• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فوتبال ایران نیازمند پیروی از اصول علمی

ریحانه69

متخصص بخش فوتبال
فوتبال ایران نیازمند پیروی از اصول علمی








عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی بر علمی شدن فوتبال ایران تاکید کرد.


دکتر علیرضا الهی در گفت و گو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: مدیران فوتبال برای حفظ ثبات مدیریت خود به دنبال طرح ها و اقداماتی هستند که خیلی زود نتیجه بدهد. سیستم ورزش کشور مدیرانی بار آورده که محافظه کار و نتیجه گرا هستند و توجهی به برنامه های دراز مدت و پایدار ندارند.

وی افزود: هر چند آکادمی فوتبال کار خود را در زمینه علمی شدن فوتبال آغاز کرده است، اما برای رسیدن به نتیجه های پایدار در این زمینه به بودجه و حمایت های مالی نیاز است.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: فوتبال پرطرفدارترین رشته ورزشی در کل دنیاست و این به دلیل جذابیت های خاص این ورزش است که باعث شده افراد گاه با منافع مالی و گاه غیر مالی و سیاسی وارد این حیطه شده و دیدگاهی فرا رقابتی هم در آن جریان پیدا کند، به همین علت اگر فوتبال از اصول علمی پیروی نکند در بازار رقابتی عرصه بین المللی موفق نخواهد بود.

الهی به گستردگی علم در همه زمینه ها اشاره و تصریح کرد: علم فوتبال فراتر از بدنسازی و علم تمرین است و همه جنبه های علم ورزش از جمله روان شناسی و فیزیولوژی را هم می توان در فوتبال به کار برد. حتی در بحث های مدیریتی، باشگاه ها، فدراسیون ها و سازمان هایی که به نوعی با فوتبال درگیر هستند همگی باید از اصول علمی پیروی کنند؛ بنابراین تمام زیر مجموعه های رشته علم ورزش قابل کابرد در مقوله فوتبال است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: علمی شدن فوتبال نیازمند یک نظام جامع است و نمی توان یک نهاد خاص مثل فدراسیون، وزارت ورزش یا سازمان لیگ را متولی آن دانست؛ بلکه برای علمی شدن باید همه نهادها و دستگاه های ذی نفعی که اعضای نظام فوتبال هستند به شیوه علمی رفتار کنند. حتی رسانه ها و خبرگزاری هایی که با این رشته ورزشی درگیر هستند هم باید از شیوه های علمی و منطقی پیروی کنند.

وی همچنین به پیشرفت فوتبال در کشورهایی مثل کره جنوبی و ژاپن اشاره کرد و به ایسنا گفت: این کشورها بعد از جام جهانی مشترک شان گام های بزرگی در راستای علمی شدن فوتبال برداشته اند و این امر باعث شد که ورزش ما دربسیاری از زمینه ها از رقیبان آسیایی خود عقب بیفتد و در صورت بی توجهی به معیارهای توسعه علم در فوتبال تا سالها به نقطه ای که این کشورها رسیده اند، دست نخواهیم یافت. رشد علم فوتبال در این کشورها به خاطر برنامه ریزی درست و بلند مدت بوده که حتی با وجود رکود اقتصادی با گرفتن میزبانی مسابقات جام جهانی کمک بزرگی به اقتصاد کشورهای خود کردند.

الهی با اشاره به اینکه در کشور ما هم گام هایی در این زمینه برداشته شده است، اظهار کرد: از زمان ریاست آقای صفایی فراهانی بر فدراسیون فوتبال که آکادمی فوتبال راه اندازی شد به علمی شدن فوتبال توجه شده است و در زمان آقای دادکان هم کارهایی صورت گرفت که البته با دخالت دولت در امور فوتبال و برکناری دادکان آن کارها ناتمام ماند. هم اکنون نیز آکادمی فوتبال گامهای مهمی را در راستای علمی شدن فوتبال برداشته است ولی این فعالیت ها باید با شتاب بیشتر پیگیری شوند. آکادمی فوتبال هم در صورتی می تواند متولی و پیگیر این امر باشد که شعبه های دیگری هم در شهرستان ها داشته باشد و نماینده هایی از این آکادمی در هیئت های ورزشی استان ها حضور داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در پایان درباره مزیت های ورود بخش خصوصی به حیطه علم فوتبال گفت: در لیگ برتر انگلیس کارهای علمی و تحقیقاتی در زمینه درآمدزایی، اسپانسرینگ و هواداران را شرکت های پژوهشی بخش خصوصی به صورت جامع و سازمان یافته انجام می دهند. اگر یک باشگاه در یک سال فقط ۵۰ درصد پولی که به یکی از بازیکنان پرداخت می‌کند را به حمایت از پایان نامه ها و طرح های پژوهشی اختصاص دهد تحول بزرگی در علمی شدن فوتبال اتفاق خواهد افتاد.

ایسنا
 
بالا