تغذیه > توصیهها و آداب- همشهری آنلاین:
یک متخصص تغذیه در خصوص بستهبندی مناسب مواد غذایی، گفت: مواد غذایی باید در بستهبندیهای مناسب نگهداری شود چرا که در غیر این صورت مشکلات فراوانی را به وجود خواهد آورد.
سعیده نهاوندی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فریز کردن مواد غذایی باعث کاهش یا متوقف شدن رشد و فعالیت میکروبی میشود که باید دقت قابل توجهی به این امر داشته باشیم.
وی افزود: در خصوص نگهداری مواد غذایی باید نکاتی را مدنظر داشت از جمله درج تاریخ بر روی بستهبندیها، استفاده از نایلونهای پلاستیکی استاندارد، چینش مناسب در طبقات یخچال و جداسازی مواد غذایی پخته از خام، چرا که در صورت چینش غیرصحیح بین بستهبندیهای مواد غذایی، چسبندگی به وجود آمده که این امر مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
نهاوندی در خصوص اقدامات لازم به جهت توقف فعالیت میکروبی مواد غذایی، تصریح کرد: پس از پخت مواد غذایی، دمای آنها بلافاصله و به سرعت باید پایین آورده شود تا از فساد مواد غذایی و فعالیت میکروبی آنها جلوگیری شود. همچنین مواد غذایی باید در دمای 18 درجه سانتیگراد که برای فریز تعریف شده نگهداری شوند.
رییس اداره نظارت بر مواد غذایی، یادآور شد: عدم رعایت نحوه صحیح چینش مواد غذایی بر روی هم در طبقات یخچال، باعث ایجاد چسبندگی بین نایلونهای پلاستیکی مواد شده که در صورت جداسازی مواد سبب پارگی در بستهبندی مواد غذایی میشود که این اتفاق، پدیدهای به نام سوختگی انجماد را به دنبال دارد که باعث کاهش کیفیت غذا و از بین رفتن ارزش غذایی آن ماده میشود.
نهاوندی در خصوص رفع انجماد از مواد غذایی، تأکید کرد: برای رفع انجماد مواد غذایی سه روش عمده وجود دارد که شامل استفاده از یخچال، استفاده از آب و استفاده از مایکروویو است که روش سوم چندان توصیه نمیشود و مناسبترین روش، یخچال است که در صورت رفع انجماد نامناسب تمام مواد مغذی به صورت محلول از بین میرود.
یک متخصص تغذیه در خصوص بستهبندی مناسب مواد غذایی، گفت: مواد غذایی باید در بستهبندیهای مناسب نگهداری شود چرا که در غیر این صورت مشکلات فراوانی را به وجود خواهد آورد.
سعیده نهاوندی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فریز کردن مواد غذایی باعث کاهش یا متوقف شدن رشد و فعالیت میکروبی میشود که باید دقت قابل توجهی به این امر داشته باشیم.
وی افزود: در خصوص نگهداری مواد غذایی باید نکاتی را مدنظر داشت از جمله درج تاریخ بر روی بستهبندیها، استفاده از نایلونهای پلاستیکی استاندارد، چینش مناسب در طبقات یخچال و جداسازی مواد غذایی پخته از خام، چرا که در صورت چینش غیرصحیح بین بستهبندیهای مواد غذایی، چسبندگی به وجود آمده که این امر مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
نهاوندی در خصوص اقدامات لازم به جهت توقف فعالیت میکروبی مواد غذایی، تصریح کرد: پس از پخت مواد غذایی، دمای آنها بلافاصله و به سرعت باید پایین آورده شود تا از فساد مواد غذایی و فعالیت میکروبی آنها جلوگیری شود. همچنین مواد غذایی باید در دمای 18 درجه سانتیگراد که برای فریز تعریف شده نگهداری شوند.
رییس اداره نظارت بر مواد غذایی، یادآور شد: عدم رعایت نحوه صحیح چینش مواد غذایی بر روی هم در طبقات یخچال، باعث ایجاد چسبندگی بین نایلونهای پلاستیکی مواد شده که در صورت جداسازی مواد سبب پارگی در بستهبندی مواد غذایی میشود که این اتفاق، پدیدهای به نام سوختگی انجماد را به دنبال دارد که باعث کاهش کیفیت غذا و از بین رفتن ارزش غذایی آن ماده میشود.
نهاوندی در خصوص رفع انجماد از مواد غذایی، تأکید کرد: برای رفع انجماد مواد غذایی سه روش عمده وجود دارد که شامل استفاده از یخچال، استفاده از آب و استفاده از مایکروویو است که روش سوم چندان توصیه نمیشود و مناسبترین روش، یخچال است که در صورت رفع انجماد نامناسب تمام مواد مغذی به صورت محلول از بین میرود.