عادل فردوسی پور پس از نزدیک به دو دهه کار حرفه ای در تلویزیون حالا به جایی رسیده است که شاید رویای هر مجری یا گزارشگری باشد. او به اتفاق برنامه نود همچنان بزرگترین اتفاق دستگاه عریض و طویل صدا و سیما به حساب میآیند و از این بابت او ستارهای بی رقیب در عرصه فرهنگی است. چهرهای که حالا مرزها را چنان درنوردیده که روزهای قبل از شهرت این چنین به خاطر ما نمیآید. او در یکی از معدود گفت وگوهای رسانهای این چند سال با نشریه سروش نوروزی مصاحبه کرده و در زمینه کار خودش جملاتی را به زبان آورده است.
خواندن این مصاحبه در شرایطی که وی مشغول ادامه چالش با دیگرانی است که مشی او را نمیپسندند، جذاب خواهد بود.
پیش از اینکه در مورد برترینهای صدا و سیما حرف بزنیم، بگویید چرا مدت زیادی است که از گفت و گو و مصاحبه و حضور در رسانهها گریزان هستید؟
من در این سالها بنا به دلایل متعددی خیلی دوست ندارم با رسانهای مصاحبه کنم و سعیام بر این است تا حد امکان دیدگاه ها و نظراتم را در خلال برنامه «نود» در اختیار طرفدارانم قرار دهم. همانطوری هم که شما مستحضر هستید من حتی با رسانههای مکتوب سازمان یعنی هفته نامه «سروش» و روزنامه «جام جم » هم مدتهاست مصاحبه نکردهام، اصلا بحث این نیست که ممکن است مصاحبهای بکنم و تنظیم آن مصاحبه دچار اشکال باشد. نه، گفت و گو نکردهام برای اینکه صلاح نمیدانم که حرفهایم این طرف و آن طرف پخش بشود. فکر میکنم اگر صحبتهایم را کنترل و مدیریت کنم به نفع خودم خواهد بود.
بارها راجع به برنامه «نود» و حواشی آن صحبتها، نقدها و یادداشتهایی نوشته شده و فکر میکنم با گذشت سالها از برنامه «نود»، دیگر خیلی برای مخاطب و خواننده شما هم جذابیت نداشته باشد که بخواهید در مورد مسائل برنامه «نود» گفت و گویی چالشی انجام دهید در ضمن در گذشته بارها این اتفاق افتاده که من دیدگاهم را به رسانهای گفتهام اما یا همان خبرنگار و یا سایرین هزاران برداشت سوء از حرف هایم کرده اند که در واقع هیچ سنخیتی با اصل دیدگاهم نداشته است. از این رو فکر میکنم در بسیاری از مواقع پرهیز از مسائل حاشیهای هم بهتر است، هم باعث سلب آرامشم نمیشود.
در نظرسنجی برترینهای صدا و سیما در سال 89 که هفته نامه «سروش» انجام داده، شما به عنوان برترین گزارشگر ورزشی سیما از سوی هنرمندان و منتقد ان انتخاب شده اید ، علاوه بر آن در همین نظرسنجی عنوان ستاره سال 89 را هم از آن خود کرده اید. برای عادل فردوسی که تاکنون کم مود تمجید و ستایش قرارنگرفته این برگزید شدن هنوز میتواند جذاب باشد؟ واقعا حس شما چیست؟
انتخاب من به عنوان بهترین گزارشگر ورزشی سیما در سال 89 از سوی هنرمندان و منتقدان باعث مباهات و خوشحالی بسیار زیاد است. وقتی مردم لطف میکنند و من را به عنوان گزارشگر خوب خود مورد لطف قرار میدهند ارزشمند است، حالا گذشته از لطف مردم، برخی افراد هنرمند، منتقد و در واقع نخبگان به من این رای را میدهند، خب بسیار ارزشمندتر است و این انتخاب واقعا باعث دلگرمی و تشویق بسیاری برایم میشود.