• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

قبرس

Nicol

متخصص بخش گردشگری


جمهوری قبرس کشوری جزیره‌ای است ،در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش ترک‌نشین و یونانی‌نشین تقسیم می‌شود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانی‌ها ارتودوکس و ترک‌ها مسلمان هستند.

تاریخ
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.

تقسیمات کشوری
قبرس شامل 6 بخش زير مي باشد: نيكوزيا(پايتخت) . فاماگوستا. ليماسول. پافوس. لارنكا. كايرنيا.

اقتصاد
اقتصاد جزيره قبرس از آغاز استقلال مبتني بر سيستم بازار آزاد بوده است. صادرات عمده ي قبرس شامل : محصولات كشاورزي(گندم . جو . سيب زميني. ومركبات). ميوه هاي مختلف تنباكو . محصولات صنعتي . انواع البسه . كفش و صنايع دستي بوده است . واردات عمده نيز شامل :مواد خوراكي . دام زنده. نفت ومحصولات شيميايي ميباشد.

مردم
بر طبق آمار سازمان سی.آی.ای در سال ۲۰۰۱ مردم قبرس ۷۷٪ یونانی تبار ٬ ۱۸٪ ترک‌تبار و ۵٪ نیز از سایر نژادها هستند.

فرهنگ
قسمت شمالي قبرس فرهنكي برگرفته از تركيه و جنوبي آن بر گرفته از يونان است.

 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

جغرافیا
قبرس دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل است. حدود ۱۲٪ زمین‌های آن زیر کشت بوده و در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم، زیتون و جو به عمل می‌آید. پرورش گوسفند، بز و خوک نیز رایج است. صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی می‌باشد. توریسم، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب می‌شود.

جاذبه‌های گردشگری
اماکن تاریخی در اطراف جزیره پراکنده است بعضی از آثار تاریخی از زمان روم باستان باقی مانده اند خطوط ساحلی این جزیره برای تفریح زیبا هستند.
قبرس جزیره ای است در دریای مدیترانه كه دو تیره یونانی و ترک در آن زندگی می کنند . قبرس دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل است.
قبرس در شرق دریای مدیترانه با سواحل زیبا و بیش از 300 روز آفتاب کامل در طول سال است. پایتخت آن شهر نیکوزیا و سایر شهرهای مهم آن لیماسول، لارنکا، پفوس و فاماگوستا هستند.
مردم قبرس از نظر درآمدی با 21 هزار بورو درآمد سرانه ملی در رده 58 دنیا قرار دارند و همچنین نرخ بیکاری در این کشور در سال 2009 کمتر از 3.6% بوده که در بین 30 کشور اول دنیا شناخته می شود.
قبرس شمالی در سال 1974 توسط دولت ترکیه اشغال شده و در حال حاضر توسط اتحادیه اروپا به رسمیت شناخته نمی شود. خرید ملک در این بخش با توجه به عدم اطمینان از صحت مالکیت واقعی توسط اتحادیه اروپا و وکلای بین المللی توصیه نمی گردد. به همین دلیل قیمت ها در قبرس شمالی گاهی تا 5 برابر از قبرس جنوبی کمتر هستند.
ویژگی های جغرافیایی طبیعی و جمعیتی
قبرس جزیره ای كوچك و توریستی است كه سواحل بكر، زیبا و رؤیایی، با مناطق پوشیده از سروهای سر به فلك كشیده و جنگل های كاج با زیبایی بی نظیر خود همیشه برای جهانگردان جذاب بوده است. جزیره ی قبرس با وسعت ۹۱۲۵ كیلومتر مربع در شمال شرقی مدیترانه از نظر مساحت سومین جزیره ی بزرگ در دریای مدیترانه بعد از جزایر سیسیل و ساردینا محسوب می شود. این كشور در حدفاصل ۳۸۰ كیلومتری شمال مصر، ۱۰۵ كیلومتری غرب سوریه و ۷۵ كیلومتری جنوب تركیه واقع شده است، با كشور یونان ۸۰۰ كیلومتر فاصله دارد و نزدیكترین جزایر یونانی كارپاتوس و رودوس در ۳۸۰ كیلومتری غرب این جزیره واقع هستند، این كشور از لحاظ طبیعی به چند منطقه رشته كوه های جنوب و جنوب غربی ترودوس، رشته كوه های شمالی كارینا و جلگه ی مركزی سالوریا تقسیم می شود كه مناظر زیبایی را خلق كرده است، درجه حرارت هوا در این جزیره از حداقل ۱۲ الی ۱۳ درجه تا حداكثر ۲۴ درجه (روزها) متغیر است و آب و هوای مطلوب مدیترانه ای را فراهم می آورد، مساحت كم جزیره ی قبرس امكان بازدید از تمامی قسمت های آن را ظرف چند روز به گردشگران می دهد، حكومت این كشور پادشاهی و واحد پول آن پاند قبرس است، قبرس به عنوان سومین جزیره ی بزرگ دریای مدیترانه دارای جمعیت حدود ۷۰۷ هزار می باشد كه ۸۰ درصد آن را یونانی ها، شامل مسیحیان ارتدوكس ارامنه مارونی ها، كاتولیك ها و یهودی ها تشكیل می دهند، البته منابع، درصد جمعیت یونانی نژاد را ۷۴ درصد و جمعیت ترك نژاد قبرس را ۲۶ درصد اعلام نموده اند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

یونانی ها و ترك ها دو جامعه در دل قبرس:
این كشور از نظر نژادی به دو گروه عمده ی یونانی نژاد و ترك نژاد تقسیم می شود، یونانی ها شامل مسیحیان، ارتدوكس، كاتولیك ارامنه، مارونی ها و یهودیان ۸۰ درصد كل جمعیت و ترك نژادهای مسلمان قبرس نزدیك به ۲۰ درصد كل جمعیت را تشكیل می دهند، از حدود ۳۰۰۰ سال قبل كه یونانی ها برای اولین بار وارد جزیره قبرس شدند تا به امروز، همبستگی و علایق بین مردم قبرس و یونان و اختلاط عمیق بین مذاهب قبرس و یونان ادامه دارد و تحولات متعددی كه در این جزیره رخ داده نتوانسته است این پیوند مستحكم فرهنگی و مذهبی را بین دو جامعه ی قبرس و یونان كاهش دهد یا آن را متزلزل نماید.

زبان و خط
طبق مواد یك تا سه قانون اساسی ۱۹۶۰ زبان و خط رسمی قبرس، یونانی و تركی می باشد و هركدام از یونانی و ترك نژادهای ساكن آن آزادی كامل جهت به كار بردن زبان خود را دارد، لازم به ذكر است كه زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم در هر دو جامعه دارای كاربردهای عملی فراوان است.

توریست
به طور كلی به علت وجود آب و هوای سالم و طبیعت زیبای قبرس از زمان های دور مردم بسیاری جهت گذراندن تعطیلات به قبرس مسافرت می نمودند، از زمان اعلام استقلال این كشور در سال ۱۹۶۰، صنعت توریسم رشد و توسعه ی چشمگیری یافت و در حال حاضر نیز به عنوان یكی از مهمترین بخشهای درآمدزای اقتصادی قبرس مطرح است.

سواحل و جنگل های توریستی
از مناطق جغرافیایی مهم قبرس می توان به نیكوزیا (پایتخت) Nicosia، لارناكا (Larnaca)، لیماسول (Limassol) و ترودوس (Trodos) اشاره كرد كه منطقه ترودوس جنگلی، نیكوزیا بودن دریا و لیماسول، لارناكا و پانوس ساحلی می باشد، منطقه ی پافوس به الهه ی عشق و زیبایی معروف است.
این سه شهر بندری در جنوب شرقی قبرس قرار دارند كه از لحاظ صنعت گردشگری توسعه ی بیشتری یافته اند، البته در تمام قسمت های ساحلی، تجهیزات هتل و انواع جاذبه های توریستی اعم از رستوران ها، تریاها و سایر مراكز تفریحی برای تمام سنین وجود دارد و دولت كنترل شدیدی بر هتل ها و خدمات توریستی دارد. بهترین ماه ها برای جذب توریست از اوایل آوریل تا اكتبر است، اما به دلیل شرایط آب و هوایی متفاوت در فصل های مختلف، بسیاری از توریست ها، زمستان ها به این كشور سفر می كنند، طوری كه یك توریست قادر است صبح را در كوه های ترودوس به ورزش اسكی بپردازد و بعد از ظهر پس از طی مسافتی ۴۵ دقیقه ای در دریا شنا كند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری

بنادر و شهرهای مهم توریستی قبرس
نیكوزیا (Nicosia): پایتخت قبرس است و ۳ دروازه ی اصلی دارد و با دو حكومت اداره می شود، از مناطق دیدنی آن می توان به مقر حكومت اسقف ماكاریوس، كلیسای قدیمی شهر، خط سبز بین بخش ترك و یونانی نشین شهر و دروازه های باستانی فاماگوستا اشاره كرد.
لارناكا (Larnaca): این شهر ساحلی (واقع در قسمت جنوبی قبرس) با شهرك آیاناپا از تفریحی ترین نقاط قبرس از سمت شرق ۳۰ درجه فاصله و فرودگاه بین المللی قبرس در این شهر قرار دارد، از جمله سواحل توریستی آن می توان به ساحل مكنزی و ساحل دكلیا اشاره كرد. همچنین دهكده ی سنتی Lafkara، مسجد Sulton Tekesihalla و كلیسای Agio Lazarios از دیگر نقاط شهری لارناكا هستند كه جذابیت های دیدنی بسیاری دارند.
پافوس: آثار باستانی، موزه ها و كلیساها و مناطق دیدنی بسیاری در این قسمت وجود دارد كه از مهمترین آن معبد آفرودیت به معنی الهه عشق و زیبایی می باشد.
لیماسول (Limassol): یكی از مناطق ساحلی و زیبای قبرس جنوبی است كه در فوریه مراسم خاصی مانند رقص و آواز و آتش بازی در میدان شهر انجام می شود و در سایر فصول شاهد فستیوال هفتگی و كارناوال های مختلف است، همچنین می توان به منطقه ی آیاناپا به عنوان یكی از مراكز كاملاً تفریحی قبرس اشاره كرد كه در آن جاذبه های توریستی شهر، بازی در آب همراه با بازی های آبی وجود دارد، شهر باستانی سالامیس از دیگر مناطق دیدنی این جزیره محسوب می شود.

غذاهای سنتی و معروف قبرس
از معروف ترین غذاهای قبرس می توان به نوعی كباب اشاره كرد كه در آن گوشت با انواع سبزیجات مثل پیاز، جعفری، گوجه فرنگی پخته به همراه نان به صورت ساندویچ سرو می شود و سوولاكی نام دارد.
موساگا یكی دیگر از غذاهای معروف قبرس است كه با بادمجان تهیه می شود، به این ترتیب كه بادمجان را در ظرف چیده و روی آن با نعناع و انواع سبزی جات به همراه گوشت چرخ كرده می پوشانند و روی آن خامه می ریزند و در فر می گذارند، ناگفته نماند كه در قبرس غذاهای مشابه غذاهای ایرانی مثل دلمه كه قبرسی ها به آن دلما می گویند نیز طبخ می شود.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
flickr-1498202529-image.jpg
 
بالا