• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

فیزیک صفحه‌ها‌ی تماسی

parisa

متخصص بخش
فیزیک صفحه‌ها‌ی تماسی

3c4edd77-650e-4ae4-9391-eccea5ded909.gif
3c4edd77_650e_4ae4_9391_eccea5ded909.gif

در صفحۀ تماسی تلفن همراه یا یک دستگاه پخش MP3 ، یک ابزار پزشکی، یا یک تبلت (که در این جا نشان داده شده است) از فیزیک خازن‌ها استفاده می‌شود. دو لایۀ ‌موازی از نوارها‌ی نازک رسانای شفاف نظیر اکسید ایندیم قلع پشت صفحه قرار دارند. ولتاژی بین این دو لایه برقرار می‌شود. نوارهای موجود در یک لایه به طور عمود بر نوارهای لایه‌ی دیگر سمت‌دهی شده‌اند، نقطه‌هایی که در آن‌ها این نوارها همپوشانی دارند به‌صورت شبکه‌ای از خازن‌ها عمل می‌کنند. هنگامی که انگشت خود را (که رساناست) به یکی از نقطه‌های روی صفحه نزدیک می‌کنید، انگشت شما و لایۀ رسانای جلویی مانند خازن دومی عمل می‌کند که در آن نقطه به‌صورت متوالی بسته شده است. مدار متصل به لایه‌های رسانا مکان تغییر ظرفیت و در نتیجه جایی را که شما صفحه را لمس کرده‌اید تشخیص می‌دهد. مرجع: فیزیک دانشگاهی جلد دوم
 
آخرین ویرایش:

B a R a N

مدير ارشد تالار
Capture.JPG

ببخشید میشه دوباره عکس رو اپلود کنید :گل:
چون این طوری دیده میشه

(این متن رو پاک کنیدبعد)
[MENTION=15374]parisa[/MENTION]
 

parisa

متخصص بخش
مشاهده پیوست 46882

ببخشید میشه دوباره عکس رو اپلود کنید :گل:
چون این طوری دیده میشه

(این متن رو پاک کنیدبعد)
@parisa

سلام
ممنون ازدقت نظرتون
هی میگن عکس وپیوست کنین ولی کو گوش شنوا:)
اون عکس ازسایت اصلی حذف شده بود عکسی که درارتباط با همین موضوع بود انتخاب کردم وپستمو ویرایش کردم
 

parisa

متخصص بخش
صفحات لمسي بر پايه تکنولوژِي مادون قرمز: [FONT=Vazir, times, serif]اين تکنولوژي بعلت گراني بيش از اندازه نسبت به سايرين بسيار کمياب تر است و اصولا نشان آن ها را تنها در اجزاي لمسي همانند کليدهاي لمسي مي توان پيدا کرد و تقريبا نمونه اي وجود ندارد که از اين فناوري در ساخت صفحه نمايش استفاده کند. دو شيوه ساخت در اين فناوري عبارتند از سنسور حرارتي و حس گر نوري که از بنيان با يکديگر متفاوتند. در تکنولوژي حرارتي مبناي حس شدن کليدها ميزان حرارتي ست که جسم برقرار کننده تماس(مانند انگشت دست) توليد مي کند که از همين ابتدا بزرگترين مشکل اينگونه کليدها مشخص مي شود بطوريکه اگر با دست سرد اينگونه کليدها را بفشاريد اتفاق خاصي نمي افتد. دومين شيوه اجراي اين فناوري يعني حس گر نوري که تنها نمونه حال حاضر آن را در محصولي تحت نام N2 از شرکت Neonode مي توان پيدا کرد بر اين مبنا عمل مي کند که در محل تماس سنسوري قرار گرفته است که دائما در حال ارسال اشعه مادون قرمز که براي چشم انسان قابل رويت نيست بوده و بدين ترتيب با حس کردن اين قسمت توسط هر شي ء دلخواه بدليل قطع شدن ارسال موج (چيز شبيه دزدگيرهاي نوري که در فيلم هاي پليسي ديده مي شود)، دستگاه متوجه تماس مي گردد. اين روش همانطور که مي توانيد حدس بزنيد گرانترين نوع اجراي فناوري لمسي بوده و به همين علت بسيار به ندرت استفاده مي شود. بزرگترين حسن اين روش در عمر بالاي آن(عملا بيش از هفت سال) و عدم تاثير در روشناي صفحه نمايش است و مشکلات پيش روي آن بجز عدم امکان لمس بيش از يک نقطه در يک زمان، تاثير پذيري و کاهش کيفيت آن در نور شديد مي باشد.
 
بالا