مواد لازم:
۳۸۰ گرم
باقلای خشک
۳۸۰ گرم
نخود
۲ حبه درشت
سیر کوبیده
یک عدد درشت
پیاز( ریز خرد شده)
۴ عدد بزرگ
پیازچه( ریز خرد شده)
یک عدد( ریز خرد شود)
فلفل سبز قلمی تند
یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر
۳ قاشق غذاخوری
آرد
یک فنجان
جعفری خرد شده
یک قاشق مرباخوری
پودر تخم گشنیز
۵/۱ قاشق مرباخوری
پودر زیره سبز
به اندازه لازم
نمک و فلفل
به اندازه لازم
روغن برای سرخ کردن فلافل
طرز تهیه:
باقلا و نخود را از قبل خیس می کنیم. باقلا و نخودهای خیس خورده را پوست می کنیم و با خردکن برقی به طور کامل خرد می کنیم. سپس سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را اضافه کرده و دوباره له می کنیم تا نرم شود و می گذاریم یک ساعت بماند.
در آخر گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط این مواد بر می داریم و به صورت شامی های گردی در می آوریم. آن گاه در یک سینی می چینیم و می گذاریم یک ربع دیگر بماند. سپس در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود.
توجه:
- باقلا و نخود از شب قبل خیس شود.
- در تهیه این غذا می توان فقط از نخود استفاده کرد که در این صورت مقدار نخود دو برابر می شود.
نکات تغذیه ای :
فلافل یک نوع غذای لبنانی است که برای افراد گیاهخوار غذای مناسبی می باشد. این غذا به علت داشتن
حبوبات به خصوص نخود ، پروتئین را در حد کافی و نیاز بدن تامین می کند.
نخود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک می کند. این نوع فیبر، گلوکز( قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند.
منبع:
وگافود