• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فعالیت پلاسمای داغ خورشیدی اندازه‌گیری شد

parisa

متخصص بخش
اولین تصاویر از یک موج رو به بالای گازهای خورشیدی به درون حلقه‌های غیرفعال تاجی توسط تیمی از دانشمندان آمریکایی، انگلیسی و هندی شناسایی شد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا این رویداد، یک گام دیگر در جهت درک بهتر ریشه‌های توفانهای شدید فضایی که قادر به تخریب ارتباطات ماهواره‌ای و آسیب رسانی به شبکه برق زمین بوده، محسوب می‌شود.

این اولین پژوهشی است که به تجسم حرکت گازهای با حرارات یک میلیون درجه سانتیگراد در حلقه‌های تاجی پرداخته است.

تاجهای خورشیدی به ساختارهایی گفته می‌شود که در هر دو انتهای خود ریشه‌دار بوده و از مناطق فعال خورشیدی گسترش یافته‌اند.

مناطق فعال مهد انتشار انرژیهای انفجاری مانند جرقه‌های خورشیدی و تخلیه تاج خورشیدی هستند.

این مشاهدات به دانشمندان در درک آنچه به عنوان یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل در فیزیک مطرح شده یعنی چگونگی داغ شدن ساختارهای خورشیدی و حفظ آن در جو بالای خورشید کمک خواهد کرد.

فعالیت شدید خورشیدی می‌تواند به توفانهای شدید فضایی منجر شود که در ارتباطات ماهواره‌ای اختلال ایجاد کرده و به شبکه انتقال برق در زمین آسیب خواهد زد.

فعالیت خورشیدی به شکل دوره‌ای بوده و طبق پیش‌بینی‌ها دوره بعدی در حدود مه 2013 رخ خواهد داد.

این محققان با استفاده از داده‌های ماهواره هینود توانستند اولین شواهد را از جریان پلاسما با سرعتی در حدود 20 کیلومتر در ثانیه به درون قوسها شناسایی کنند.

آنها پیشنهاد کرده‌اند که جریان رو به بالای گازها می‌تواند در نتیجه گرمایش ضربه‌ای از نوسانات درون انرژی مغناطیسی خورشید باشد.

هلن میسون از دانشگاه کمبریج و از اعضای این تیم گفت: برخی مواقع شار مغناطیسی می‌تواند ظاهر یا غوطه‌ور شده و بر میدان مغناطیسی پوشاننده تاثیر بگذارند. ما بر این باوریم که هنگامی که گرمایش ضربه‌ای از ارتباط مجدد مغناطیسی که در حلقه‌ها یا نزدیک به سطح خورشید رخ می‌دهند، شکل می‌گیرند، پلاسمای خورشیدی به سمت بالا حرکت می‌کند.

این پژوهش در مجله The Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
 
بالا