• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

قرقیزستان

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جمهوری قرقیزستان،(Киргизия, Кыргызстан) معروف به قرقیزستان، کشوری است در آسیای مرکزی. پایتخت آن بیشکک است. واژهٔ قرقیزستان از دو بخش "قرقیز" و "ستان" تشکیل شده است، که به معنای "سرزمین قرقیز‌ها" است.

قرقیزستان در قلب آسیا واقع شده، و در سال 1991 از شوروی استقلال یافت. كشوری كوهستانی است و اقتصاد آن بر پایه كشاورزی بنا نهاده شده است. اما در سالهای اتحاد باشوروی، به تدریج رو به صنعتی شدن نهاد و هم اكنون تولید كننده عمده ماشین آلات صنعتی و برقی می باشد. تولید قهوه ـ نیشكر ـ تنباكو ـ كتان و فسفات، برای اقتصاد این كشور اهمیت فراوانی دارد. ازمعادن وذخایرطبیعی قرقیزستان، می توان از زغال سنگ ـ مس و آنتیموان نام برد.

نمایه

جمهوری قرقیزستان با ۱۹۸۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت در قسمت شمال شرقی آسیای مرکزی واقع شده‌است. این کشور در شرق و جنوب شرقی با چین، در شمال با قزاقستان و در جنوب با تاجیکستان و از غرب با جمهوری ازبکستان همسایه و هم مرز است.
رشته کوه تیئن شان

جمعیت این کشور ۵ میلیون و پایتخت آن شهر بیشکک است که جمعیت پایتخت ۲/۱ میلیون نفر می‌باشد.

این کشور شامل ۷ استان بنامهای چوی ، ایسیق کول ، نازین ، تالاس ، باتکن ، اوش و جلال آباد است . زبان اصلی مردم روسی و قرقیزی ، مذهب آنان اسلام، ۷۵ درصد مردم مسلمان و ۲۰ درصد آنان مسیحی و ۵ درصد آنان پیرو سایر ادیان می‌باشند.

به لحاظ موقعیت آب و هوایی، این کشور دارای آب و هوای معتدل کوهستانی، بهار و تابستان معتدل و زمستانی سرد است.

تاریخ

نوشتار اصلی: تاریخ قرقیزستان ریشه‌های فرهنگی قرقیزها را در بخشهای بالایی رودینی سی(سیبری) پیدا کرده اند.بنظر می‌رسد آنان در قرن دهم میلادی، به جایی که اکنون قرقیزستان نام دارد،مهاجرت کرده اند.ترکان سلجوقی و مغولها تاثیر زیادی بر فرهنگ این منطقه گذاشته اند. قرقیزها اسلام را از سلجوقیان و اسب سواری ماهرانه را از مغولها یاد گرفتند.هنوز هم سوارکاران چابکی در این کشور یافت می‌شود.

در اوایل سدهٔ ۱۹ میلادی، قرقیزستان تحت حکومت خانات خوقند (کاکند) درآمد. در سال ۱۸۷۶ قرقیزستان به امپراتوری روسیه ضمیمه شد.

پس از انقلاب اکتبر، در سال ۱۹۲۶، جمهوری قرقیزستان (جزئی از اتحاد جماهیر شوروی) تشکیل شد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در سال ۱۹۹۱، قرقیزستان به استقلال دست یافت.

سیاست

تا پیروزی کمونیستها در شوروی سابق ، قرقیزستان بخشی از ترکستان روسیه بود . سپس در سال ۱۹۲۶ میلادی ، یکی از جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی شد . قرقیزستان پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ ، مستقل شد و عسگر آقایف ، رهبر حزب کمونیست قرقیزستان ، به ریاست جمهوری این کشور رسید ، آقایف از آغاز استقلال این کشور تا سال ۲۰۰۵ میلادی قدرت را بدست داشت و می خواست تا پایان عمر در مقام ریاست جمهوری باشد.از این رو ، مردم پایتخت شورش کردند و به کاخ ریاست جمهوری و مجلس هجوم آوردند . به این ترتیب ، عسگر آقایف به روسیه پناهنده شد و قورمان بیک باقیف به جای او به ریاست جمهوری رسی

تقسیمات کشوری

قرقیزستان دارای ۷ استان است این کشور شامل ۷ استان (ولایت) بنامهای چوی ، ایسیق کول، نازین، تالاس، باتکن، اوش و جلال آباد است. (شهر بیشکک به‌طور مستقل اداره می‌شود) :

زبان اصلی مردم روسی و قرقیزی، مذهب آنان اسلام، ۷۵ درصد مردم مسلمان و ۲۰ درصد آنان مسیحی و ۵ درصد آنان پیرو سایر ادیان می‌باشند.

جغرافیا

قرقیزستان با چین ، تاجیکستان ، ازبکستان و قزاقستان همسایه‌است . قرقیزستان ۱۹۸،۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۵،۱۴۶،۰۰۰ تن جمعیت دارد (منبع: آمار سیا).
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اطلاعاتی در مورد قرقیزستان ( Kyrgyzstan )

پایتخت: بیشکک (فرونزه سابق )
زبان رسمی: قرقیزی (53%) ، روسی (21%) ، ازبکی (13%) ، اوکراینی (3%)
نوع حکومت: جمهوری
واحد پول: سوم قرقیزستان(kyrghzstani som)...


k71.jpg
مذهب: اکثریت اسلام سنی ، ارتودوکس روسی
امید طول عمر: 62سال
رشد سالانه جمعیت: 1.24 درصد (July 2004 est.)
جمعیت: 5,081,429 نفر (July 2004 est.)

جغرافیای کشور قرقیزستان
بیشتر خاک قرقیزستان در کوه های تین شان قرار دارد . زمینهای کم ارتفاع محدود – شامل دره‌ی چو و بخشی از دره‌ی فرگانا – اکثر جمعیت را در بر دارد .  رودهای مهم : سریدژاز ، نارین .  بلندترین نقطه : پیک پوبدی ، 7439 متر .  آب و هوا : ترکیب ارتفاع و موقعیت این کشور در درون قاره‌ی آسیا موجب آب و هوایی بسیار متنوع است . بارندگی در بسیاری از مناطق کم است .

شهرهای مهم: اوش, پرژِواسک,
مساحت: 198,500 کیلومتر مربع
خط ساحلی: خط ساحلی ندارد
مختصات جغرافیایی: 41 درجه شمالی و75 درجه شرقی

حکومت
250 عضو مجمع قانونگذاری و رئیس جمهور با رأی تمامی افراد بالغ برای چهار سال انتخاب می شوند . قرار است قانون اساسی جدیدی تدوین گردد.  احزاب عمده‌ی سیاسی عبارتند از : • جنبش دموکراتیک قرقیزستان • جناح دموکراتیک قرقیز • حزب وحدت ملی .
عضویت: سازمان ملل متحد ، کنفرانس امنیت و همکاری در اروپا ، جامعه‌ی کشورهای مستقل مشترک المنافع .

تاریخ معاصر
قرقیزها – از اقوام ترک – تا پس از ضمیمه شدن این منطقه به روسیه در 1850 استقلال خود را حفظ کردند . مخالفت با روسها – که بیشتر زمینهای خوب را می گرفتند – به صورت شورش بزرگی در 1916 و ادامه‌ی فعالیت چریکی پس از انقلاب روسیه تجلی کرد . در 1926 جمهوری قرقیزی برپا شد و در 1936 به صورت یکی از جمهوریهای کامل اتحاد شوروی در آمد . پس از کودتای نافرجام کمونیستهای تندرو (سپتامبر 1991) ، قرقیزستان اعلام استقلال کرد و در زمان انحلال شوروی (دسامبر 1991) از سوی جامعه‌ی بین المللی به رسمیت شناخته شد .

دفاع
کل نیروهای مسلح : این آمار موجود نیست . اکثر نیروهایی که در قرقیزستان مستقرند بخشی از نیروهای مسلح جامعه‌ی کشورهای مستقل مشترک المنافع را تشکیل می دهند .

آموزش
میزان با سوادی : این آمار موجود نیست . سنین تحصیل اجباری :‌7 تا 17 سال . تعداد دانشگاه :‌ 1 دانگاه و 1 پلی تکنیک .

اقتصاد
بخش کشاورزی در زیر سلطه‌ی مزارع بزرگ اشتراکی است که در کشت محصولات علوفه ای برای گوسفند و بز ، و پنبه از طریق آبیاری تخصص دارند . منابع طبیعی شامل زغال سنگ ، سرب ، روی و توان بالقوه‌ی فراوان برای تولید نیروی هیدروالکتریک است . صنایع سبک و فرآوری غذایی در حال توسعه است ولی اقتصاد این کشور همچنان تحت برنامه ریزی متمرکز است .
 
بالا