يك تيم بينالمللي از دانشمندان موفق به شناسايي بزرگترين و سريعترين ستاره ثبت شده تاكنون شدهاند كه با سرعت 600 كيلومتر در ثانيه در خط استواي خود به دور محورش ميچرخد.
به گفته دانشمندان اين سرعت چرخش به قدري زياد است كه اين ستاره به دليل نيروهاي گريز از مرکز نزديك به انفجار است.
اين يافتهها توسط اخترفيزيكدانان آمريكايي از رصدخانهاي در شيلي انجام شده كه در آن يك پژوهش براي شناسايي سنگينترين و درخشانترين ستارگان در سحابي رطيل در حال انجام است.
سحابي رطيل، محدودهاي از يك منطقه شکلگيري ستارگان در كهكشان ابر ماژلاني بزرگ در فاصله 160 هزار سال نوري از زمين است.
اين ستاره كه VFTS 102 نام دارد، بسيار داغ و درخشان بوده و 100 هزار برابر درخشندهتر از خورشيد است.به گفته اين تيم تحقيقاتي، اين ستاره از گذشتهاي خشن برخوردار بوده و از سيستم دو ستارهيي در پي انفجار ستاره ديگر به فضا پرتاب شده است.اين رصدها در تلسكوپ بسيار بزرگ رصدخانه جنوب اروپا در شيلي انجام شده است.
به گفته دانشمندان، ستارهها در پي يك رقص كيهاني با ستارهاي ديگر و در فاصله بسيار نزديك كه منجر به خالي كردن گاز توسط نيروي گرانش از سطح آن ميشود، به اين چرخش سريع ميرسند. اين گاز بر روي ستاره ديگر فرود آمده و جرم و سرعت آنرا افزايش ميدهد.
اين ستاره نه تنها به دليل سرعت بالاي آن، بلكه به دليل دور شدن آن از ستارگان ديگر با سرعتي در حدود 30 كيلومتر در ثانيه، غيرمعمول به شمار ميرود.اين ستاره در نزديكي يك تپاختر و باقيمانده يك ابرنواختر قرار گرفته كه شبيه به يك سياره قرمز ديده ميشود.
منبع:خبرگزاری ایسنا