فريده سپاه منصور، بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون متولد سال 1326در تهران داراي ديپلم نقاشي از مدرسه هنرهاي زيبا، تحصيلات خود را در دانشگاه هنرهاي دراماتيك نيمه تمام گذاشت. او همسر هوشنگ توكلي بازيگر و كارگردان است و در اين سالها تمركز خود را بر تئاتر گذاشته است. با اين حال از «آسمان محبوب» به كارگرداني داريوش مهرجويي ميتوان به عنوان آخرين بازي او در سينما نام برد.
او از سختترين خاطره دوران بازيگرياش تعريف ميكند: سال 1369 بود و ما در روستاي ملاده بخش شهميرزاد مشغول فيلمبرداري فيلم سينمايي «آهوي وحشي» به كارگرداني حميدخيرالدين بوديم. صحنهاي بود كه من بهعنوان مادر دو بچه گمشده كه تازه پيدا شده بودند بايد عرض رودخانهاي به ظاهر آرام را طي ميكردم تا به آن سمت رودخانه كه كوهي بود و بچهها از آن به سمت پايين ميآمدند، ميرسيدم. رودخانه به ظاهر آرام بود و خطري من را تهديد نميكرد. در واقع اصلا به ذهنم نميرسيد كه اين رودخانه خطري براي من ايجاد كند!
گروه فيلمبرداري وسط رودخانه دوربين را ثابت كرده بودند و چند نفري براي جلوگيري از فشار آب روي دوربين آن را نگه داشته بودند تا از من در عرض رودخانه نماي لانگ شات بگيرند. پا كه به رودخانه گذاشتم متوجه شدم كف رودخانه، سنگهاي ريز و درشت بسياري وجود دارد ولي باز هم مشكل آنچناني نبود. به حركتم ادامه دادم تا اينكه يكدفعه پايم روي خزهاي رفت و ليز خوردم. تا به خودم آمدم متوجه شدم كه جريان گرداب من را با خود به مسافت خيلي دورتري نسبت به گروه برده است. من با آب پيش ميرفتم و پهلوهايم بشدت به سنگهاي رودخانه ميخورد و سرانجام با تقلاي بسيار خودم را به تكه سنگي رساندم و به خشكي رسيدم. نكته جالب اينجا بود كه پس از اينكه به گروه فيلمبرداري رسيدم هيچ كدام متوجه نشده بودند كه من در حال غرق شدن بودم!
فرداي آن روز كه در حال برگشتن از لوكيشن بوديم، در بين راه به كمر درد و دل درد شديدي دچار شدم كه پس از مراجعه به دكتر متوجه شدم كه به سرما خوردگي و عفونت شديد داخلي مبتلا شدهام و بعد از آن فيلم يك سال در بستر بودم و تا سه سال كمر درد داشتم!
جام جم