه سرایت دهد تا در پرتو گسترش این اندیشه ناب ، شاهد حضور مبانی دینی در رفتارها و عملکردهای مختلف افراد جامعه باشیم . طرح ملی ملکوت بر این هدف است تا در نهایت بتواند نگرش نخبگان را درباره اهمیت نگاه سیستمی به دین اصلاح و دید عمومی را به ضرورت سیستم سازی و فرآیندسازی بر محور داده های مبتنی بر دین معطوف سازد.
یکی از محورهای مهم طرح ملی ملکوت ، محور « جشنواره ملی ملکوت » است که ترویج منظومه معرفتی دین بر اساس مبانی استاد جوادی آملی را ، در لایه های مختلف جامعه ، هدف خود میداند ؛ جشنواره ملی ملکوت هر سال با محوریت یک کتاب از سری کتابهای استاد جوادی آملی برگزار می گردد. دومین جشنواره ملی ملکوت نیز امسال با محوریت کتاب «قرآن در قرآن» برگزار می گردد.
اهداف ، مجریان و مشارکت کنندگان این جشنواره ، بخش های مختلف جشنواره ، چگونگی شرکت در جشنواره ، شرایط و ضوابط ارسال آثار و برنامه زمان بندی از جمله محورهایی است که در این آیین نامه آمده است.








منابع اصلی جشنواره سال 1393 :
کتاب محور دومین جشنواره ملی ملکوت، جلد اول از تفسیر موضوعی حضرت آیت الله علامه جوادی آملی می­باشد که با عنوان « قرآن در قرآن» منتشر شده است. اما با توجه به اینکه جامعه هدف جشنواره مختلف می­باشد و این جشنواره سطوح مختلف جامعه را مورد هدف قرار داده است؛ کمیته علمی جشنواره به تناسب سطوح گوناگون افراد جامعه و با تکیه بر کتاب محور( قرآن در قرآن)، منابع دیگری با قلم و بیان ساده و روان، در قالب های دیگری چون: تلخیص کتاب محور که با عنوان« قرآن شناسی»؛ مجله علمی« ویژه­نامه ملکوت» و نشت­های علمی-تخصصی منتشر نموده است. بنابراین منابع جشنواره در یک نگاه عبارتند از:

  • کتاب « قرآن در قرآن» ویژه سطح عالی نخبگانی؛
  • کتاب قرآن شناسی(خلاصه­ای از کتاب « قرآن در قرآن» می­باشد) ویژه همه سطوح؛
  • ویژه­نامه ملکوت که برگرفته از محتوای کتاب« قرآن در قرآن» در 5 شماره ویژه همه سطوح؛
  • نشست های علمی– تخصصی( که بصورت حضوری و مجازی در سطح مراکز علمی برگزار می­گردد).




user%281%29.png


برنامه زمان بندی جشنواره:


  • زمان شروع همه بخش­های جشنواره اول مردادماه 1393؛
  • زمان پایان مهلت ارسال آثار در بخش« تالیف کتاب»؛ « مقاله­نویسی» و بخش« خلاصه­نویسی» 15/10/1393 و در سایر بخش­های جشنواره 10/10/1393 می­باشد.؛
  • زمان اعلان نتایج 20/11/1393 خواهد بود؛
  • زمان برگزاری اختتامیه و اهدای جوایز، اسفندماه 1393 خواهد بود.
 
بالا