• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

لاله اسکنـدری و ساسان فیـروزی دو روز بعد از ازدواج

ناهید

متخصص بخش

دور از هیاهوی بازیگری، لاله و ساسان یک زندگی تازه را ساخته‌اند. خوب و با برنامه‌ریزی و حساب‌شده. این سرنوشت دختری است که یکی از بازیگران باشخصیت سینمای‌ماست. بازیگری که وقتی بازی نمی‌کند هم تلاش می‌کند تاثیر اجتماعی یک هنرمند را داشته باشد.

خانم اسکندری دوربین کوچک علی زارع را می‌دید و او را دست می‌انداخت. هرچه باشد او گرافیک خوانده و بعد کاشی‌کاری و طراحی با موزاییک را آموخته و عکاسی هم یکی از علایق اوست. با این وصف بی‌دلیل نیست که به یک مهندس خوب مهربان که او هم به نوعی در کار هنرهای تجسمی فعالیت دارد، علاقه‌مند شده باشد. ما با آقای داماد دو روز بعد از مراسم ازدواج در محل قرار مصاحبه آشنا شدیم؛ ساسان فیروزی.

دور از هیاهوی بازیگری، لاله و ساسان یک زندگی تازه را ساخته‌اند. خوب و با برنامه‌ریزی و حساب‌شده. این سرنوشت دختری است که یکی از بازیگران باشخصیت سینمای‌ماست. بازیگری که وقتی بازی نمی‌کند هم تلاش می‌کند تاثیر اجتماعی یک هنرمند را داشته باشد و بنابراین اتوبان‌های شهر سیمانی ما را زیبا می‌کند و وقتی هم که ازدواج می‌کند، دور از هیاهو و جاذبه‌های دنیای بازیگری و شهرت، به ندای دل و عقلش گوش می‌کند و تحصیلات و شخصیت و جایگاه اجتماعی شریک زندگی‌اش را هم مدنظر می‌گیرد.
لاله و ساسان در کارت دعوت عروســی‌شان نوشته بودند: «ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید/ هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند». دعایشان کنید که برسند به آن مقصد عالی که شایستگی‌اش را دارند.

در تبریز بود که یک دل نه صد دل...

از داماد پرسیدیم: خانم اسکندري معروفند که خارج از حوزه بازيگري کارهاي زيادي انجام دادند، هم در حوزه شهري و معماري و هم عکاسي. براي شما کدام جنبه از فعاليت‌هاي ايشان مهم‌تر و جذاب‌تر بود؟

• ماجراي آشنايي شما از کجا شروع شد؟
در سال 1386 يک نمايشگاه صنعت ساختمان در تبريز بود که من آنجا غرفه داشتم و خانم اسکندري هم براي بازديد به آنجا آمده بودند و در آنجا با هم آشنا شديم.

• خانم اسکندری شما با اين همه مشغله و کار، نمايشگاه هم تشريف مي‌بريد؟
بله، من به خاطر کار و تجربه ای که دارم و رشته تحصيلي‌ام که گرافيک بوده است، علاقه زيادي به اين رشته دارم و چون در دکوراسيون و کارهاي پتينه و موزایيک و بحث چيدمان خانه و بخش زيبايي‌شناسي آن سال‌ها فعاليت مي‌کنم، به ديدن آثار علاقمند هستم و به ديدن نمايشگاه رفتم تا ببينم مي‌توانم در بخش خارج از تهران هم مشارکت داشته باشم. شرکت ساسان در همان نمايشگاه غرفه داشت و من براي ديدن غرفه و بازديد شرکت آنها رفتم.

مي‌خواستم با نوع اين فعاليت نيز آشنا شوم و من در کارهاي طراحي با شرکت ايشان مشغول کار شدم و يکسري کارهاي تبليغاتي با هم انجام داديم و اينجا بود که آشنايي ما آغاز شد. البته بعضي از دوستان هم اين وسط بودند که حالا اسم نمي‌برم
ساسان: (باخنده) همان‌جا بود که يک دل نه صد دل ...

لاله: حالا... معلوم است که چه کسی!

• وقتي در تبريز با هم آشنا شديد، شما خانم اسکندري را مي‌شناختيد؟
ساسان: بله، اتفاقا مادر من سريال خاک سرخ و خانم اسکندري را خيلي دوست داشت و سريال مشق عشق را من و مادرم با هم تماشا مي‌کرديم و ایشان هميشه مي‌گفتند، خانم اسکندري شخصيت جالبي دارد.

• گفتيد دنبال آدم خاص مي‌گشتيد، معناي اين خاص بودن چيست؟
ساسان: شاید شما هم با من هم عقیده باشید که زندگي اکثر مردم با دروغ گره خورده است، اما بزرگترين ويژگي لاله اين است که بلد نيست دروغ بگويد.

ارتباط سن و سال و زندگی مشترک

• بسیاری از بازیگران رده سنی خانم اسکندری عملا در مورد ازدواج راغب نيستند و علاقه‌اي ندارند. خانم اسکندری، علت این مسئله چیست؟
ساسان: (با خنده ...) خب، مورد خوب پيدا نکرده‌اند.

لاله: اکثر خانم‌هاي مجرد بازيگر الان يک بار ازدواج کرده‌اند... مي‌توانم بگويم معمولا خانم‌ها در دو مقطع سني ميل به ازدواج دارند، يکي در سنين پايين؛ از 20 تا 24 سال که هيجان و تب بزرگ شدن و تشکيل خانواده دادن اهميت دارد. مثلا من خودم يادم هست که سنين 22،23 سالگي چقدر بين دوستانم راجع به اين موضوع حرف می زدیم، اگرچه سن ما واقعا کم بود.

• اما بعد دوره استقلال مالی می رسد که به نظر کمی ازدواج را زیر سایه خود قرار می دهد.
بله، ولي از اين سن که مي‌گذري و وارد بازار کار مي‌شوي، روابطت تغيير مي‌کند و کلا از حال و هواي ازدواج فاصله مي‌گيري، اما در يک سني به بلوغ فکري و رشد اجتماعي مي‌رسي و اين معمولا با يک دهه وقفه اتفاق مي‌افتد. معمولا ازدواج‌هاي اين چنيني بالاي سن 34،35 اتفاق مي‌افتد. من خودم در کارهاي مختلف هنري و حرفه‌اي شرکت داشتم. تقريبا در دو، سه حوزه اينقدر فضاها برايم جذاب بود که خيلي نياز به تشکيل خانواده در من وجود نداشت، ولي بعد از يک دوره، وقتي به چيزهايي که مي‌خواهي مي‌رسي و انتظارات بيروني را مرتفع مي‌کني، برمي گردي به نياز تشکيل خانواده دادن و متوجه مي‌شوي که ديگر پدر و مادر قادر به برطرف کردن آن نيازها نيستند و نياز به يک شخص سومي هست و خودت به عنوان يک فرد مي‌خواهي اين بخش زندگي را نيز تجربه کني.

ترس های طبیعی از ازدواج

لاله اسکندری در قسمتی از مصاحبه به این نکته اشاره کرد که بعضی از همکاران بعد از ازدواج دچار مشکلاتی شده اند و همین مسئله باعث جدایی یا بروز برخی مسائل در زندگی حرفه ای ایشان شده است. او درباره این مسئله که چرا خیلی از بازیگرهای هم‌نسل او تن به ازدواج نداده اند، چنین می گوید: «گاهي براي بعضي از افراد هنوز اين جذابيت وجود دارد که بايد در بازار کار و حرفه بيشتر فعاليت داشته باشند و تصور مي‌کنند که شايد ازدواج اين روند را برايشان کُند کرده يا مانع شود يا اصلا اجازه نداشته باشند کار کنند.خب خيلي از دوستاني که ازدواج کردند، متأسفانه همسرانشان اين شرايط را برايشان گذاشتند که ديگر کار نکنند و اين به نظر من رفتار درستي نيست.»

به امید یک زندگی شاد و طولانی

به بازیگرها بدبین نباشید

• بحث جلب توجه در مورد بازيگران بحث ازدواج را خاص‌تر مي‌کند و شايد براي آقايان تحمل اين حالت سخت باشد، زيرا در خانواده معمولا آقايان جلودار هستند و نقش اول را ايفا مي‌کنند. آيا ازدواج براي يک بازيگر مقوله خاص‌تري هست؟
لاله: بله، بالاخره تمام اين نگراني‌ها وجود دارد. ولي انسان‌ها وقتي براي کارشان زحمت مي‌کشند، مي‌خواهند رشد کنند. چون فردي که فعاليت هنري دارد، خالق است و مي‌خواهد آثار هنري به جاي بگذارد، بنابراين در مواقع اين چنيني مي‌تواند آسيب زننده باشد، چون اين ارتباط ممکن است سبب شود شما نتواني اين راه را ادامه بدهي، ولي اگر ساسان براي من محدوديتي مي‌گذاشت، شايد اصلا اين ازدواج صورت نمي‌گرفت. خوشبختانه چيزي که براي من قابل احترام بود، در اين موضوع خلاصه شد که ساسان تمام اين شرايط را پذيرفت. حتي وقتي يک سال نامزد بوديم،​ من 10 ماه سرکار بودم، اما ساسان واقعا همراهي داشت با من.

• به عنوان یک الگو، آیا زوجی را در اطرافتان می شناسید که زندگی موفقی دارند؟
الان در ايران داريم افرادي را که با اين شرايط ازدواج کردند و زندگي خيلي موفقي دارند، بچه دارند و اين شرايط را پذيرفتند و زوج‌هاي موفقي هستند. در خارج از کشور هم نمونه اين ازدواج‌ها ديده مي‌شود، مثلا مريل استريپ. او يک بازيگر است و ازدواجي هم که کرده ازدواج اولش بوده، شوهرش يک مجسمه ساز است و مريل استريپ هم فعاليت هنري خود را ادامه داده و حالا 4فرزند هم دارند. حالا در اين شرايط مريل استريپ جايزه اسکار هم مي‌گيرد. مي‌خواهم بگويم نگاه مردم به ازدواج بازيگرها اشتباه است، يعني حتي در خارج از ايران هم اينطور نيست که مردم ما فکر مي‌کنند يک بازيگر چندبار ازدواج می‌کنند. خب ما اليزابت تايلور را مي‌بينيم، اما همه که اينطور نيستند. يعني مي‌خواهم بگويم اينکه مي‌گويند بازيگرها قابل اعتماد نيستند و ممکن است چندبار ازدواج کنند، در واقع صحت ندارد چون ازدواج به شخصيت خود افراد برمي گردد.
ساسان: بخش بازيگري برایم خيلي اهميت نداشت و ملاک انتخاب نبود.

لاله: (با خنده) شخصيتم برايش جالب بود.

ساسان: واقعا من جذب شخصيت و خانواده ایشان شدم، چون خانواده فرهنگي و بسيار خوبي دارند. به مرور با خانواده هم آشنا شديم، چون من نه در سن و سالي بودم که ارتباط با يک بازيگر برايم جذابيت داشته باشد و نه فرصت اين نوع ارتباط‌ها را داشتم، البته لاله هم همين طور و ما ديگر فرصتي نداشتيم که بخواهيم فقط وقت بگذرانيم.

بالا