ahmadfononi
معاونت انجمن
كارگردان بخش دوم فيلم طهران تهران گفت: سينماي شهري ايران مخاطبان بسياري دارد اما اين نوع آثار تعريف دقيقي نداشته و به اصطلاح آدرس ندارند.
به گزارش ايرنا،روابط عمومي جشنواره فيلم شهر روز سه شنبه اعلام كرد:'مهدي كرم پور' در نخستين نشست تخصصي فيلمسازي بخش دانشجويي اين جشنواره با موضوع'سينما، شهر و شهروند'در دانشگاه سوره افزود: سينما يك زبان رسانه اي است، مفهوم سينما نوعي ارتباط برقرار كردن انسان با انسان هاي ديگر است .
كارگردان فيلم 'چه كسي امير را كشت؟' تاكيد كرد: تمدن شوش به عنوان نخستين تمدن شهري در جهان مطرح است و ويژگي هاي يك شهر را داشته است با اين حال شهر به معناي كنوني از غرب شكل گرفته است.
كارگردان فيلم 'طهران تهران' ادامه داد: يكي از دستاوردهاي مدرنيته براي انسان ها هنر هفتم يا 'سينما' بود كه بعد از به وجود آمدن در آمريكا، آرام آرام به كشورهاي ديگر هم راه يافت.
كرم پور يادآورشد: فيلم شهري ، اثري است كه درباره شهر ساخته شود و بتواند تمام ويژگي ها، مختصات و روابط شهروندي را نشان دهد.
به گفته اين كارگردان، سينما سينماي شهري در ايران به رغم كمرنگي اخلاق شهرنشيني و وجود اخلاق قبيله اي ، طرفداران زيادي براي خود دست و پا كرده است .
كرم پور با يادآوري اينكه در اكثر فيلم هايي كه در ايران ساخته مي شود از شهر يك تابو مي سازند،افزود: در دهه هاي 50و 60 در فيلم هاي برخي سينماگران ايراني و حتي در فيلم هاي اخلاقي و آموزشي كه در كشور ساخته مي شد، شهر را نمادي از گناه و خشونت نشان مي دادند.
وي ادامه داد: يكي از مشكلاتي كه در ايران وجود دارد فقدان طرح جامع شهري است كه مانع از نمايش جلوه ها و اشكال مناسب شهري در فيلم ها شده است.
كرم پور با يادآوري اينكه هر شهري دو لايه دارد، تصريح كرد: يك رويه ظاهري و رسمي است كه در بيلبوردها ديده مي شود و ديگري لايه غيررسمي و بعد فرهنگي است كه فيلمسازان سراغش مي روند و هويت فرهنگي يك جامعه را از آن بيرون مي كشد.
وي با يادآوري اينكه سينماي شهري ايران آدرس ندارد،گفت: هيچ فيلمي تاكنون در سينماي ايران نشان داده نشده است كه در آن نشاني و آدرس وجود داشته باشد .
بخش دانشجويي جشنواره فيلم شهر از 18 الي 21 ارديبهشت ماه در دانشگاههاي تهران، الزهرا، سوره، هنر و دانشكده صداوسيماي تهران و قم برپاست.
هيات انتخاب از ميان 426 اثر متقاضي شركت در بخش دانشجويي جشنواره فيلم شهر، 41 فيلم داستاني ، 18 اثر مستند و 8 فيلم انيميشني را براي حضور در بخش مسابقه برگزيد.
چهارمين جشنواره فيلم شهر با رويكرد شهري انساني براي انسان شهري از 18 تا 31 ارديبهشت ماه در استان هاي تهران و گيلان برگزار مي شود.