• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

كمك‌هاي اوليه/مسموميت‌ غذايي

sasan

Banned
اين‌ نوع‌ مسمويت‌ معمولاً در اثر مصرف‌ غذا يا نوشيدني‌ آلوده‌ به‌ باكتري‌ها يا ويروس‌ها ايجاد مي‌شود. برخي‌ از مسموميت‌هاي‌ غذايي‌، ناشي‌ از سموم‌ حاصل‌ از باكتري‌هاي‌ موجود در غذا است‌. سالمندان‌ يا باكتري‌هاي‌ گروه‌ اشرشيا كولي‌ كه‌ عمدتاً در گوشت‌ يافت‌ مي‌شوند، علل‌ شايع‌ مسموميت‌ غذايي‌ به‌ شمار مي‌روند. علايم‌ ممكن‌ است‌ به‌ سرعت‌ (ظرف‌ چند ساعت‌) ايجاد شود يا حتي‌ تا يك‌ يا چند روز پس‌ از خوردن‌ غذاي‌ آلوده‌ ايجاد شود.
مسموميت‌ با غذاي‌ سمي‌ غالباً در اثر سموم‌ توليد شده‌ به‌ وسيله‌ باكتري‌هاي‌ گروه‌ استافيلوكوك‌ ايجاد مي‌شود. علايم‌ معمولاً سريع‌ ايجاد مي‌شود و ممكن‌ است‌ در عرض‌ ۶-۲ ساعت‌ پس‌ از خوردن‌ غذاي‌ آلوده‌ ظاهر شود.
يكي‌ از خطرات‌ مسموميت‌ غذايي‌، از دست‌ داد مايعات‌ بدن‌ است‌. كاهش‌ آب‌ بدن‌ در اثر از دست‌ دادن‌ اين‌ مايعات‌، در صورتي‌ كه‌ به‌ سرعت‌ و به‌ قدر كافي‌ جايگزين‌ نشود، مي‌تواند خطرناك‌ باشد. كم‌ آبي‌ به‌ ويژه‌ در افراد بسيار خردسال‌ يا بسيار سالمند خطرناك‌ است‌ و در برخي‌ موارد، ممكن‌ است‌ نياز به‌ درمان‌ در بيمارستان‌ وجود داشته‌ باشد.

تشخيص
ممكن است موارد زير وجود داشته باشد:
- تهوع، استفراغ
- دردهاي شكم به صورت گرفتگي عضلاني
- اسهال (امكان وجود رگه‌هاي خوني)
- سردرد يا تب
- نشانه‌هاي شوك
- اختلال هوشياري

مباحث‌ زير را هم‌ ببينيد:
شوك‌ ، استفراغ‌ و اسهال.‌



اهداف‌
۱) فرد مسموم‌ را تشويق‌ كنيد تا استراحت‌ كند
۲)به‌ فرد مسموم‌ مايعات‌ رقيق‌ فراوان‌ بدهيد تا بنوشد.
۳) در صورت‌ لزوم‌ كمك‌ طبي‌ رافراهم‌ كنيد.

۴) به‌ فرد مسموم‌ توصيه‌ كنيد تا دراز بكشد و استراحت‌ كند.

۵) به او يك‌ كاسه‌ نيز بدهيد تا درصورت‌ استفراغ‌ كردن‌ از آن‌ استفاده‌ كند.


هشدار!
اگر وضعيت‌ فردمسموم‌ بدتر شد، با مركز اورژانس‌ تماس‌ بگيريد و آمبولانس‌ درخواست‌ كنيد.
 
بالا