• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فناوری +PureMotion HD در «لومیا ۹۲۰» نوکیا چگونه عمل می‌کند؟

B a R a N

مدير ارشد تالار
فارنت: حتماً به خاطر دارید که چند روز پیش نوکیا در کنفرانسش در شهر نیویورک پرچم‌دار امسال خودش را با نام لومیا ۹۲۰ و با صفحه نمایش جدید PureMotion HD+ معرفی کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این صفحه نمایش بپردازیم و مزایای آن را مشخص کنیم.
Nokia-Lumia-920-PureMotion-HD+.jpg
پاسخ‌گویی صفحه نمایش صفحه نمایش PureMotion HD+ در واقع از نوع IPS TFT است و نوکیا بهینه سازی های زیادی روی آن انجام داده است که افزایش سرعت پاسخگویی LCD مهم‌ترین آن‌هاست. زمان پاسخگویی در صفحه‌های نمایش به زمانی گفته می شود که طول می‌کشد تا یک پیکسل از سیاه به سفید و سپس دوباره به سیاه تغییر رنگ دهد؛ حال هر چه این زمان کوتاه‌تر باشد بهتر است. اما این زمان باید چه‌قدر کوتاه باشد؟ شاید بگویید صفر میلی‌ثانیه اما این رقم از نظر عملی امکان‌پذیر نیست. بیشتر صفحه‌های نمایش در گجت های مختلف فرکانسی برابر ۶۰ هرتز یعنی ۶۰ بار در ثانیه دارند که اگر هزار میلی‌ثانیه را بر این رقم تقسیم کنیم عدد ۱۶.۷۷ میلی‌ثانیه زمان پاسخ‌گویی را در صفحه‌نمایش های رایج نشان می‌دهد. حالا اگر در انجام یک کار سریع مانند اسکرول کردن، صفحه نمایش پیکسل را تغییر ندهد تاری صفحه ایجاد می‌شود؛ بنابراین در هر مقدار بیشتر از صفر میلی‌ثانیه این عارضه ایجاد می شود اما در زمان‌های کمتر از ده میلی‌ثانیه کاربر کمتر متوجه آن می شود.
PureMotion-Response-Time.jpg
نوکیا با فناوری PureMotion ولتاژ موقتی بالاتری را به پیکسل ها می‌فرستد که باعث می‌شود زمان پاسخگویی به حدود ۹ میلی‌ثانیه کاهش یابد. این فناوری پیش از این در اکثر HDTV هایی که در بازار یافت می‌شود به کار رفته است اما نوکیا برای اولین بار آن را به یک صفحه نمایش موبایلی آورده است. بهبود خوانایی زیر نور آفتاب نوکیا دو سال پیش در گوشی‌هایی مانند C6-01 از یک فناوری جدید در صفحه نمایش با نام ClearBlack استفاده نمود که با یک ***** پولاریزه می‌توانست بازتاب نور از صفحه را کاهش دهد و خوانایی زیر نور آفتاب را بهبود ببخشد. حالا در صفحه نمایش PureMotion لومیا ۹۲۰ این فناوری پیشرفته تر از گذشته شده و این کار را بهتر از پیش انجام می‌دهد.
PureMotion-Sunlight-Legibility.jpg

همچنین یک ویژگی جدید این صفحه نمایش تغییر نور صفحه و کنتراست و تن رنگ در محیط های نوری مختلف است که به صورت کاملاً خودکار و بدون دخالت کاربر صورت می‌گیرد. وضوح صفحه بالاتر صفحه نمایش لومیا ۹۲۰ را نوکیا HD+ می نامد که همانطور که حدس زده اید از بالاتر بودن وضوح و تعداد پیکسل ها نسبت به صفحه نمایش اچ‌دی رایج در دیگر گوشی‌های قدرتمند خبر می‌دهد. اما این اختلاف زیاد نیست؛ وضوحی را که نوکیا HD+ می نامد در حقیقت همان WXGA است که ۱۲۸۰ پیکسل در طول و ۷۶۸ پیکسل در عرض دارد. به این ترتیب ۴۸ پیکسل بیشتر در عرض نسبت صفحه را نیز از ۱۶:۹ به ۱۵:۹ تغییر می‌دهد.
PureMotion-HD+-Resolution.jpg
نوکیا دلیل این تغییر را آسان‌تر شدن کار کردن با گوشی مخصوصاً هنگام لمس قسمت‌های بالایی می‌نامد؛ این نسبت صفحه همچنین برای بازی کردن و وب‌گردی مناسب‌تر است اما برای تماشای فیلم‌ها یک نقطه ضعف محسوب خواهد شد. لمس فوق حساس لمس فوق حساس یا Super Sensitive Touch را پیش از این در مطلبی در فارنت برایتان توضیح داده‌ایم اما به طور خلاصه این صفحه نمایش از طریق امواجی که به سمت انگشت شما ارسال می‌کنند می توانند لمس صفحه توسط دستکش یا ناخن را متوجه شوند. همچنین با استفاده از فناوری Gorilla Glass نگران خش انداختن روی گوشی عزیزتان نیز نخواهید بود.
PureMotion-Super-Sensitive-Touch.jpg

نتیجه گیری نوکیا در لومیا ۹۲۰ با نوآوری های زیادی یکی از بهترین صفحه نمایش ها را برای علاقمندان فراهم کرده است. اما برای اینکه درباره کنتراست و رنگها نظر بدهیم باید تا عرضه رسمی این گوشی منتظر بمانیم؛ آیا نوکیا واقعاً بهترین صفحه نمایش اسمارت فون ها را معرفی کرده است؟
Source: GSMArena
 
بالا