B a R a N
مدير ارشد تالار
ویژگیهوشمند بودن با سرعتی فوقالعاده در حال تسری یافتن در حوزههای لباس بوده و هر روز شاهد تولید نوع جدیدی از گجتهای پوشیدنی هستیم که امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اما گوگل پا را فراتر نهاده و پس از گوگلگلس در حال تولید لنزی هوشمند است که پیش از پیش به بدن انسان نزدیکتر شده است. شاید پروژهی آتی مربوط به تراشهای باشد که در بدن انسان جای بگیرد.
این روزها از اتاق شوی روی آب گوگل گرفته تا پروژه کالیکوی گوگل برای حل مشکل «مرگ» در انسان، همه جا پای گوگل در میان بوده و نباید لنزهای هوشمند هم باعث تعجب ما شود.
در سالهای اخیر تلاشهای فراوانی برای تولید لنزهای هوشمند تماسی صورت گرفته است، اما میتوان پروژهی گوگل را یکی از جدیترین اقدامات صورت گرفته در این زمینه توصیف کرد. در واقع گوگل در حال ایجاد روشهایی برای استفادهی کاربردی از آن است.
گوگل هماکنون در حال همکاری با کمپانیهای داروسازی و فعال در ساخت تجهیزات پزشکی است تا محصول خود را مطابق با استانداردهای پزشکی راهی بازار کند. همچنین این کمپانی مذاکراتی را نیز با FDA (سازمان غذا و داروی ایالات متحده) به انجام رسانده است تا این محصول را با قابلیتهاییی در حوزهی پزشکی روانهی بازار کند.
از آنجایی که خیلی از افراد روزانه قند خون را چک نکرده و بعد از حاد شدن مشکل به دکتر مراجعه می کنند، لذا چنین لنزی می تواند کارا و مفید باشد
ورود در اینترنت به صورت عادی فناوری در دست توسعه را روی قله ها جای می دهد. لنز هوشمند گوگل ممکن است راه جدیدی برای دنیای انسانی در قرن 21 فراهم سازد.لنز هوشمند جدیدترین پروژه لو رفته در مرکز تحقیقات گوگل ایکس است که نمایشی نبوده و به زودی به عنوان نسخه جدید گوگل گلس مورد استفاده تجاری قرار خواهد گرفت.
این لنز برای کسانی که دیابت دارند مفید بوده و می تواند از طریق اندازه گیری اشک چشم، سطح گلوکز را به شما بگوید. تراشه کوچک بی سیم همراه با حسگر گلوکز در لنز تعبیه شده که ما بین دو لایه ای که در تماس مستقیم با چشم است، قرار داده می شوند.
بابک پرویز و برایان اوتیس دو محقق گوگل و مبدع این لنز هستند که در حال تکمیل پروژه بوده و می گویند برای درمان بیماری تلاش می کنند که از هر 19 نفر در جهان یک نفر بدان مبتلاست.
آنها در وبلاگ خود نوشتند که سطح گلوگز با خوردن و ورزش کردن و شیرینی بالا و پایین می شود و پایین آمدن ناگهانی ان خطرناک بوده و باید مانیتورینگی وجود داشته باشد تا سطح آن را اعلام کند تا افراد مبتلا و دیابتی که هر روز با دستگاه قند خون خود را اندازه می گیرند، به راحتی از سطح گلوکز خون خود مطلع شوند. از آنجایی که خیلی از افراد روزانه قند خون را چک نکرده و بعد از حاد شدن مشکل به دکتر مراجعه می کنند، لذا چنین لنزی می تواند کارا و مفید باشد.
گوگل از یک سو روی مرحله فنی پروژه کار کرده و از سوی دیگر با مقامات بهداشتی-درمانی امریکا وارد مذاکره شده تا طرح را برایشان جا بیندازد و شرکای اقتصادی نیز ترغیب شوند تا در این پروژه مشارک داشته باشند.
فرآوری: فاطمه مجدآبادی
بخش دانش و زندگی تبیان